31,712    36    33  

Boligalarm er bortkastede penger

 5,188     Østlandet     4
TV2 har testet boligalarm-selskapene.
Som forventet kommer ikke vekteren før kjeltringene har tømt huset.

http://www.tv2.no/2014/09/04/underholdning/innbrudd/5978794

For noen år siden var det en artikkel om et hus som brant ned før det dukket opp noen fra vaktselskapet.

Jeg kuttet ut snylteselskapet Sector Alarm for noen år siden og brukte heller pengene på sensorlamper, IP-kameraer, klistermerker og viltkameraer.
Det er mye billigere og bedre i lengden.
Signatur

   #2
 5,569     3

Som forventet kommer ikke vekteren før kjeltringene har tømt huset.


Det er ikke vekterens jobb å fange tyver, det er politiets jobb. Å vurdere sikkerhetsselskaper med dette kriteriet blir som å vurdere kvaliteten på en bil på hvor godt den flyter hvis du kjører den på sjøen.

Programmet til TV2 var direkte latterlig, men dessverre er det mange som tror og forventer at vektere skal dukke opp på få minutter (uten blålys selvsagt, og gjerne med 10.000 kunder per vekter). Det hjelper ikke at bransjens egne selgere bruker utrykningstid som argument ovenfor potensielle kunder, og gjerne smører på litt også. Fysiske lover skal ikke være en begrensning for en vekter i en Toyota Yaris, virker det som.

Boligalarm er ikke bortkastede penger fordi:

- Tyver ønsker ikke å ta risiko mer enn andre mennesker ønsker det. Alarm øker risiko for tyven, da den tiltrekker seg oppmerksomhet. Det samme gjelder for øvrig sensorlamper.
- Alarm vil gjøre at tyven bruker kortere tid i huset. Det er bra. Du ønsker at tyven skal raske med seg iPaden din og andre lett omsettelige gjenstander, så forsvinne. Det du ikke ønsker er at tyven skal bruke 6 timer på å endevende huset ditt.
- En utløst alarm vil gi deg et hint om at noe har skjedd. Dersom du er kunde av et sikkerhetsselskap vil en utløst alarm alltid kontrolleres av en vekter (men, nei, ikke innen 20 sekunder). Det vil forhindre senskader, f.eks ved at et takvindu blir stående knust og åpent mens du er på vinterferie.

Passive kameraer har, mener jeg, begrenset nytteverdi. Kameraer som varsler ved bevegelse etc fungerer akkurat som en boligalarm, bortsett fra at tyven ikke vet at han er oppdaget. Da forsvinner jo en stor del av verdien, spør du meg. Målet er å få tyven ut av huset så fort som mulig, og aller helst ikke inn i huset i det hele tatt. Når alarmen går i det vinduet knuses vil de fleste tyver ombestemme seg. Fordel med kamera er at du kjapt kan få bekreftet om en alarm falsk eller reell, og evt varsle politi dersom det siste er tilfelle.

Den beste løsning tror jeg må være alarm med høy sirene kombinert med mye lys. Gjerne blinkende lys på utsiden av huset.

Den viktigste årsaken til at boligalarm ikke er bortkastede penger er selvsagt brannalarm. Tidlig og effektiv varsling er primært. Jeg forutsetter her at røykvarslere varsler de som befinner seg i huset, men alarm med varsling vil gjøre at branntilløp kan oppdages og utbedres før huset er overtent. En forutsetning her er selvsagt en fornuftig dekning av detektorer. Et minimum er en detektor på hvert soverom, og i utvalgte andre rom.

Mange syntes også det er OK å bli varslet når strømmen har vært borte i mer enn en time (fryseboks, kjøleskap, etc) eller når ytterdøren ikke er låst.

Så er det en helt annen diskusjon om man skal/bør betale et sikkerhetsselskap for å gjøre dette, eller om man skal ordne dette selv. Noen syntes det er OK å fikse slikt selv, og sparer penger på det. Andre syntes det er greit å overlate dette til et sikkerhetsselskap. På samme måte som at noen liker å bytte olje på bilen sin selv, mens andre betaler et verksted for å gjøre det. Det er selvsagt 100% subjektivt.

Om alarmen sender signaler til et sikkerhetsselskap, til din telefon, eller til naboen er helt irrelevant. Det forandrer ikke det faktum at boligalarm ikke er bortkastede penger.
   #3
 943     1
Kan vel si det på en annen måte også, boligalarm er ikke bortkastede penger, men en fg godkjent alarm kan være det.

