282    9    0  

Hjelp - drillen virker ikke

 394     Strömstad     0
Hei,

Kanskje noen har en løsning her. Har en Milwaukee M18 Fuel drill, 6 år gammel. Godt brukt, og har vært veldig fornøyd med den.

Men i dag stoppet den bare helt etter noen hull med spadebor. Prøvde forskjellige batterier uten hell. Når jeg trykker på avtrekkeren så går lyset på, men ingenting annet. Men jeg hører en type klikkelyd fra motoren et sted når jeg trykker inn knappen, så noe skjer der inne.

Har prøvde Google uten å bli klokere. Noen som kan hjelpe?
Signatur

   #1
 91     0
Noe kan ha kilt seg, skru opp og koble motoren fra giret? Har ikke noe å tape. Ingen garanti uansett
  (trådstarter)
   #2
 394     Strömstad     0
Har demontert den. Plukket fra hverandre diverse uten at jeg ble så mye klokere, men vet ikke helt hva jeg ser etter inni der heller. Renset så godt jeg kunne mens den var demontert. Satt sammen igjen, gjorde ingen forskjell
Signatur
HSt
   #3
 25 422     Lillestrøm kommune     0
snu rotasjonsretning må bety å bytte polaritet. På de få havariene jeg har hatt på billige driller er feilen relatert til det å snu polaritet. Kanskje er dette feilen også på de dyre ?
  (trådstarter)
   #5
 394     Strömstad     0
Nei, Milwaukee Fuel er børsteløs
Signatur
   #6
 31     0
Hele Fuel serien til Milwaukee har svake avtrekkere, men greit å vite hva vi snakker om først.
Bilde og modellnummer hjelper. 2-fas eller 3-fas børsteløs motor?
  (trådstarter)
   #7
 394     Strömstad     0
Den er kjøpt i USA og heter 2604. Vet ikke noe mer om hva slags motor den har. Var innom Swedol i går da jeg hadde veien forbi for å høre litt. Han jeg traff på var nok ikke noen ekspert på verktøy, men han konkluderte raskt med at det ikke lønner seg å sende til reparasjon. 500 kr i frakt, 800 kr for feilsøking og så ev deler. En ny solo koster 2000 kr, så det blir nok ny drill. Alltid gøy med nytt 😀
Signatur

TSt
   #8
 7 485     0
Ville som andre ha sagt fått målt bryteren som skifter rotasjons retning. Siden LED tenner så tyder det på at betjeningen virker hvis det ikke bare er to ting i parallell som betjenes og bare den ene som virker. Går motoren pleier det å lukte litt svidd akkurat når det skjer.
  (trådstarter)
   #9
 394     Strömstad     0
Oppdatering: Takk for gode råd. Jeg er ganske god på å bruke drillen, men alt annet enn god på hva som foregår inni drillen. Jeg er midt i et prosjekt som trenger drillen, derfor ble det kjøpt inn en ny i dag Smile Ble en Milwaukee M18 FDD2. For så vidt lik den gamle, men uten hammerfunksjonen som jeg aldri brukte. Om jeg skulle ha tid til å fikle mer med den gamle og faktisk finner ut hva som er galt skal jeg oppdatere her, i tilfelle andre har samme problem.
Signatur