29 042    16    3  

Har noen erfaring med Ryobi batteriverktøy?

 607     Bergen     2
Hei. jeg er godt i gang med et herlig, stort oppussingsprosjekt, og har begynt å bygge opp maskinparken... ;D Nå tenker jeg å samle mest mulig av batteriverktøy fra samme produsent, slik at jeg slipper unna med et par batterier, og kan kjøpe løse maskiner.  Her ser det ut som ryobi er en sterk kandidat med noenogtredve forskjellige  maskiner som kan bruke samme batteri, og alle kan brukes med lithiumbatterier.

Problemet er at jeg knapt har hørt om merket før, og siden det ikke er snakk om å kjøpe en enkel maskin, men snarere et system hadde det vært greit å få et inntrykk om kvalitet og styrke på forhånd. Nå bruker jeg panasonic og hilti på jobb, så jeg hvet hva jeg liker, men å bruke så mye penger på hjemmeverktøy er utenfor mine rammer.  Er det noen andre merker som kan være verdt å sjekke opp i? Det jeg først og fremst trenger nå er fugepistol, stikksag og en liten sirkelsag.


   #1
 47     Fusa     0
Makita 7 delersett og bestill batteri og en stikksag i 18v i tillegg
da har du det du trenger for de neste 15 årene
Signatur
   #2
 211     Ålesund     0
Har såvidt testet etpar av batteriverktøyene deres, men det virket rett og slett for 'hobby' synes jeg.. er ei stund siden da, og ser de har et kit nå med li-ion batterier, men.. som Torgeir skriver, den Makita pakken er en potent startpakke og er nok det mest ideelle spes. siden du 'starter' på et batterisystem.

Problemet er vel at i begge pakkene er det kun ett av de verktøya du er ute etter, men stikksag ville jeg kjøpt en 220v av god kvalitet, siden en batteridrevet stikksag  blir et tilleggsverktøy uansett, skal du sage mye.

Ryobi har endel ok verktøy for nettspenning, men de oppladbare er nok litt for lite utvikla rett og slett.

Makita pakken kommer på litt over 5' inkl. mva hvis du handler den fra statene med to ekstra batterier.  Finnes også i en mindre pakke, men prisforskjellen er liten tatt i betraktning mangelen av de to kutteverktøya.

Har noen erfaring med Ryobi batteriverktøy? - ryobi 4pc.jpg - mxlars
Har noen erfaring med Ryobi batteriverktøy? - lxt601.jpg - mxlars
   #3
 8     0
Hei. Hadde for noen år siden (er vel snart 10-11 år jeg kjøpte den tenker jeg ) en Ryobi 12 V batteridrill. Brukte den i utgangspunktet utelukkende til hobbybruk, dvs diverse montering, en hylle i ny og ne. Dette fungerte den utmerket til. Senere da jeg trengte den til litt mere regelmessig bruk ved husbygging kom den til kort. Kraften var ok, men gikk litt fort tom for strøm..
   #4
 211     Ålesund     1
Både Ryobi og Metabo finner du forretsen på Felleskjøpet  ;)
Sikla med litt vantro på denne her sist jeg var innom  ;D


Har noen erfaring med Ryobi batteriverktøy? - metabo .jpg - mxlars
   #5
 346     0
Kjøpe Makita comboen.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 607     Bergen     0
Takker for tipsene! Makita er tatt med i vurderingene. Metabokatalogen har jeg alt hatt liggende en uke.. Wink Hvor får man kjøpt makita i norge forresten? Tools hadde før, men sist jeg var innom så jeg ingeting utstilt ivertfall.

Har sett på en del pakker, men de klaffer ikke helt med mitt behov. -Fugepsitolen mangler, og jeg trenger ærlig talt ikke slagdrillen.
Jeg har en par år gammel 18v Skil som jeg strengt tatt er fornøyd med, untatt  størrelse og vekt. Når den er "oppbrukt" vil jeg bytte den med en mindre og lettere. (Makita sin compact serie så fin ut.) Til Murborring andre tunge oppgaver har jeg 230V i kjelleren og en 36V Hilti i firmabilen.

Når det gjelder stikksagen, så er det et av verktøyene der ledningen virkelig kan bli et irritasjonsmoment, og jeg regner egentlig ikke med å bruke den til store jobber, heller som et suplement til de andre sagene.
   #7
 211     Ålesund     0

.. Hvor får man kjøpt makita i norge forresten? Tools hadde før, men sist jeg var innom så jeg ingeting utstilt ivertfall.


Ser ut som Tools pusher mer og mer Bosch igjen ja, men de har jo Makita via Essve(.com) - var innom et nytt Byggmakker varehus her en dag og DER hadde de faktisk omtrent alt Makita lager utstilt.. tilogmed de større hammerne og tre av kappsagene..  en anna dag var jeg forbi Europris og der lå jammen en Makita 5" vinkelsliper i hylla til 749,- .. ikke godt å si lenger  :)
Ang. fugepistol vil jeg anbefale luftdrevet, både siden jeg har det selv og ikke har erfaring med batterifuging - men de er sikkert snertne de da, bare viktig å finne rette typen som mater jevnt og justerbart + slipper tilbake trykket når knappen slippes. Er kjempefornøyd med den luftdrevne ihvertfall, brukte den for etpar timer siden til 15 meter sokkelflis på nye badet, før jeg stilte opp matinga etpar klikk og tok rundt slukristene.

   #8
 743     Nordland     0
Fugepistoler er diskutert før i en annen tråd. Der finner du sikkert mer info.

Men, mxlars; Hvilken type luftdreven er det du har? Har på jobb, men kunne tenkt meg en personlig. Alle merker og indikasjoner på produsent er slitt bort på de vi har på jobb. Jeg er ute etter 610ml, ikke de større "pølsene".
   #9
 211     Ålesund     0
Klarte faktisk å lese av pittelitt tekst på den jeg hadde slik at jeg fant produsenten  :) 
Her er den jeg har, og de har flere modeller for opptil de 600ml patronene du nevner og større på hjemmesida.

Kjekkeste for en amatør som meg er at denne pistolen er så vannvittig lett i seg selv(snaue 900g), og kombinert med en lett 'skumslange' på pistolen så er lange og jevne fuger ikkeno problem. Denne bruker et kort stempel som presser mot enden på patrona for å tette, og deretter kun trykkluft til å presse ut innholdet.

Kjøpte den hos en som driver salg og service på trykkluft og hydraulikkanlegg for industri og bondegårder i Møre og Romsdal for noen år siden, men husker ikke navnet.   #10
 346     0

Takker for tipsene! Makita er tatt med i vurderingene. Metabokatalogen har jeg alt hatt liggende en uke.. Wink Hvor får man kjøpt makita i norge forresten? Tools hadde før, men sist jeg var innom så jeg ingeting utstilt ivertfall.


Vet at Byggmakker, Grønvold maskinservice, Jegard (bra nettbutikk) og HC Thaugland.
Står vel mer på essve sine sider
Signatur