138    3    2  

Bore hull i mur med "vanlig" slagdrill?

 2     0
Hei, dette er sikkert banale saker for de fleste her. Jeg skal bore et hull gjennom en støttemur ute, for å føre gjennom et 12 mm fiberrør. 

Har en gammel, men ganske kraftig slagdrill. Må i alle fall ut og kjøpe nytt bor, da jeg verken har noe som er stort nok eller langt nok (muren er ca 16 cm tykk). 

Etter et raskt søk på nettet er alle borene jeg finner som er store nok til det jeg skal gjøre, såkalte SDS-PLUS-bor. Sånn jeg forstår det, er disse beregnet på borhammer. Dette får meg til å lure på følgende:

  • Kan jeg bruke SDS-plus-bor på den gamle slagdrillen min? 

  • Kommer jeg til kort med slagdrillen min her uansett? 

  • Hvor kan jeg eventuelt finne "vanlige" murbor som er mer enn 12 mm og lengde på ca 20 cm?
HSt
   #1
 25 503     Lillestrøm kommune     1
hvis muren er noe annet en Leca så kommer du ikke gjennom. Jeg prøvde et 6mm hull engang når borhammeren var på hytta og ga opp, når borhammeren kom hjem var det som å bore i smør

Lån eller lei en borhammer, merk at de store maskinene bruker SDS-Max bor så du evt får tak i riktig bor.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takk for raskt svar.

Dette er ikke Leca, så da går jeg nok for å leie en borhammer.

   #3
 2 731     Vestlandet     1
Lån deg ei SDS+ maskin. Evt. kjøp ei på biltema. Det er ikkje sikkert det er så mykje dyrare enn å leiga. Då har du maskin til seinare, eller du kan evt. selja den igjen. Eg har den til 1 500kr på Biltema. Den har fungert heilt fint i fleire år no og, viktigast for meg, så fungerer clutchen og løyser ut når boret kiler seg.
Signatur