2 449    7    1  

Muttertrekker VS Slagskrutrekker?

 5     0
Hei!

Trenger litt nytt verktøy, og har etter litt frem og tilbake valgt ut Ryobi sin One+ serie med batteriverktøy.

Jeg trenger en ekstra batteridrill da jeg skal legge en større platting i sommer. Har en fra før, men om jeg får med en til så går skruene til plattingen raskere..

Så da begynte jeg å se rundt, og det er da mye man får lyst på. Ser at de har en veldig god muttertrekker for skifte av dekk. Veldig praktisk tenker jeg. Men så ser jeg at det også finnes slagskrutrekkere som har godt moment og er perfekte som en hybrid batteidrill og en drill for litt større treskruer etc.

Men det blir litt dumt å kjøpe mange "like" varianter, så slo det meg at kanskje en slagskrutrekker kunne brukes til å skifte dekk også? Den har 270 NM som er mer enn momentet skal være, men kanskje ikke kraftig nok om muttere sitter fast?

Hvordan er en muttertrekker til å skru terrasseskrurer (som ekstra verktøy)? Blir den for stor/tung?

Og er det i dere hele tatt mulig å få på en vanlig pipe på en slagskrutrekker? 


Ellers tar jeg også imot innspill på Ryobi også, pris/kvalitet 

   #2
 5 611     0
Den har 270 NM som er mer enn momentet skal være, men kanskje ikke kraftig nok om muttere sitter fast?


Tviler på det, 3-400 Nm må det ofte til for å løsne, men uansett god til å skru ut og skru inn igjen mutterer,  sjølv ikkje med 1000 Nm som eg har på min største klarer eg alle hjulmuttrer.

Hvordan er en muttertrekker til å skru terrasseskrurer (som ekstra verktøy)? Blir den for stor/tung?

Blir litt tung ja, men 2 kg kontra 1,5 er jo ikkje all verden.

Hei!
Og er det i dere hele tatt mulig å få på en vanlig pipe på en slagskrutrekker?

Ja, med adapter:

Muttertrekker VS Slagskrutrekker? - 1.jfif - oblygre
   #3
 99     0
Jeg kan ihvertfall melde at slagskrutrekkeren til Ryobi (18V Brushless) fungerer fantastisk bra! Har brukt drill til skruer i alle år, men fikk meg en skikkelig øyeåpner sist helg når jeg skrudde platting med denne!! Løp og kjøp:)
  (trådstarter)
   #4
 5     0
Takker for feedback! Du har ikke lyst å prøve den på en hjulmutter..?

Jeg tror jo så klart mutter er best på dekkskift, og slag best til alt annet snekkerarbeid. Føles litt råflott med to nesten like dingser, så derfor hadde det vært gull om slag kunne fungert på dekk skrudd til med rett moment.

Ser også at den slag varianten er børsteløs, og de har en andre rimeligere som ikke er det. Regner med børsteløs er best, og denne kanskje er nyest.

Hva gjelder genrelt for verktøy, er børsteløst den "nye" og sånn sett best?
   #5
 99     0
Jeg kunne sikkert prøvd den til dekkskift, men ville vært litt redd for å ødelegge den. Sikkert bare tull, men virker endel spinklere enn den gamle muttertrekkeren på ledning jeg har til det bruket.

Kjøp børsteløs, jeg hadde liten kjennskap til børsteløs før jeg har kjøpt et par verktøy med det. Raskere, kraftigere og mer følsomt. Overlegent, verdt de ekstra kronene mener jeg.
   #6
 1 835     klippdalen     1
jeg har denne slagskrutrekkeren. ett av få verktøy fra ryobi jeg er fornøyd med Smile

men den er ikke sterk nok til hjulbolter desverre. men, om du løsner de med latmannsarm først. og så bruker trekkeren for å skru ut boltene etter de er løsnet så funker den fin-fint Smile


samt at den funker drit bra til mye anna mekanisk arbeide på bil o.l