308    5    0  

Kjøpte tomt

 84     Romerike     0
Sjekker ut mulighetene for å bygge nytt hus og kikker etter tomter i nærheten. Her er det lite tomter og den ene som ligger til salgs er overpriset (selges privat). Vet det for et par år siden ble lagt ut et par tomter der 2 av 3 ble solgt (1 er bebygd og en er innlemmet i nabotomten)

Hvordan ville du gått frem for å få denne tomten og til hvilken pris? (sjekket ut grunnbok osv og nabotomten ble solgt for 1mill og den bebygde for 1,5 og har funnet eier)
Skal sies at denne tomten ligger kloss inntil jernbanelinje (nær jernbanestasjon) og dette må tas med i betraktningen.

   #1
 5 486     0
Hvordan vet du at den er overpriset? Dersom den er overpriset, blir den ikke solgt, så enkelt er det. Blir den solgt, er den ikke overpriset. Du skriver ikke hvor mye denne tomten er priset til nå, men jeg antar at det da er mer enn 1.5 mill?

Det du må spørre deg om, er ikke hvor mye tomten skal koste - men hvor mye du er villig til å betale for tomten. Altså: Hvor mye er den verdt for deg? Ikke hva du kan betale, men hva du vil betale (hvilken sum er du ikke villig til å overby?). Her må du ta i betraktning alle forhold, som for eksempel at den ligger kloss inntil jernbanelinje.

Så kan du jo legge inn et bud? Rent budtaktisk hadde jeg lagt inn et bud litt lavere enn din magiske sum, slik at du har litt å gå på. Alltid bra for moralen hos en selger at kjøper også strekker seg litt. I tillegg vil et lavt bud gjøre at selger tenker seg om og kanskje ankrer seg på en litt lavere sum. Men det er en balansegang her, man må leve i samme verden. Altså: Dersom tomten ligger ute til 3.000.000,- og du byr 200.000,-, vil ikke det være en spesielt god åpning.

Dersom det er lang avstand mellom den prisen du vil betale, og den prisen tomten ligger ute for, er det kanskje ikke "meant to be", men da har du heller ingenting å tape på å legge inn et skambud.

Når det gjelder "din" pris, bør du sette opp et budsjett på totalkostnader. Estimer omtrentlig hva det vil koste deg å bygge huset, så har du en ca peiling på hvor stort budsjettet kan/bør være for tomten.

Pass også på at du vet hva du kjøper: Les reguleringsplan/kommuneplan nøye, sjekk at huset du vil bygge faktisk kan bygges (utnyttelsesgrad, krav i reguleringsplan, osv). Du skriver at tomten ligger kloss inntil jernbanelinje - er det noen begrensninger knyttet til det? Er det lov å bygge kloss inntil jernbanen?

Du spør om hva andre ville betalt for tomten, og hvordan andre ville gått frem. Det er helt umulig å svare på ut fra de opplysninger du har gitt.
HSt
   #2
 22 249     Sørum     0
På hyttefelt overprises hytter ved at megler sammenligner hytter som ikke er like uten å opplyse om dette. Dermed jekker de prisene opp og kjøper tror de kjøper til markespris.
   #3
 815     Sørvikmark     0
Det jeg reagerer litt på er ordet jernbanelinje. Reagerer med et grøss. Ønsker du virkelig den trafikken som nærmeste nabo? Hvilken linje er det.. trafikkert? Hvordan er dB når toget tøffer forbi, er det en strekning det vanligvis fløyter på for elgvarsel eller lignende? Natt-rute?

Ellers er det vanskelig å annslå noe på pris når du ikke nevner hva den ligger ute for.
  (trådstarter)
   #4
 84     Romerike     0
Takk for svar!
Tomten ligger ikke ute til salgs nå, men mener å huske at den var priset til ca 1,5 for 3 år siden. Siden den ikke er bebygget sjekket jeg ut hvem som eier tomten og det er fortsatt firmaet som annonserte tomtene som står som tinglyst eier. Har prøvd å sende de en mail, men ingen svar foreløpig.
Den ligger inntil Kongsvingerbanen (skinnene ligger høyt på grunn av undergang til skolevei her)
Budsjett er laget og reguleringsplanen er lest, eneste jeg ikke har sjekket ordentlig ut er hvordan jernbaneverket stiller seg til bygging på denne tomten (vet det er spesielle krav.)
Er i grunn ganske usikker på om det er verdt å få en "billigere" tomt med togstøy kontra å vente å se om det dukker opp noe annet Smile

Tomten jeg beskriver over her som "overpriset" er priset 1 mill over liknende tomt solgt av eiendomsmegler for 14 dager siden.
  (trådstarter)
   #5
 84     Romerike     0
Tok en titt på SNR kartet og ser der at kommunen har lagt vannledning tvers over tomten, så denne tomten er vanskelig å bebygge og dermed er den ikke lengre interessant..