361    8    1  

Bosch flexiclick

 23     0
Vurderer å kjøpe meg eit Bosch flexiclick sett, men usikker på om eg bør gå for 12v eller 18v serien.
Har mange batterier og verktøy i både 12 og 18v frå før så det gjer ikkje valget noko enklere.

Personlig så synes ej at 12v serien er snærten størrelse til innebruk.
Maskinene er ikkje større en ein kan lure ein skrumaskin nedi baklommen.

Fordelen eg kan sjå med 18v vs 12v er at ein må ha adapter på 12v maskinen for og få bitzfeste med låsing.
På 18v maskinen så slipper ein den adapteren for å få låsinga.
Eit anna pluss er vel at med dei nye 4ah 18v batteria så blir dei rimelig kompakt maskin.

Nokon som har fått samanligna desse maskinene?

   #1
 259     Trøndelag     0
Har 12v flexi settet og er i grunn veldig fornøyd. Den får litt ekstra "krefter" med 6ah batteriet så synes den er sterk nok til det meste jeg bruker den til iallefall. Synes den sds+ adapteren til 18v ser veldig kjekk ut. litt usikker på hvor godt den fungerer.
Signatur
   #2
 764     0
Har 12v flexi settet og er i grunn veldig fornøyd. Den får litt ekstra "krefter" med 6ah batteriet så synes den er sterk nok til det meste jeg bruker den til iallefall. Synes den sds+ adapteren til 18v ser veldig kjekk ut. litt usikker på hvor godt den fungerer.


Kreftene til maskinen har ikke noe å gjøre med batteriets Ah, men motoren i maskinen. Høyere batterispenning gir kraftigere motorer. Men medfører også ekstra vekt og størrelse.

Ah = amper pr time så om du har en maskin med 7 Ah batteri så kan du i teorien bruke 1A i 7 timer.

Kan selvsagt virke kraftigere med nytt batteri hvis det gamle hadde begynt å tape seg litt.

Skal du holde deg til enkel innendørs skruing og ikke begynne med 22mm spiralborrer og slike ting så er 12V maskinen veldig fin. Vil du ha mulighet til litt mer røffe oppgaver så er 18V utgaven fin. Blir jo ett spørsmål om bruken.
  (trådstarter)
   #3
 23     0
Er den off senter og vinkelgiret som eg kan sjå mest nytte av for min del, samt at ein får aldri nok maskiner med bitz feste...

Har blant anna den 18v-85 Bosch boremaskinen frå før, men synes at den blir litt stor til generell bruk. Men til dei tyngre oppgavene så er den heilt super. Den cickback løsningen har iallefall spart handledda mine mange ganger.

Har og den 18v-26 borehammeren til Bosch, så drt sds adapteren er kanskje litt overflødig. Men sett på ein annan side så er sikkert den super når ein skal langt avgårde og ikkje gidder å drage med alle maskinene.

Har ikkje funne ein butikk i området her som har den 18v flexiclick inne, så har ikkje fått samanligna den størrelsemessig med den 18-85 maskinen.
   #4
 259     Trøndelag     0
Mulig at jeg tar feil. Men opplever det som at det er litt forskjell der. Både når det kommer til 12v og 18v. Synes faktisk at det blir litt mere krefter i 18v 6ah batteriene en det er i 4ah batteriene, spesielt til Bosch. På Dewalt så har jeg ikke den samme erfaringen, ingen forskjell på styrken på 1,5ah kontra 3ah.

Har 3ah og 6ah 12v Bosch batterier.
Signatur
   #5
 85     0
Jeg for min del gikk over fra grønn 18v til blått i år. Kjøpte kombitrekkeren(gdx) og den nyeste flexiclick-maskinen 60c. Dønn solid maskin og anbefales på det sterkeste. Veldig fleksibel og god kraft. Sds-adapteret har jeg bare prøvd med 5mms bor i betong og det var som varm kniv i smør.
Men når du har de maskinene du har fra før vil jeg heller ha gått for 12v. Spesielt når du allerede har batterier og lader. Høres ut som du er godt dekket fra før når det gjelder kraft og betongboring. Skjønt; 18v utgaven er veldig hendig uten chucker og med 1,5ah batterier.
Svigerfar har den vanlige 12v utgaven og den funker fint til plateskruing og kjøkkenmontering. Høres veldig genial ut den fc-utgaven i 12v serien.
  (trådstarter)
   #6
 23     0
Ser det blir omdiskutert om ah på batteriene har noko med kraften maskinen får.
Det er masse info og videoer på blant anna youtube som beskriver forskjellen mellom små og store batterier.
Merker stor forskjell med mine 10.8/12v bosch batterier frå dei minste til dei største (4ah) på både turtall og kraft, spesielt på maskiner som bruker mykje straum.

Var innom Tools butikken ein dag tidligere denne veka og kikka på både 12 og 18volt flexiclick maskinene.
Etter nøysom samanligning på både størrelse og utførelse kan ikkje eg seie at valget vart noko enklere.
Ein ting eg har bemerket meg er at grepet er smalere og meir ergonomisk på 18v serien da 12v maskinene skal ha plass til batteriet inne i grepet.
18v maskina er litt breiere men byggelengden var ganske lik, og den 18-60 er mykje meir kompakt en den kraftpluggen 18-85.
Endte opp med at eg ikkje klarte og bestemme meg og heller endte opp med ein GKF 12v-8 kantfres.
   #7
 2 674     Vestlandet     1
Større batteri (i energimengde) gir mindre indre motstand, så det kan levere mer strøm ved gitt spenning. Hvis strøm fra batteriet er begrensende faktor, tror jeg større batteri vil gi mer umpf.
Siste redigering: 30. november 2018 16:52:11 av Tovas

   #8
 15     0
Jeg kan anbefale 12v. Har hatt den snart et år og er veldig fornøyd. Fin til innendørs bruk der det ikke kreves masse kraft. Kjøkkeninnredning osv er den perfekt til.
Maskinen og overgangene er solide.