30,227    54    0  

Kriminalitetsbølgen, hvordan sikre seg.

 342     Hordaland     0
Jeg har fått personer i nærheten som ikke driver med god virksomhet.  Sterk økning av inbrudd og uønsked adferd i området de siste ukene.  Hvordan sikrer dere husene mot inbrudd?  Bygger noen sikkert rom i husene dersom østmafiaen kommer med slegger? Tydlig merking av huset som varsler om innbruddsalarm?  Viltkamera som kan varsle om noen går på rekognosering om natten?  Man bør rett og slett ha sikring av hus med i budsjettet når man bygger eller oppgraderer huset.

pwb
   #1
 2,284     Ski     0
Det å gjøre sin egen eiendom/hus utilgjengelig vil jo bare si at man overalter problemet til naboen, vil man det? Etter å ha sett på hva som finnes og hva som er mulig så er det to ting som egentlig kan løse dette uten at man bare lar andre i nabolaget få problemet. Man kan legge ut selvskudd men det blir så mye griseri og man kan jo risikere å skyte seg selv eller andre man liger også, den andre løsningen heter valg, det er nå straks valg og da kan man stemme på noen som ikke vil ha dette kjeltringpakket rekende rundt husveggene. Det er på tide at man tar litt ansvar og stopper den galskapen som nå skjer i landet, nok er nok.

Hvis man ikke vil ta dette ansvaret så er det vel egentlig våpen man bør skaffe seg, går man så langt at man tenker i de baner at man trenger ett sikkert rom hvis det kommer noen med slegger så bør man vel også ha tenkt i de baner at man vil beskytte seg selv og sin familie med alle midler. Blir man drept så er det jo for sent, det må være bedre å skyte en inntrenger enn at han/de får drept/skadet noen i huset? Tror man at de som kommer tar hensyn til at det ikke er lov å ha våpen eller at man ikke skal drepe?

Når det gjelder kamera har dette ingen nytte mot disse, er man så heldig at man tar noen på fersken og har bevis og leverer både kjeltringpakk og bilder til politiet så skjer det nok alikevell ingen ting uansett.

Ett annet alternartiv som sikkert kommer til å dukke opp hvis ikke valget klarer å sette en stopper for det som nå skjer er jo borgervern. Men igjen, borgervern vil bare sette en stopper for problemet i området og problemet vil bare forflytte seg til steder uten borgervern.

Hvis man ikke vil gå til innkjøp av ulovligvåpen så kan man jo tenke på å kjøpe pil og bue, det finnes mange jaktpiler som nok stopper en inntrenger både lydløst og bedre enn pistol, men igjen, er det ikke bedre å ta ett valg og få stoppet dette enn at man skal begynne å tenke i de baner?
   #2
 598     Vestlandet     0
Naivt å tro at en hvilkensomhelst regjering vil få vinningskriminalitet ned i 0
pwb
   #3
 2,284     Ski     0

Naivt å tro at en hvilkensomhelst regjering vil få vinningskriminalitet ned i 0


Man vil aldri komme ned i 0, men man trenger noen som vil prøve å stoppe utviklingen. Hvis man sier at det ikke vil hjelpe å stemme på noen andre så håper jeg at man heller sitter hjemme enn å kaste bort stemmen på de som styrer skuta i dag.
   #4
 1,307     Hardanger     0

Naivt å tro at en hvilkensomhelst regjering vil få vinningskriminalitet ned i 0


Det er rett. Men en regjering kan da ordne såpass at folk ikke trenger å budsjettere med landminer og bombesikre rom til husene sine.
Signatur
   #5
 5,569     0

Hvordan sikrer dere husene mot inbrudd?


Du må sørge for at gevinsten er mindre enn innsatsen. Det må koste mer enn det smaker å bryte seg inn hos deg.

