45,207    66    7  

Anbefaling skruautomat

 254     Akershus     2
Hei,
Skal snart skru opp noen hundre kvadrat med gipsplater på veggen, så tenker det er en god anledning til å investere i en god skruautomat. Utover mot sommeren blir det ny terasse på menyen.
Er ganske grønn på skruautomater, så håper noen her kan peke meg litt i riktig retning, tenker prisklasse rundt 2-4000...
Leste et sted at skruautomater for gips ikke alltid er like godt egnet for f.eks terassebord og andre mer solide materialer, stemmer det? ville jo helst hatt noe som er bra til begge deler, men gips er det viktigste.

   #1
 346     0
Skal du skru gips så er Spit 217 en helt fantastisk maskin.
Batteriutgaven er nok litt i det dyreste laget for deg, men 230v utgaven er innenfor ditt budsjett.

Eller så er Bosch GSR 6-45 med båndmater en svært fin maskin til en bra pris.
Signatur
   #2
 3,042     Akershus     0
Har ikke mye erfaring, men jeg har vært godt fornøyd med min Makita BFR550. Har vel skrudd rundt 3.000 skruer med den og har ikke vært plaget med noe som helst. Dvs. jeg trodde en gang at jeg hadde ødelagt clutchen i den, men det viste seg at jeg hadde satt den i revers.  ::)

Ikke skrudd nevneverdig mye i rent treverk, men den klarte robustgips uten å mukke og de testene jeg gjorde på treverk gikk helt fint.

Alternativene er sikkert like gode eller bedre, men Makita-maskinene er vanskelig å slå på pris.
   #3
 346     0
Senco har også noen finfine maskiner.
Har også solgt en del av BEA sine batterimodeller, pleier å selge de for ca 2600 eks mva, noe som er billig for en batteri skruautomat.
Signatur
   #5
 992     Østlandet     1
Går du for Makita, så merk at de har to batteridrevne modeller -550 og 750. Den siste takler større skruer og kan være noe å tenke på i forhold til terrasse.
Eye
   #6
 274     Jæren     0

Går du for Makita, så merk at de har to batteridrevne modeller -550 og 750. Den siste takler større skruer og kan være noe å tenke på i forhold til terrasse.


Nei, BFR750 dekker 45-75mm skruer, så det funker jo dårlig til ettlags gipsskruer. Mens -550 dekker både gipsskruer og 55mm terrasseskruer.

Har skrudd i overkant av 3000 gipsskruer med denne, samt noen hundre 45mm terrasseskruer. Fungerer ganske greit, hender relativt ofte at gipsskruer "bommer" og kiler seg i maskinen, men uansett så er dette vesentlig mer effektivt enn bruk av vanlig batteridrill.

Har ikke så mye å sammenligne med. Har lånt en nettdrevet Hilti, og kan ikke huske at jeg hadde problemer med skruer som kilte seg. Uansett så er det veldig praktisk med batteridrift.
   #7
 735     Drøbak     0
Jeg kjøpte en Makita 750. Har skrudd mye gips (tak og vegg) og undergulv 22mm (fjerne knirk). Helt fenomenal maskin. Er man bestemt nok når man skrur inn bør man ikke treffe på problemer.
Signatur

   #8
 3,042     Akershus     1
Hadde litt problemer med kiling av skruer som du nevner, men det gikk på teknikk for min del. Så lenge jeg gjorde slaget fort nok og rett mot veggen så hadde jeg ikke dette problemet. Var litt skeptisk til å bruke for mye kraft til å begynne med.

Eneste forskjell på 550 og 750 er munnstykket, men jeg har ikke sett dette løst til noen fornuftig pris noe sted. Som reservedel så koster det som en komplett nakenversjon.
   #9
 366     Sandnes     0
Jeg har en Makita 750, men har aldri prøvd den, da jeg kjøpte med feil skruer (for korte) første gangen, og har vært for lat til å skaffe lengre skruer.

Hvor handler dere skruer til disse maskinene?
Signatur
   #10
 1,596     0
NCP verktøy rett over Esso'en på Lura...  ;)

EDIT: Essve har passende skruer på plastremse.