32 686    90    0  

Uendelig drill-utvalg hos Toolstop

 907     OSLO     0
Jeg har tenkt å handle litt hos Toolstop, men blir direkte overveldet av utvalget. Kan noen peke meg i en retning?

Litt om meg og mine behov:
-Hobbybruk hjemme. Dvs jeg gjør egne oppussinger etc hjemme og trenger noe som kan brukes i "små" prosjekter.

-Da det meste jeg gjør er innenfor egne vegger kan jeg fint bruke mitt ledningsbaserte borr når sånne behov oppstår.

-Det meste av arbeid vil foregå her hjemme, så en løsning med to "svake" batterier er kanskje å foretrekke vs ett stort ett?

-Har veldig lyst på en slagdrill

Så hva går jeg for? Har sett på f.eks denne pakken:
http://www.toolstop.co.uk/bosch-gsr-18-2-li-drill/driver-and-gdr-18-v-li-impact-driver-with-l-boxx-2-batteries-p13162

men trenger jeg 18V og full pakke? Holder det kanskje med en 10.8V?
http://www.toolstop.co.uk/bosch-gdr10.8-li-10.8v-li-ion-impact-driver-in-carton-2-batteries-p12518

Kom gjerne med oppfølgingsspørsmål angående bruken min. Sjekker innom her rimelig ofte utover kvelden!

   #1
 3 231     Vestfold     0
Du nevner slagdrill, men jeg tror det er slagtrekker du mener.

Ettersom jeg forstår, så kan du likeså godt kjøpe en drill på 10.8V, siden du kan bruke ledningsbasert drill du har allerde ved behov.

Denne pakka her burde dekke opp det aller meste du skal gjøre av vanlig borring og skruing. Slagtrekkern er svært hendig, men allikevel svært sterk med godt arbeidslys.

Det er jo ikke noe i veien for å kjøpe den 18V pakka du linka til heller, det gir deg bare enda mer kraft uten ledning, men ulempen da er mer vekt og størrelse. Det er utrolig hvor mye disse 10.8V maskinene klarer.
   #2
 1 519     Oslo     0
10.8V holder til nesten alt og har fordelen at de er lette og nette. Et liv uten en kraftig 18V sak og en mindre 10.8V sak er dog et tomt liv, så om du har muligheten ville jeg kanskje kjøpt en av hver om økonomien tillater det. Det er også nok av situasjoner hvor det er kjekt å ha to (eller flere) driller tilgjengelig, f.eks en til å forborre og en til å sku med slik at du slipper å skifte hele tiden.

Jeg har laget litt bokyller og slikt, og da har jeg hatt reelt behov for tre batteridriller samtidig - en til å pluggborre med f.eks 6mm med dybdestopp, en til å forborre for skruing og en til å sku med.

Det er greit å bestemme seg for et "system" siden batteriene kan brukes på andre typer verktøy fra samme produsent, dvs at om du senere skal ha sirkelsag/stikksag/vinkelsliper etc så er det greit å holde seg til noe du allerede har siden batterier og lader utgjør en svært stor del av totalprisen på verktøy.

Du kan også sjekke priser i USA - du trenger da en transformator for å bruke laderen (koster noen få hundrelapper) eller kjøpe lader separat (pris varierer). Kjøper du fra England er jo ting allerede for 230V og i verste fall må du bare motere på et nytt støpsel eller bruke en overgang.

Har inntrykk av at de kombinerte skrumaskin/slagdrillene ikke slår særlig godt fra seg og at bruk av slagfunksjonen på slike betraktelig reduserer levetiden på produktene. Bruk heller den du allerede har på nett med slagfunksjon til denslags. Mener du slagtrekker stiller det seg helt annerledes, det er et genialt verktøy.

  (trådstarter)
   #3
 907     OSLO     0
Det var selvfølgelig jeg som blingset i gjerningsøyeblikket...mente slagtrekker. Hva om jeg tenker langsiktig og ser for meg å etterhvert ha 18V drill+slagtrekker, 10V drill+slagtrekker og diverse annet utstyr? Hva går jeg for hvis jeg kan bruke 2-3000 nå?

18V+10V slagtrekkere med 2 batterier hver?
18V drill, 10V slagtrekker med 2 batterier hver?
Pakke med  både slagtrekker og drill + 2 batterier i enten 10 eller 18V?

