5 942    6    1  

Ny verdivurdering etter oppussing

 134     2-roms     1
Hei!

Jeg har drevet og pusset opp leiligheten jeg kjøpte for ett år siden. Jeg har flyttet kjøkken inn til stue slik at det er en åpen kjøkkenløsning i stua. Lagd soverom hvor rør er innkasset. I forbindelse med nytt kjøkken la elektriker inn en ny kurs på 16 A + oppgraderte det tekniske stikket fra 16 A til 20 A. På badet har jeg byttet ut servant, toalett, dusjbatteri og møbler. Ellers: taket er malt, vegger helsparklet og malt, laminat på alle gulv.
Vi skal ha generalforsamling rett rundt hjørnet hvor balgong blir vedtatt.

Så til det store spm; bør jeg vente til jeg har et skriftlig vedtak på at balkongen har blitt vedtatt og vise megler dette? Slik at det kan påvirke verdivurderingen?

Er det generelt noen andre tips jeg bør tenke på før megler kommer?

   #1
 846     Sokna, Ringerike     0
Vil tro en balkong vil kunne ha ganske mye å si for prisen på en leilighet.
Signatur
hro
   #2
 1 574     Trondheim     0
... men verdivurderingen er vel ut i fra hva som er oppført. Meg bekjent er det ikke god meglerskikk å gjøre en verdivurdering av noe som er planlagt.

Altså: En verdivurdering ut i fra nåsituasjon. Når balkong er bygget = ny verdivurdering.
Signatur
   #3
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Enig med hro.

Et unntak kan være hage og utendørs (mm.) ved bygging av hus. Altså at man IKKE trekker ned at det fremdeles ser ut som en byggeplass på utsiden av huset ved evt. vurdering etter konvertering fra byggelån til boliglån.
Signatur
   #4
 654     Bærum     0
Jeg tror megler vil gi deg noe høyere verdivurdering hvis dere har skriftlig tillatelse på å bygge balkong, men naturligvis ikke tilsvarende som hvis balkongen hadde vært oppført. Han vil også kunne si noe om konkret hvor mye høyere pris du får når balkongen er oppført, og det blir nok for en gevinst på noen hundre tusen - avhengig av lokasjon, at den er vest eller sørvestvendt etc. Uansett bør du vente med verdivurdering til litt ut i februar. Ca halvparten av årets verdiøkning på leiligheter tas ut i januar.
   #5
 5 979     Finnmark     0
Vi har akkurat tatt verdivurdering av huset(meglertakst), de ser stort sett på hva som er ferdig takstdagen.....
Ett vedtak om å godkjenne balkong på styremøte kan feks bli omgjort i nytt styremøte før de blir bygd!

Signatur
   #6
 380     0
Fikk forhandstakst på prosjektet mitt, ingenting av det måtte godkjennes i kommunen..
fikk av takstmann, ikke megler..