Du må sørge for at tyver må ta en stor risiko (for å bli oppdaget). Lys er veldig effektivt. Alarm er også effektivt. Solide låser er forsåvidt effektivt, men tyvene går ikke inn gjennom hovedinngangen. Takvinduer og verandadører er populært.

Ta bort alle hjelpemidler for tyver. Det handler ikke bare om å fjerne mørke områder rundt huset der man kan komme til/fra/inn/ut i skjul, men også om å fjerne hjelpemidler. Jeg bor i rekkehus, og naboen insisterer (til min store frustrasjon) på å ha dobbeltstigen sin liggende godt synlig på nedsiden av huset der det er begrenset innsyn fra naboer. Ikke bra.

Skallsikring når man er i huset er bra. Oppkobling til alarmstasjon er bra, men viktigst er en sirene med skikkelig lyd og gjerne blitslys på uteveggen som varsler omgivelsene om at det er her lyden kommer fra.

Ikke la bilnøkler ligge i gangen, gjem dem bort. Mange bryter seg inn i hus for å få tak i bilnøkler. Så er bilen din i øst-Europa med nøkkel og alt før vekkerklokken din ringer..
   #6
 3,042     Akershus     0
Det var en reportasje i en av de større avisene for en stund siden der en yrkeskriminell ble intervjuet. Han sa det ganske enkelt at store hunder og alarm var avskrekkende fordi de ville kunne avbryte innbruddet. Kriminelle opererer nok ofte med kost/nytte-vurderinger de også.

Jeg skaffet meg alarm. Ikke nødvendigvis for innbruddene sin del, men for brannsikringen. Fikk det anbefalt av en brannmann som var på inspeksjon (men man må da forsikre seg at alarmselskapet vil ringe direkte til lokal brannstasjon ved en evt. brann. ellers er det bare seriekoblet røykvarsler)
   #7
 22,342     Akershus     0
Jeg sørger for at lettrappete verdisaker ikke er synlige ved å titte gjennom vinduet.

Politiet gir faen i slikt, egen erfaring. Personlig begynner jeg å få sansen for borgervern, men det er vel ikke gjennomførbart med den nåværende regjering. Å skyte tyvene blir sølete og man risikerer skyte uskyldige også. En annen sak er at liket ikke passer i min søppelkasse for våtorganisk avfall.

Hunder er mere i min bane. Noen i nabolaget hadde to Doberman hunder. De var skumle beist. De løper du ikke fra og når de tar deg igjen biter de ikke, de gnager...

   #8
 1,408     Nordpolen     0
Bare husk å velge en passe skarp hund, har en kompis som har 2 stk 55 kg beist(cane corso), de bjeffer en par ganger, så logrer de og slipper hvem som helst inn som vil klø dem Smile
   #9
 3,412     Akershus     0
Jeg gikk med aviser i tenårene.  Ved et hus litt for seg selv ute i skogen var det to digre hundemonstre som var veldig aktive om natten.  De var tjoret fast, men lenken var veldig lang.  Når de var i dårlig humør kl 04, var det ikke veldig attraktivt å prøve å komme seg forbi dem for å levere avisen...  Det var endel ganger jeg rett og slett ikke turte å levere avisen der...

Den moderne løsningen er litt tryggere:
http://www.amazon.co.uk/DK10U-Barking-External-Motion-Sensor/dp/B000KB2DFO
Signatur
   #10
 394     Strömstad     0
Den (enkle) løsningen er å gjøre huset sitt mindre attraktivt enn naboens. Hund, masse lys, alarm med sirene osv er alle gode tiltak.

Den litt dystre sannhet er nok at hvis noen virkelig ønsker å bryte seg inn så klarer de nok det, spesielt hvis huset er tomt for folk.

"Trenden" for tiden er forøvrig smykker, mens andre ting som iPads og liknende blir liggende igjen. Finnes mange eksempler hvor soveromsvinduet blir brutt opp og det blir romstert i soveromsskuffer og på badet, resten av huset er urørt.
Signatur