Jeg tenker jo at om jeg f.eks kjøper en 10V slagtrekker m/ 2 batterier + 18V drill m/ 2 batterier, så kan jeg enkelt utvide ved å kjøpe ekstra enheter uten batteri senere. Det er jo batteriene som koster. Har sett litt på Makita også, men jeg er usikker på om jeg vil bruke det nok til at det er verdt prisøkningen fra Bosch-serien.

Kunne kanskje begynt med denne pakken og så handlet meg en Makita 18V pakke etterhvert?
http://www.toolstop.co.uk/makita-lct204w-10.8v-li-ion-2-piece-cordless-kit-2-batteries-p6565

De har også en spesiell trippelpakke med 18V kombidrill, 10V drill samt 10V slagtrekker:
http://www.toolstop.co.uk/makita-18v-li-ion-combi-drill-10.8v-li-ion-drill-driver-10.8v-li-ion-impact-driver-3-ba-p15093
   #4
 3 231     Vestfold     0
Det er vanskelig å se helt for seg hva du krever. Selv har jeg det meste i 10.8V og 18V, så jeg har ingen problem. Men det er utrolig hvor lite man egentlig trenger 18V i dag. Det betyr ikke at de er kjekke til sitt bruk, men du kommer utrolig langt med de små nette på 10.8V. Har du slagtrekker i denne serien drar den det meste av skruer.

Men skal du være safe på kraft så går du på 18V sett nå. Da er du sikret på styrke og bruk pr ladning. Men ulempen da er at de er større og noe mer vekt å holde på over tid.

Å kjøpe en av hver, tja, er jo en løsning det og, men det er billigst å kjøpe et sett der du har 2 maskiner i en pakke. Da får du også L-boxx hvor begge ligger i, så tar det også mindre plass under lagring.

Så hva du skal starte med kommer egentlig ann på hva du kan fjerne av kompakt/vekt/styrke/brukstid pr ladning.
  (trådstarter)
   #5
 907     OSLO     0
Tror egentlig jeg går for en 10.8V pakke i denne omgang da. Jeg har jo en sliten 18V liggende samt en del utstyr på ledning. Går jeg for Makita- eller Boschpakken? De er jo ca identiske på pris.
   #6
 433     vestfold     0
Av 10.8v pakkene er det vel Bosch som gjelder. Jeg har selv Makita-settet, men har hørt mye skryt av Bosch på disse små maskinene. Må også legge til at jeg ikke ville klart meg uten 18v-drillen, og personlig ville jeg kjøpt den først. Den klarer alt som en 10.8v drill gjør + mye mer, men er helt enig med de andre som sier at de bruker små driller mer enn store.
Signatur
   #7
 3 231     Vestfold     0
På 10.8V velger du den jeg linket til i stad denne Dette er så kompakt og kraftig og ikke minst solid.

Du har ledning til nød, så da kan du heller oppgradere med sterkere etterpå. Hver cm teller mange ganger når man sitter der med bits og lengden av skruen, så blir det fort en del plass som skal til på trange steder.

  (trådstarter)
   #8
 907     OSLO     0
Jeg har en gammel sliten 18V drill og en på ledning, så det er ingen krise om jeg går for kun 10.8V nå.

Logiman: Jeg går for den du linker til der da, men kunne du bare sett på denne også?

http://www.toolstop.co.uk/bosch-10.8v-li-ion-powerkit-gsr10.8li-gdr10.8li-gwi10.8vli-gli10.8vli-2-batteries-p5702

Er det noen annen forskjell enn chuck vs hex på GSR'en?
   #9
 3 231     Vestfold     0
Nei, forskjellen der er chuck/hex feste som du sier. Men det er jo greit å ha en maskin med chuck og. Er litt mer universal med tanke på at det er lettere å få tak i borr uten hex feste. Du har jo allerede slagtrekkern med hex og.

Den vinkeltrekkern har jeg, men jeg synes den ikke er noe særlig å bruke. Den er også avhengig av å bruke lange bits for å at dem skal festes i låsen.

Dessuten synes jeg L-boxxen er et bedre valg enn en tøybag.
  (trådstarter)
   #10
 907     OSLO     0
ok, da går jeg for den du anbefalte :D

Takker for all hjelp!