507    19    0  

Rimelig borhammer med clutch

 903     Hordaland     0
Siden den gode gamle borhammeren min fra Biltema omsider sendte sine siste røyksignaler så trenger jeg en ny borhammer. 
Siden jeg tidligere har hatt uhell med en borhammer uten clutch så ønsker jeg en ny som har dette.
Kjenner noen her til om en av de fra Biltema og Jula listet nedenfor har dette, eventuelt noen andre i samme prisklasse som kan anbefales?

https://www.biltema.no/verktoy/el-verktoy/borhammere/borhammer-1200-sds-2000043576


https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/borhammer/elektrisk-borhammer/borhammer-011637/#tab02

HSt
   #1
 32 510     Lillestrøm kommune     0
Du kan ikke basere deg på at clutch slår ut når den skal, mener min Bosch har clutch men jeg ruller opp kabelen rundt boret noen ganger i året. En må finne en arbeidstil der en slipper motor huset når karusellen starter

Er det store dimensjoner bør du over på
SDS-Max 
  (trådstarter)
   #2
 903     Hordaland     0
Ikke så store dimensjoner, går på max 22 mm. Ønsker SDS plus siden jeg alt har endel bor og meisel av den typen.

Clutchen på den nå døde Biltemaen var nok godt slitt da det skulle meget lite til før den stoppet opp.
Så lenge det ER en clutch der så stoler jeg litt mer på borhammeren enn hvis jeg vet at det ikke er noe slikt der.
For øyeblikket bruker jeg noen haugamle Hilti (TE12 og TE14) som kobler greitt ut, men hastigheten er ikke den aller beste.
   #3
 3 052     Sørlandet     0
Bruker en makita 230v på jobb daglig og har også en 18v versjon. Husker ikke nr men ligner på dette.

https://www.billigvvs.no/makita-bore-meiselhammer-sds-780-watt-230-volt-1022272

Har aldri opplevd at ikke clutch virker men man må følge med! Man får vel ikke borhammere uten clutch? Er ett par lavt girte el-driller ute å går. De er skumle. (Vet det for jeg har en som støver ned)

Vet om at clutch har sviktet og resultert i brukne armer så fordel å stå riktig allikevel. På koppebor/hullsager liker jeg batteriversjonen da den ikke er sterk nok til å forvolde skade om den så kiler aldri så mye.

Kjøper du en slik så har du maskin i mange år. Personlig kjøper jeg heller brukt makita,dewalt,hilti,festool,blå bosch med flere før jeg drar på br og jula. Men har ofte gleden av å kjøpe flett nytt også
   #4
 3 052     Sørlandet     0
Husk at hastighet også varierer med bor! 4-skjærs bor av kvalitet borer mye mye mye bedre enn 2-skjærs. Varer lengre ogsåSmile og koster mer
  (trådstarter)
   #6
 903     Hordaland     0
Siden jeg trengte borhammer forholdsvis kjapt så ble det til at jeg reiste til Jula og kjøpte den som er på tilbud der nå.
Kjøpte litt ekstra dill så fikk alt sammen 200 kroner billigere også.
Det var clutch på den jeg kjøpte, men den tok fryktelig hardt den første gangen borret satt fast. Etterpå fungerte det meget bra. Fikk boret 4-5 hull før borret helt sluttet å rotere, så nå fungerer saken kun til å pigge med...

Jeg får borre videre med Hiltiene og bruke Meec-en til å pigge mellom hullene før den blir returnert til Jula.
Vurderer å teste Biltema også, men holder utkikk etter en bedre og brukt som vil holde lenger.
HSt
   #7
 32 510     Lillestrøm kommune     0
Rart, min gule gamle borhammer som kostet 350kr med SDS lever jo fortsatt til tross for noen 20mm hull i betong og 16 i fjell før Bosch overtok.

Så at billig nødvendigvis er dårlig trenger ikke å være tilfelle

jaf
   #8
 5 886     tromsø     0
Tror jeg har denne : https://www.biltema.no/verktoy/el-verktoy/borhammere/borhammer-rh-1100-plus-2000030974

Den har levd et veldig hard liv. Tatt opp kjellergulv og lånt ut til naboer (med en bøtte fjell kiler). Må av og til blåse inn i den med trykkluft (når den er full av sand). Den har sikkert fylt en container med oppboret betong , minst. Borer med Biltema maskin og så kiler jeg.

Ligner veldig på https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/borhammer/elektrisk-borhammer/borhammer-011637/#tab02

Det viktigste er å få tak i et skikkelig hilti 4 skjers betong bor som koster like mye som maskin. Ta seg litt god tid, når du borer. Blåse ut støv, med kompressor.

Har en gang kjøpt en maskin til 750 kroner. Den mindre utgaven. Den varte 2-3 hull. Tror jeg kjøpte 2 maskiner og borte 5 hull ?
  (trådstarter)
   #9
 903     Hordaland     0
Det er den du linker til fra Jula jeg kjøpte.
Tilsynelatende har den fått gode tilbakemeldinger, men den holdt ikke mange minuttene hos meg. Lot den arbeide uten å legge press på den, men den sluttet plutselig å gå rundt.
Får se om jeg går for å bytte den i en ny eller om jeg satser på en fra Biltema istedet.

Nå har den ene Hiltien fått skåret et lager, så den er ute av drift til jeg får byttet det. Tar noe tid da de jeg har er noe svake, men de ser ut til å tåle påkjenningen rimelig bra.
  (trådstarter)
   #10
 903     Hordaland     0
De fleste av borene mine er fra Makita. Virker som de med 2 skjær fungerer noe bedre enn det ene jeg har med 4 skjær fra Biltema.

Støv er igrunn ikke noe problem da det etter 11 cm med borring automatisk forsvinner ned og ut av hullet av seg selv Smile