1 296    9    2  

Nexus boligalarm? Noen erfaringer?

 2     0
Heisann.
Lurer på om noen har noen erfaringer med denne alarmen jeg kom over på finn.no? Så veldig interesant ut.
https://m.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=89621477
Link videre til nettbutikken de har: link

Jeg har verisure alarm som jeg lenge har hatt lyst å kaste ut døren, liker ikke å ha et permanent sugerør stukket ned i lommeboken, det holder med banken sitt Smile   #3
 1 161     Oslo     0
Ser ikke noe spesielt interessant ved det utstyret TS viser til.
Det er mange norske firmaer som tilbyr brukbare, trådløse husalarmer uten oppkopling til sentral.
Mange av disse alarmene kan også programmeres til å sende sms'er til mobiltelefoner.
Masse stoff på BB og nettet om dette!
Signatur
   #4
 2     2
Jeg har installert Nexus alarm kjøpt via Cinema-shop.no. Det er et kinesisk produkt og selges i andre land bl.a. som Vcare og Patrol Hawk. Alarmen varsler bare deg og andre som du måtte ha satt på lista. Det er ingen tilkobling til kostbare alarmsentraler og ikke noe månedsgebyr. Den åpenbare fordelen er lav pris på komponentene og mulighet for å styre stikkontakter (bl.a. ovner) via det samme systemet. Denne kombinasjonen har jeg ikke funnet noe annet sted i samme prisklasse. Betingelsen for å kunne styre stikkontakter, er at man bruker den noe dyrere 868mhz-serien. Denne tillater også bruk av både wifi og SIM-kort (enten hver for seg eller samtidig) i samme alarmsentral. Cinema-shop har også en rekke wifi-baserte kameraer. Noen av disse skal la seg integrere i Nexus-systemet med deres app Icare Alarm EU, men det har jeg ikke fått til. I stedet styrer jeg kameraet med en egen app som heter Yoosee.

Erfaringer:
1. Leveringstiden er i snitt lengre enn de 3-6 dagene som er reklamert med. Regn med 10 dager. De veksler mellom Posten og PostNord, og det kan være forvirrende.
2. Brukerstøtte har en responstid på to arbeidsdager, men medarbeiderne virker forekommende.
3. Jeg plundret litt med å sette opp systemet i begynnelsen, og den engelske bruksanvisningen burde vært forbedret. Det gjelder særlig den delen som omhandler nettverkstilkobling.
4. Byggekvaliteten på komponentene virker solid og tillitvekkende.
5. Alarmsentralen har et innebygd batteri som gjør at den fortsatt fungerer noen timer ved strømstans. Av og på-knappen til sentralen er montert på baksiden av sentralen. Når sentralen er montert på veggen, lar den seg ikke skru helt av uten at manipuleringsalarmen utløses. Den burde la seg skru av via appen. Man kan imidlertid fjerne sirenelyden via appen, men andre som er koblet på systemet, vil likevel bli varslet om alarm.
6. Alarmen kan formidles via appen og/eller telefon (forutsetter SIM-kort). Varslingen på appen blir bare en melding. Hos meg lar det seg ikke gjøre å lage egen intens varseltone til Icare-appen, og telefonsystemet bør derfor ubetinget være tilkoblet.
7. Dør/vindusgivere er langsomme i rapporteringen om status. Det betyr at man kan få feilaktig varsling i appen om at vinduer eller dører fremdeles står åpne når man skal skrur anlegget på. Men alarmen reagerer kvikt når anlegget er skrudd på og vinduene åpnes.
8. Røykvarslerne utløser alarmen ved brann, men er ikke koblet i serie for øvrig. Det betyr at bare den røykvarsleren som registrerer røyk, piper. Sirenen i alarmsentralen utløses. Røykvarslerne gir beskjed i appen ved lav batterikapasitet. Testknappen på røykvarsleren utløser alarmen. Jeg har hatt en falsk alarm som kom av seg selv, og det skaper mye krøll når man ikke befinner seg på stedet.
9. Det trådløse kontrollpanelet er nyttig. Uten dette ville man måtte armere og desarmere alarmen via appen hver gang man gikk ut og inn av bygningen. Kontrollpanelet er avhengig av strømtilkobling og identifiserer ikke brukerne. Man kan enten desarmere ved å angi en selvprogrammert 6-sifret kode eller bruke kodebrikker. Det følger med to brikker, og Cinema-shop selger ikke løse brikker. Disse kan man imidlertid på kjøpt på Ebay, og jeg har sjekket at de virker: https://www.ebay.com/itm/RFID-Chips-Karten-13-56MHz-Transponder-Keyfob-Codeschloss-Ausweis-Karte-Tag-Card/182111632783?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=483439786797&_trksid=p2057872.m2749.l2649
10. De fjernstyrte stikkonktaktene fungerer meget bra, men er avhengig av at Wifi fungerer.
11. Alarmsystemet styres via en internettbase, muligens i Kina. Hvis denne er nede, fungerer ikke systemet. Det har skjedd en gang.

Alt i alt er jeg fornøyd med anlegget, særlig når en tar prisen i betraktning. Jeg ville kjøpt det på nytt.

TSt
   #5
 8 786     0
Problemet med denne og en del andre er at den er basert på 3G nettet og f.eks. Telenor ønsker å legge med 3G nettet så fort de kan for å kunne bruke frekvensene mere effektivt i 4G nett. Da sitter en igjen men en løsning som trolig ikke virker. Leverandørene derimot er ikke så intressert i LTE / 4G støtte siden det ikke finnes alle steder. Hittil har det vært vanlig at 3G somregel finnes fra før når 4G blir bygd ut.
TSt
   #7
 8 786     0
Det står 3G i dokumentasjonen. Vet ikke hvordan dette virker men flere er avhengige av mobil dekningen for å virke slik de skal og har snakket med andre leverandører av liknende som sier at dette er et problem men at det vil komme modeller der dette er løst. Har du synelig internett linje inn i huset kan jo alle kutte denne med en lommekniv. En må derfor ha mobil som backup.

TSt
   #9
 8 786     0
Internett kommunikasjonen er jeg redd for at er slik.  Er lettere å sette opp hvis alt går via et felles sted, trenger ikke spesielle brannbur etc lokalt.   Derfor må GSM delen virke iallefall på slike systemer også.