208    5    0  

Borret i murvegg - plutselig ble det hardt

 2     0
Hei,

Jeg holdt på å henge opp en hylle der de to første hullene gikk veldig lett (fargen på det som kom ut minte om tegl), men på siste hullet ble det en annen sak. Her traff jeg på noe som ser ut som en plate av noe slag, og den er knallhard. Tror ikke det er metall, men skal ikke si det 100%. Det kommer iallefall ikke noe spon, kun mørkegrått støv.

Er det noen som vet hva dette kan være og hvordan jeg evt skal få borret meg gjennom det? Er en blokk som er bygd på 50-60 tallet.

Bilde av tegl:
https://pasteboard.co/HQNOWX7.jpg

Bilde av det harde jeg traff:
https://pasteboard.co/HQNOvqk.jpg

  (trådstarter)
   #2
 2     0
Ja, var en av tankene mine. Dumt spørsmål; dersom det er armering, er det trygt å borre et hull på 5,5mm ca. 3cm inn i det?
TSt
   #3
 5 922     0
Hva borrer du med ? Slagbormaskin men murbor eller borhammer med en eller annen type SDS bor ? Tenker på om fuger kan være steinharde. Slagbor maskin kan bli stående å bare gnage i enkelte tilfeller.

Er støvet magnetisk ? (armering ?) Er det noe rør til el / vann ? Litt rart med armering i tegl vegg.
   #4
 3 035     OSLO     0
Kan være du har hatt flaks, vil tro dette er et El rør (stål rør) . Ville ikke tatt sjansen på og borre mer der. Kan du flytte hullet litt opp eller ned?
HSt
   #5
 22 214     Sørum     0
Treffer han midt på arnering så gir jo det litt motstand, på jobb var det en lysbyter over der hsn boret og en stikk under, en trengte ikke så stor fantasi for å tippe at der gikk det et el rør der