252    5    1  

Hvilken brannvarsling til 2-mannsbolig? iht TEK17

 3     0
Hvilket brannvarslingssystem bør man bruke i dag der man har boliger med 2 boenheter?

Har fått tips om Noby 220iR2 og at Elotek skal ha gode varslingsannlegg.
Ønsker kablet anlegg, og må tilfredstille TEK17, ved at det er tilkoblet strømforsyningen, og har batteri som reserveløsning.

Noen som har erfaring med disse, eller anbefaling om anlegg som tilfredsstiller TEK17?

Er totalrenovert bygg, som vi legger skjultanlegg i nå.

   #1
 2 688     Vestlandet     1
Det er mulig elotec sine anlegg har blitt bedre. Jeg har i hvertfall veldig dårlige erfaringer med elotec gårdsanlegg. Løser ut falske alarmer når det er varmt. Det skjer hos naboene også. 
   #2
 947     Nordpolen     0
Snakket i går med en elektriker som hadde dårlig erfaring med Elotec,hadde gått over til Noby med god erfaring. Husk at plassering av detektorer er viktig for å unngå problemer. Noby som firma hadde jeg veldig god erfaring med når jeg jobbet deres utstyr tidligere
   #3
 2 413     0
Jeg har i hvertfall veldig dårlige erfaringer med elotec gårdsanlegg. Løser ut falske alarmer når det er varmt.

Aldri opplevd akkurat det, de falske alarmene jeg har opplevd (og det skjer kanskje en gang i året eller deromkring) er når det lurer seg bittesmå fluer, eller hva det nå er (mindre enn mygg, men tror ikke det er knott...) inn i de optiske røykdetektorene, noe som løses relativt enkelt med å åpne opp og blåse dem rene. Tror også nyere detektorer (mitt anlegg er passert 10 år for noen år siden...) er forbedret og "tettere" mot andre fremmedlegemer enn røyk.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Takk for gode svar. Har ennå ikke hørt noe negativt om Noby 220iR2, så jeg tror kanskje det blir den.

Hvordan er det med kabel mellom detektorene? Hva brukes vanligvis? Ser det finnes flere typer som er godkjent for høye temperaturer, men noen mener en kan bruke enklere kabel...
   #5
 100     0
Bruk brannalarmkabel, så blir det riktig. Alt virker, men det er ikke nødvendigvis det samme som at det fungerer som det skal ved brann. 2x1 PVXP prefix er praktisk.

Noby har bra kundestøtte, omtrent hele døgnet. Jeg ville brukt dem. Du kan vurdere et kombialarmanlegg når du først er i gang, både brann og innbrudd. Ikke så mye dyrere.