13 010    13    0  

Hvordan bruke BSU-pengene

 67     0
Hei!

Kona mi er i en litt kinkig/heldig situasjon, alt etter hvordan man ser det :)

Greie er at hun, før vi ble sammen og deretter gift, kjøpte en enebolig uten å måtte ta opp boliglån. Hun begynte med med sparing i BSU et par-tre år før hun kjøpte huset og nå har hun spart opp maks.

Hun har nå kjøpt ei hytte og undersøkte muligheten for å bruke BSU-pengene ifm. dette. Vi er klar over at BSU-penger skal brukes til fast bolig og hun har derfor forhørt seg med Skatteetaten om det er mulig å få dispansasjon gitt situasjonen. Der har hun fått avslag.

Noen som har noen kommentarer/ideer? Må jo være noen muligheter uten at vi må flytte og kjøpe ny bolig...

PS. Kan opplyse at jeg er i en prosess i å kjøpe meg inn i halvparten av boligen og skal finansiere dette med min BSU-konto+egenkapital+boliglån.

   #1
 277     Hjemme     0
Hun tar opp lån i eksisterende bolig, bruker det på hytte og nedbetaler deretter lånet på huset med BSU'en.
  (trådstarter)
   #2
 67     0
Men vil ikke dette bli oppfattet som hun bruker pengene til oppussing og dermed fyfy?
   #3
 775     Konnerud i Drammen     0
tror det er en lovlig måte, nå har jo jeg lån på huset, men har også en full BSU, tanken vår å betale det inn på huset, altså ned på lånet, for så å ta opp lån på huset igjen og bygge garasje Wink
Signatur
   #4
 1 463     Trondheim     0
Snakk med banken så ordner det seg. Jeg satte inn bsu på huslånet og lånte tilsvarende sum etterpå.
Signatur
   #5
 5 486     0
Det er lovlig å bruke BSU-midler for å betale ned boliglån. Så vidt meg bekjent er det også lov å øke lånet tilsvarende, når som helst, også like etter at BSU-midler er brukt. MEN det er vel også en mulighet for at skatteetaten kan ligne deg for skattefradraget din kone har opparbeidet gjennom årene...

Her er litt info: http://www.dinepenger.no/spare/slik-kan-du-bruke-bsu-pengene/10043641
HSt
   #6
 22 152     Sørum     0
Dette er diskutert før, men jeg mener fortsatt at det er lov å bruke dette både til ordinær og ekstraordinær nedbetaling av lån på egen bolig.  Dvs begynner dere tidlig nok på året kan dere betale på lånet med BSU og forhåpentligvis så er det da penger til overs på lønnskonto til det andre dere vil gjøre (siden dere ikke betaler på lånet fra lønnskonto).  Banken rapporterter da BSU brukt til betale lån på egen bolig og skatteetaten bør være fornøyd.  Har TS's kone ikke lån på boligen nå så har hun et problem, jeg vet ikke hvordan dette skal løses.  Jeg fikk beskjed at kjøp av bolig for utleie og senere konvertere den til egen bolig kunne være vanskelig da opprinnelig lån da ikke var brukt til egen bolig men utleieenhet. Nedbetaling av lån med BSU kunne da kanskje ikke gjøres.  Nå ble de aldri noe av, men viser hvor firkantet dette kan fortolkes.  Alle som har BSU igjen må derfor slik jeg ser det ha restlån igjen som er større enn innskudd+renter når BSU var full (renter optjent etterpå er egentlig frie), hvis ikke er pengene låst "til evig tid" (evt. til en kjøper ny egen bolig).
   #7
 262     midt i landet     0
Vi brukte BSU til å betale ned på huslånet i 2012, så det er i utgangspunktet ok. Jeg tror nok at det kan være en mulighet å låne opp med sikkerhet i huset nå i 2013, for så å betale det ned i 2014 med BSU. Tviler på om det blir spørsmål til hva boliglånet ble brukt til.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 67     0
Som du skriver HSt så har altså min kone ikke noe boliglån, vet ikke om alle har fått med seg det  ???
   #9
 6     0
Forsøk å få utvidet huslånet. Deretter kan hun bruke BSU-pengene til å betale ned.

Eventuelt kan hun selge huset og kjøpe et dyrere hus.
   #10
 10 241     Akershus     0
Er det ikke noe regler om at man ikke nødvendigvis kan etablere et nytt lån, og så betale det ned med BSU?

Man kan bruke BSU til å kjøpe seg inn i hverandres hus. Hva med at du bruker BSU + lån til å kjøpe mer enn halvparten av konas hus, og så bruker hun sin BSU til å kjøpe tilbake, så dere havner på 50/50 hver?

Her kjøpte jeg hus før vi ble sammen/gift. Foreløpig sparer kona max i BSU, og når det er på tide å knerte den, bruker hun pengene til å kjøpe en viss andel av "mitt" hus. Det er noen år til ennå, og innen vi kommer så langt, har jeg brukt min til å betale siste rest av lånet. Jeg har snakket med banken, og de mente jeg ikke kunne bruke BSU til å bygge garasje.
Signatur