#121
 1,387     Tromsø     0

Makita HM1810 drar 2000 watt og har 63J slagkraft. Det er 30-gangern i slagkraft i forhold til en liten borrhammer, men bare en dobling av strømforbruket.


Jeg skjønner at jeg har uttalt meg noe slumsete om forholdet mellom opptatt effekt og slagkraft. Men Makita HM1810 som du viser til, er så vidt jeg kan se ikke en borhammer, men en murbrekker. Der går all energien til slag og ingen ting til rotasjon. En borhammer bruker noe av energien til rotasjon. Da blir de ikke helt sammenlignbare.

   #122
 22,342     Akershus     0

Jeg vurderer en maskin til bl.a å borre 25 mm hull i stein (til kile/blekk).

Har noen erfaring med denne DEWALTen?
Er den sterk nok?
Forslag til bedre pris/ytelseforhold? Pris oppgitt i pund.
Denne er for spak.

Se på Bosch GBH 11 [ett eller anett] eller en liknende maskin i tikilosklassen.
   #123
 92     0
Hvordan er det å bore i fjell med disse borhammerne? Tenkte å prøve 24mm hull med en biltemaborhammer? Går det?
HSt
   #124
 36,346     Lillestrøm kommune     0
I søster-tråden skrev jeg :

Du klarer fint 16mm hull i fjell og 20mm i betong med de fleste billige maskiner så lenge det er noen hull du skal ha. La maskinen jobbe for deg og ikke press på den.

Jeg har en stor Bosch maskin (husker ikke typen) som jeg bruker i fjell med 28mm bor, dette er maks dimensjonen for Bosch maskinen og fungerer greit til fjellkiler. Det var SDS-Max bor på denne maskinen.
   #125
 164     Bergen     0

Hvordan er det å bore i fjell med disse borhammerne? Tenkte å prøve 24mm hull med en biltemaborhammer? Går det?


Borret ca 50 24mm hull i fjell i fjor med den kraftigste biltemaen. Det tar sin tid, men det går. Kraftigere maskin hadde vært bedre, men jeg er ikke sikker på om 24mm bor hadde tålt det. Men de tåler veldig bra den kraftigste biltema maskinen. Brukte et bosch og et irwin bor. Maskinen ser ikke ut til å ha blitt nevneverdig slitt.