25 004    22    2  

Muttertrekker som klarer å dra av hjulmutre

 473     Sola     2
Jeg vurderer å kjøpe meg en muttertrekker som er kraftig nok til å dra av hjulmutre. Jeg får den som følger med i det 7-delers makitasettet, men den er jo ikke kraftig nok til hjulmutre.

Makita har 2 forskjellige 18V maskiner som er kraftigere enn den jeg får. Den ene heter BTW251 og den andre heter BTW450

Er 251 kraftig nok for hjulmutre eller må man ha 450? Noen som har prøvd den minste?

   #1
 175     0
Har ikke erfaring med batteridrevne muttertrekkere, men har brukt elektriske (220V) og luftdrevne, og større er bedre...  ;D Den lille har nok moment for å trekke til hjulmuttre, men kan bli noe svak til å løsne.

Kjøp den største på ebay, prisene var ikke så gærne der. I tilegg kjøper du en momentstav som passer til momentet på  hjulboltene på bilen din.


Denne "fjærer" på det momentet den er tilpasset slik at muttertrekkeren ikke drar hjulmuttrene for hardt til. Husk bare at momentstaver kun fungerer sammens med muttertrekkere.
   #2
 351     0
Den minste der er jo veldig utpreget i rallyverdenen. Der har de fleste teamene noen sånne til raske bytte av dekk. Selv om den er vel aller mest brukt til rally syklene..
Ken
   #3
 143     Oppland     0
Får blåse litt liv i denne tråden og fortelle at BTW 251 er kraftig nok til å løsne hjulmuttere. Mine løsna iallfall uten problemer.
Ved tiltrekking kan det fort skje at denne maskina trekker mutterne/boltene for hardt til, derfor kan det være tryggest å dra dem kun inntil og gjøre resten med hjulvinda. Evt finne fram momentnøkkelen eller bruke en momentstav som tidligere nevnt for å få det helt korrekt.
   #4
 4     Vestlandet     0
Ettersom en vanlig bil har et tiltrekkingsmoment på hjulmuttrene på ca. 100 – 150 Nm så burde den minste av muttertrekkerene som du viser til være sterk nok, selv om det som regel skal litt mer kraft til for og løse hjulmuttrene.

Eg ville også tatt med i vurderingen hva andre ting eg hadde tenkt å bruke muttertrekkeren til.  Den største av dem er jo tross alt dobbel så tung som den minste.
   #5
 5 116     Troms     0
Milwaukee V28 muttertrekker drar av hva som helst uten engang vise antydning til probs. Og den gjlre det hele dagen lang....hehe (iallefall) på 2 biler på og av uten å lade batteriene...
Signatur
   #6
 78     Bergen     0
Hei
Jeg har også denne muttertrekkeren som er med i kombosettet til Makita. Kan bekrefte at den ble for svak til å løsne mutterne. Men det kan jo hende de var dratt for godt til. Jeg hater å skifte dekk så jeg så fram til å teste denne når jeg skiftet til vinterdekk. Var forberedt på at den ikke ville klare å dra løs så jeg dro alle mutterne løs manuelt før jeg jekket opp bilen. Dro de selvølgelig bare akkurat slik at det ikke ble fare for at noe skulle løsne helt. Da var det bare å ta ett og ett hjul og det har aldri gått så kjapt og smertefritt før.
Selvfølgelig hadde det vært optimalt med en sterkere muttertrekker, men ikke alltid lommeboken tillater det. Snap on leverer vist utrolig gode og sterke muttertrekkere.

Eneste som mangler nå er en smart løsning for å jekke opp bilen med hjelp av muttertrekkeren. Er det noen som har en god patent på det? Gjerne med bilder.

Ove
   #7
 899     Bergen     0

Milwaukee V28 muttertrekker drar av hva som helst uten engang vise antydning til probs. Og den gjlre det hele dagen lang....hehe (iallefall) på 2 biler på og av uten å lade batteriene...


Den V28 muttertrekkeren er vel like sterk som Makita BTW450 nemlig 440 Nm..  ;D

Når det gjelder den som følger med i 7-delers settet så skal den klare 140 Nm, men jeg har mine tvil, den er vel litt i underkant til hjulmuttere.

BTW 251 ( 230 Nm ) er i grenseland for å trekke av hjulmuttere som ha satt seg , jeg har brukt momentnøkkel for å sjekke hvilket moment jeg måtte opp i for å løse hjulmutre som satt som [s]faen[/s] og det var over 300 Nm

Jeg har BTW450 og den er tung og klumpete, men jeg betalte ca 1000 inkl mva og da går det jo an. Tror den koster 7500 som et kit med lader og batterier.

   #9
 38     0
Min 251 dro ihvertfall av 90 % av hjulmutterne sist jeg brukte den. De var tilstrammet for hånd forrige gang. Og helt sikkert mer enn de 10-12kg som er anbefalt.
   #10
 969     0
Jeg kjøpte mutter trekker hos Clas Ohlson til den nette sum av kr 489 og den er jeg godt fornøyd med og med 4 piper. Minuset er ledningen men hvor ofte bruker du den da. Her kommer kost/nytteverdi inn. Og da har du penger til overs som kan brukes på annet kjekt verktøy.  ;D
Muttertrekker som klarer å dra av hjulmutre - 309161A_X_2007-07-05_132900_614.jpg - opp56
Signatur