#121
 22,342     Akershus     0

Det eneste jeg savner er lysene oppe, bak på maskinen som forteller retning og om den trenger lading. Ikke noe jeg trenger selvfølgelig, men det var hendig å visuelt sjekke på mørke steder uten å flytte fingre eller dra den frem for å se.

Kjøpte en slik selv. Har ikke brukt den, men prøvd den på en 100*6 skrue i tre. Det funket. Det virker å være et system som kutter når momentet er for stort.

Lampene savner jeg ikke. Du leggejir merke til om batteriet er flatt og retningen kjenner du på "knotten".

   #122
 123     0
gratulerer med ny dewalt 18v dcd950, byggebob !
nysgjerrig på hva du synes om drillen...
Er knallfornøyd med min ihvertfall...
   #123
 5,112     Troms     0
Min anmeldelse av Dewalt DC925L2 (EU betegnelse)/DCD950 (US betegnelse)
Jeg har nå hatt Dewalt tidligere så jeg visste hva jeg gikk til Bosch  :)
Men, jeg må vel si at denne nye Dewalt er bedre balansert, selv med de gamle Nicad/Nihm XRP batteriene som jeg bruker. Orker ikke kjøpe Li Ion batt så lenge jeg har mange gamle XRP batt.
Men, drillen er svært sterk, overraskende sterk og uten unntak så er denne sterkere enn Makita sin BDF451 som jeg har hatt tidligere. Den er grov i gangen og ikke en typisk skrudrill vil jeg si, mer en boremaskin. Dessverre blir den med de gamle XRP batt tung, selve drillen veier 1900 gr og med XRP batt på 1125gr (totalt 3 kg) så sier det seg selv at den veier en god del. Men, siden balansen er så god så merkes faktisk ikke vekten veldig. Skal du handle denne drillen med Nano Li Ion batteriene, så veier den ikke mer enn 2,5kg og da vil jeg si du nok har en av de aller sterkeste 18V drillene på markedet i dag. Jeg skrudde gipsplater med denne i uka og klart der kommer den til kort. Drillen er rett og slett fFor kraftig og for udisiplinert til at denne kan brukes til å skru sammen eksvis Ikea møbler/skrog og finere skruoppgaver. Momentkontrollen er en vits og fungerer slettes ikke kort og godt. Men jeg er kanskje litt for godt vant til Festool/Protool sin EC Tec momentkontroll.

Skrudde også rundt 1000 sponplateskruer og her er den virkelig god å ha, vekten gjør at drillen sitter godt og med 3 gir så fikser den denne jobben sørdeles godt. Skikkelig god terasseskru/gulvskrumaskin mao.
De 3 girene på maskina er en genistrek. 1 gir på 500 o/min er det raskeste av alle 18V maskiner i denne klassen og det gjør at du borer store hull på kortere tid og får et renere skjør enn eksvis Makita BDF451 som bare har 300 o/min. Forskjellen er i mine øyne "et hav av forskjell" i opplevd kvalitet og styrke. 2 gir leverer 1250 o/min og igjen her er det et gir som er meget godt egnet til normale grove skruoppgaver (ikke pianoskruer). Montering går kjapt og kraftfullt. Det er ikke tvil om at 1250 o/min med den kraften som fremdeles er i maskina er formidabel overfor en av dens naturlige konkurrenter makita BDF451/454 og Bosch 18v. 5x90 utendørs treskruer gikk så det grein etter i konstruksjonsvirke C24. 3 gir er på 2000 o/min og selv her må jeg si meg inmponert. 5x90 skruer går som bare det og ja de skrus laaangt inn i trevirket uten problemer. Dog, er det ikke anbefalt å bruke 3 gir til slike oppgaver...

Siden jeg skulle trekke 16mm rør også, blei den brukt til å bore med 18mm trebor fra Bahco i C24 bindingsverk. Og joda, den drar igjennom raskere enn jeg trodde i 3 gir her også, dog så får man bedre kontroll med boret i 2 gir ja. Men helt klart, maskina viser igjen styrke.

Har ikke brukt den til hullsag enda, men jeg er ikke i tvil om at Dewalt DCD950 (DC925L2 er den norske modellen) er en maskin som har null problemer med selv de største dimensjonene.

En annen ting som jeg virkelig liker ved denne drillen er dens selvspennende chuck. Her kan du gripe om chucken og skru fast bitsen uten at gripeklørne roterer rundt bitsen (med den følge at den monteres skjevt). neida her står gripeklørne i ro og du kan holde chucken fast med hånda og drille bitsen fast. Dette har jeg ikke sett før, og tror kun det er Dewalter som har Rohm chuck og ikke Jacobs som har denne egenskap. Rohm chucken strammer også grepet på bits/bor under bruk, noe som er unikt for denne type chucker.