Årsaken, i min mening, er at man får mye bedre alarmer enn den en leverandør kan gi. I mitt tilfelle som har knx i hele huset gjør ikke boligalarmen jobben jeg vil.

Men det som er dumt da er at forsikringsselskapet ser kun etter et fg merke, og uansett hvor smart alarmen din er bryr deg seg vel ikke?

Jeg har std boligalarm fra Falck med brann og innbrudd og jobber med å få koblet denne sammen med knx systemet, da vil det i min mening bli en skikkelig boligalarm.

Men såklart, en illsint dobberman i gangen gjør også susen Smile
HSt
   #4
 36,401     Lillestrøm kommune     0
www.ialarm.no er en leverandør jeg ser på, de er veldig billige på månedsavgift for alarmsentral tilknytning.  (Men du får trolig gebyr ved utrykning her, dette kan trekkes fra på forsikringsoppgjør ved evt. innbruddskade).
  (trådstarter)
   #5
 5,188     Østlandet     0

Det er ikke vekterens jobb å fange tyver, det er politiets jobb. Å vurdere sikkerhetsselskaper med dette kriteriet blir som å vurdere kvaliteten på en bil på hvor godt den flyter hvis du kjører den på sjøen.

Om alarmen sender signaler til et sikkerhetsselskap, til din telefon, eller til naboen er helt irrelevant. Det forandrer ikke det faktum at boligalarm ikke er bortkastede penger.
Det er ikke selve alarmen som irriterer meg, den kan installeres uten å bli koblet opp mot parasittene, men at disse snylte-firmaene som har sugerør inn på bankkontoen til folk uten ansvar for noe som helst, det irriterer meg.
...eller gjorde. Det er mange år siden jeg sluttet å subsidiere drittsekkene i Sector Alarm, men kamera og alarm har jeg fortsatt.
Signatur
   #6
 785     Vestfold     0
Fikk nylig installert alarm fra Sector. Mest fordi det er veldig spredt bebyggelse her og huset vårt ligger et stykke unna naboene, så min samboer insisterte på alarm. Jeg hadde fint klart meg med alarm klistremerker.. Gadd ikke å ta noe diskusjon på dette, da jeg kan være bortreist ei uke i slengen ifb. med jobb, så hvis alarm får min samboer til å være mer komfortabel i et stort gammelt hus så er det verdt det.
Først og fremst er det bare nok materiell i den "gratis" grunnpakka til Sector til å innbruddsikre ei brakke. Har du stort hus må du ha masse ekstra materiell som koster flesk. Dette sa selgeren ikke noe om...
Det som er bra er at jeg fikk nokså eksakt samme rabatt fra Gjendsidige på årspremien som det jeg må betale til Sector i året. Om jeg betaler til Sector for alarm eller til Gjensidige for forsikring er et fett for meg.

Har ikke ekstremt trua, og antar at klistremerkene er den mest effektive komponenten, men det bringer meg hvertfall husfred.
   #7
 24,542     Akershus     2
Testspørsmål til alarmselgere:

1) er alarmen deres FG-godkjent?
2) hvor mange røykvarslere leverer dere vanligvis?

Hvis svarene er ja og én, deretter ingen ytterligere kommentar, bør en sjekke nærmere!Signatur

   #8
 352     2
Tja. Er enige med en del av dere. Boligalarm er tull dersom den er tilkoblet vaktselskap hvor du leier utstyret. Dvs den dagen du sier opp avtalen kommer dem vel å plukker ned utstyret?
Vi selger innbruddsalarmer og brannalarm ferdig installert hos kunde men vaktmottak har vi selvsagt ikke da vi er ett installatørfirma. Det mange ser på når de kjøper alarm er kostnaden med en gang og ikke over tid.
den beste løsningen i mine øyne er å kjøpe ett alarmanlegg med gsm modul for varsling til egen telefon samt familie/nabo. Koster vel 20 kr i måneden men installasjonskostnadene er selvsagt høyere. Dvs du har ett anlegg som er ditt og har lave driftskostnader. Det lønner seg etter 2-3 år.
som det skrives over er det sirene og klistermerker som jager tyven. Sjeldent vekteren. ..
Signatur