2 301    9    0  

Falske alarmer på Nexa-varslere

 26     0
Kjøpte for et par år siden 6 røykvarslere av denne typen:

https://www.elektroimportoren.no/brannvarsler-traadloes-sammenkoblbar-optisk-2-pk-lm-101lc-nexa/6213565/Product.html?Event=pathlist

De kom best ut i en eller annen test jeg leste, men de jeg har lever i alle fall ikke opp til testen, plages av mange falske alarmer. Ingenting i omgivelsene som kan forklare alarmen (støv, fuktighet etc.) 

Noen som kan anbefale en driftsikker varsler i samme kategori?

   #1
 19     Sandnes     0
Hei,

Ulempen med røykdetektorer er at dem gir lett falsk alarm, men det høres ut som du får en del for mange. Har samme røykdetektorer hjemme og det gir falsk alarm veldig sjeldent og er veldig fornøyd med produktet. Anbefaler deg å høre med produsenten om det er mulig å eventuelt få byttet dem ut.

   #2
 1 410     Hordaland     0
Prøvd å støvsuge dem? Skal vel gjøres minimum en gang i året har jeg hørt...
Signatur
HSt
   #3
 27 578     Lillestrøm kommune     0
Jeg lurte også på dette, på jobb blåste jeg gjennom en enhet med ren gass for en kollega som hadde slitt med falske alarmer hjemme. (Men du verden det virker som det er mye falske alaarmer med røykvarslere, så TS problem trenger jo ikke å være miljøet).
   #4
 180     0
De gir signal på 433 mHz. Mener å huske at dette er er en ganske vanlig frekvens, så det kan være f.eks en trådløs garasjeåpner, ringeklokke osv. Som gjør at din røykvarsler løser ut..
HSt
   #5
 27 578     Lillestrøm kommune     0
Det skal være en protokoll, et signaleringsmønster som skal gjøre de imune mot andre enheter, men det kan selvfølgelig også gjøres for enkelt. I første omgang ville jeg satt denne feilmodi et stykke ned på listen så lenge det er en anerkjent produsent som Nexa.  Men imunitet mot andre feil kan være vanskelig, alt fra batterispenning ( for høy på noen 9V batterier) og et forskremt innsekt inni røykvarsler har jeg rapportert her på BB dog andre merker/fabrikat enn i denne tråden. Har inntrykk av at profesjonelle varslere på jobb detekterer et slags kjent brannforløp e.l. for fra å ha mye falske alarmer så er det med 2. generasjon varslere reelle feil, vi har hatt varmgang i kompressor, en lyarmatur med kortslutning og varmgang osv.
O_K
   #6
 431     0
Drar opp igjen denne, har dessverre huset fullt av disse, og nå lurer jeg på om en av mine begynner å gå dukken, eller om den bare har lavt batteri. Vanligvis så kommer det et kort og ganske lavt pip hvis en røkvarsler har lavt batteri, men i natt så våknet jeg av et 3 sekunder langt, og rimelig høyt, pip fra den ene røkvarsleren. Dette gjentok seg et par ganger før jeg klarte å lokalisere røkvarsleren som pep. Først trodde jeg det var en feilfunksjon, men begynte etterhvert å lure på om det kanskje er sånn at disse varslerene piper så intenst når batteriet begynner å bli tomt?

Var ganske trøtt i natt, og siden jeg ikke orket å rote rundt etter batterier tok jeg ganske enkelt ut batteriene. (Har en røkvarsler på hvert soverom + en i gangen utenfor, så var fortsatt godt dekket). 2-åringen vår sov også så jeg var ikke så veldig interessert i å la den fortsette å pipie mens jeg hentet en stoppeklokke for å finne ut om det var hvert 43. eller hvert 60. sekund, eller om det var en uregelmessig piping pga feilfunksjon.

Har (dessverre) en ekstra i kjelleren etter at jeg monterte i hele huset (vi har 11stk av disse varslerene pga hus med mange små rom), så blir vel den som går opp uansett, så tar jeg heller den som pep og legger i garasjen med nye batterier og ser hvordan den oppfører seg fremover. Skal rapportere om det skjer noe nytt...

HSt
   #7
 27 578     Lillestrøm kommune     0
Kondens i garasje gir alarm, men alarm får du også pga støv som beskrevet i andre slike tråder

   #8
 2     0
Har også hatt 6x stk av denne (Nexa-101LC) og opplevd litt uregelmessigheter når jeg har installert de. Fikk 5/6 til å fungere normal men fant ut at jeg trengte bare 4 stk i bruk.

Det har nå gått ca 7-8 mnd og har skiftet batteri på en stk. Sjekket med multimeter spenningen på 9V batteriene, og de var alle gode på godt rundt 9V. (Nye på 9.4-9.5V, brukte på 8.91-9.00V). Når er de programmert til å måtte skiftes? Ved hvilken spenning altså?

Overraskende nok blir ikke minnet slettet ved at du tar ut de 3x AA batteriene og setter de tilbake (raskt kanskje..) har jeg opplevd.

Fikk nå i jula 1 stk som begynte å pipe uten noen åpenbar grunn i kjelleren. Batteribytte hjalp ikke, så jeg byttet varsler med en av de to jeg hadde til overs. Dette var for øvrig master-varsleren. Etter bytte med reserve-varsleren fungerte alle i serie-pip (var antagelig programmert fra før), men da lurer jeg på hvorvidt master-varsleren alltid må være aktiv? Trenger den det?

Mulig jeg returnerer et par av dem etterhvert hvis det blir mer problemer.
   #9
 2     0
Glemte å si at vi har vært borte en 4-5 dager etter sist bytte. Kom hjem til at ene varsleren pep ett pip innimellom. Tenkte det var 9V, så byttet dette til et nytt. Fortsatt å pipe ett pip kom regelmessig. Tok det ut. Lot varsleren ligge en stund. Satte det tilbake igjen, og nå piper den ikke lenger.

Kom også på at det har vært periodevis at varslerne (2 stk) i kjelleren har lagt slik 43sek/60sek pip, men dette har kommet og gått, og har aldri visst hva problemet kom av.