Oppsummert
Topp for større skruoppgaver og boreoppgaver. Ikke førstevalget for en som skal ha en drill til alt, til det er den for "udisiplinert" og tung.
Billig i innkjøp om man importerer denne selv. har du mange gamle xrp batterier og trenger en grovdrill, så koster denne rundt 500,- NOK inkl frakt og alle avgifter fra USA i "ren utgave" (dvs uten batt, koffert og lader)

Fordeler:
- Rå styrke ift boreoppgaver og store skruer
- Kun slått av Hilti SFH22A i bpm hammerdrilling
- Selvspennende chuck fra Rohm
- Velbalansert
- kan bruke gamle XRP batterier, Nicad, Nihm og Nano Li Ion batterier.
- 3 gir med meget anvendelige hastigheter 500, 1250 og 2000


Ulemper:
- Udisiplinert og rå, ikke en utpreget montasjedrill.
- Ujevn gang på lave hastigheter. Vanskelig å posjonere kreftene
- Tung med gamle batterier, også i overkant tung med Li Ion sammenliknet med andre 18v maskiner i samme klasse.
- Bråker mye under bruk...hehe, synes jeg.
Signatur
   #124
 3,109     Norge     0
Hei Byggebob.

Har du ein slik fetisj for batteridrillar, Grin kva typar hea du og kva er yndlingsdrillen din dersom du berre kunnet ha en stk?
   #125
 5,112     Troms     0
ja kan vel si at jeg har fetisj på det meste av verktøy jeg.
driller jeg har nå er:
Festool T15+3
Protool DRC18-4
Milwaukee C12
Dewalt DCD950 18v
Hilti SD5000 med SMD57

Skulle jeg bare hatt 1 stk hadde det nok blitt Protool 18v DRC drillen.
Har skrevet en test av den tidligere her inne.
Signatur
   #126
 3,234     Vestfold     0
Har selv sett litt på den protool drillen for å ha en sterk batteridrill i samlinga. Men er den egentlig noe når det bare er rå styrke som teller mest? Mye fine finesser på den Protoolen, men på den andre side er vel ikke det så nødvendig når den ikke skal skru fine skap, men være en grovdrill?

Lette og relative sterkte driller har jeg nok av. Milwakeen vil vel være et bedre valg? Også prismessig?
   #127
 123     0
Hei igjen, Byggebob !
vil bare si at tilbakemeldingen din på DCD950 er som tatt ut av munn på meg...
selv kjører med Li-ion batteriene, vil faktisk si at drillen blir enda en bitteliten tanke mere kraftfull og en tanke mer respons med de... har prøvd begge deler selv...
moro at vi opplevd drillen så likt...

   #128
 5,112     Troms     0

Har selv sett litt på den protool drillen for å ha en sterk batteridrill i samlinga. Men er den egentlig noe når det bare er rå styrke som teller mest? Mye fine finesser på den Protoolen, men på den andre side er vel ikke det så nødvendig når den ikke skal skru fine skap, men være en grovdrill?

Lette og relative sterkte driller har jeg nok av. Milwakeen vil vel være et bedre valg? Også prismessig?


Milwaukee er jo bra, men den er tung vil jeg si. men rå styrke så er Milwaukee V28 et godt valg ja. Tipper Viti her inne kan være enig i det, han kjøpte min brukte.
Dog, en som antakelig er enda sterkere er vel dewalt sine 36V og Bosch sin 36V drill da. tror ikke de veier så mye mer enn 3-3,5 kg heller.
Må ikke glemme Hilti sin SF22A drill heller. Men uffda for en pris...men hvis du er i prisleiet til Protool, så er jo ikke Hilti sin veldig mye dyrere.

Uten å ha prøvd den i praksis, kun i butikk, så virker den veldig solid. Dens tekniske specs er jo ikke mindre enn imponerende.

Hiltis drill markedsføres forøvrig i USA som SFH 18+. Det er litt feil siden det ikke er en 18v drill men en 21,6V for å være helt korrekt. Veier bare 2,5 kg også.
Signatur
   #129
 1,617     Rogaland     0
Jeg har Bosch 36v kombi drillen. Kan underskrive på at den har moment ja. Er en slugger så jeg vil anbefale en liten montasjedrill i tillegg for komfortens skyld. Nå har jeg de store batteriene. Man kan sette på slimline batterier. Da blir den betydelig lettere.
Men siden denne skulle brukes til større skruer/hulltagning, prioriterte jeg lang driftstid.