528    4    1  

Dårlig erfaring med Anova Boliger i Moss (Skalahus/BoligPartner)

WK
 4     1
Vi har nettopp fått oppført et Skalahus av forhandleren Anova Boliger AS i Moss. Vi er svært misfornøyde med prosessen og vi vil advare alle om at Skalahus med kjeden BoligPartner AS i ryggen, ikke på noen måte tar ansvar for sine forhandlere. Anova Boliger har opptrådt svært uprofesjonelt og uetisk underveis i nesten hele prosessen og Skalahus har gjort minimalt for å rette opp i dette. Vi signerte kontrakt for å få oppført et Skalahus i god tro om vi hadde å gjøre med en stor og trygg aktør, men det viste seg altså absolutt ikke å stemme. Mer informasjon kan fås ved direkte henvendelse.   #2
 3 542     Asker     0
For at andre skal forstå hva problemet er, er det vel greit å si hva som er galt. Ikke det at jeg betviler deg, men ofte flere sider av en sak. Noen ganger er det dårlig håndverk, andre ganger dårlig forventningsavklaring.
Signatur
WK
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Oj så først disse svarene nå.

Ja, hvor skal man begynne.. Alt fungerte bra helt til kontrakten var skrevet, etter det endret mye seg til det negative.

Huset ser ikke ut til å være godt prosjektert. Man kunne for eksempel ikke åpne døren til ventilasjonsaggregatet da varmtvannsberederen var plassert rett frem for døren.
Alle store vinduer skulle gå til gulv (funkishus) med foringer ned på sidene så gulvet gikk helt ut til vinduet. Dette ble helt perfekt i hele første etasje men det virker som det var "glemt" i andre etasje så der kom det karmer 18 cm over gulvet. Når vi da kommenterte plasseringen av vinduene valgte de å fjerne bunnsvillen nede for å sett på en list på 18 cm istedet. 2 takstmenn har stilt spørsmål ved kuldebro, da det nå er kun 5 cm isolasjon under vinduene. Fagmessig utførelse er heller ikke noe å rope hurra for. Det ser ikke ut.


Vi skulle ha nisje i dusjen, noe som tilsynelatende var glemt så alt av rørgjennomføringer ble lagt i den veggen. Vi måtte derfor ha dobbelvegg for å kunne ha nisje.
Vinduer var plassert i "hytt og pine", blant annet et luftevindu var plassert så høyt at vi måtte ha en stol å stå på for å åpne det. Det var ikke på høyde med de andre vinduene. For at dette skulle justeres ned krevde de selvsagt penger. Det sammen med et vindu på kjøkkenet som skulle være over benkeplaten. Det var plassert alt for høyt, faktisk bak hvor overskapene skulle komme, selv om de hadde tegnet inn spikerslag for nettopp overskapene. Her også skulle de ha ekstra penger for å justere ned vinduet.
Feil som de selv hadde stått for.

På selve overtagelsesdagen var det lite populært at vi hadde satt siste innbetaling av pengene på en sperret konto (som vi begge har tilgang til sammen jf bustadoppføringslova) men siden vi ikke hadde satt pengene på "hans" konto ville han gjøre om overtagelsesprotokollen til forbefaring. Det godtok vi selvsagt ikke så da truet de med å skifte sylinder i låsene så vi ikke fikk tilgang til huset. Når vi da sa vi følte dette var direkte utpressing valgte han å gå, men med klar beskjed om at sylinderne BLE skiftet. Så da ble politiet involvert.

Huff, det er så mye som kan skrives, dette er bare en liten del. J
Jeg unner ingen å komme bort i en slik situasjon. Det er rett og slett tragisk. Anova Boliger kaller seg en seriøs husbygger, vi kaller det noe helt annet..