39,176    34    4  

Optiske brannvarslere varsler uten grunn - årsaken!?

 389     Bergen     0
Jeg har tre seriekopla optiske brannvarslere fra Coop nede i kjelleren. I morges ble det full alarm og jeg stormet ned rett fra sengen, slukkeren i hånden og kuken dinglende alle veier. Alt var i skjønneste orden der nede, Disney-standard over hele fjøla. Ufin måte å våkne på.

Så hva i alle dager kan ha utløst en feilalarm på alle tre? El-saker som gjør jobben sin der nede er 1 oljeovn, 2 stk frysebokser, 1 varmtvannsbereder. Ellers ingenting, alt fungerer som det skal, og alle har hver sin varsler.

Ebe
   #1
 4,452     Vestlandet     0
Har hatt disse selv i halvannet år nå, har gått feilalarm 3-4 ganger på den tiden. Ganske irriterende med 12 stk som uler i huset. Har fortsatt ikke funnet ut hva dette skyldes. Har en i garasjen også (garasje inne i sokkeletasjen), uten biler i. Lurer på om det er den som baller seg til.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 389     Bergen     0
Så rart? Har aldri opplevd maken med brannvarslere, og jeg er ganske irritert nå. Er enig med kommentar i den andre tråden - helt maken varsler - at sikkerhetsutstyr ikke skal krølle seg. Hva skjer når de uler midt på natta, ungene vekkes og hele pakka? Dårlig!
  (trådstarter)
   #5
 389     Bergen     2
Det regnet kraftig natt til i går, og kjelleren er ikke bare tørr - altså en ikke usannsynlig forklaring. Men det skal vel egentlig ikke være slik...!?
Ebe
   #6
 4,452     Vestlandet     0
Hmm, dette var interresant, det skal jeg huske på til neste gang de går. Takk for tipset.

Om det skal være slik, tja, egentlig ikke. Men røykvarlsere kan reagere på dusjdamp, men dette syntes for meg å være oversensitivt.
Signatur
Tom
   #7
 1,545     Sørlandet     0
Optiske varslere varsler optisk. Det innebærer at røyk kan være røyk eller det kan være vanndamp. Likevel. Litt høy fuktighet erikke vanndamp. Mest sannsynlig er røykvarslerne ikke brukbare.

Hva gjør man med sikkerhetsutstyr man ikke kan stole på?
Signatur

Ebe
   #8
 4,452     Vestlandet     0
Nei, det kan du si. Men de varsler i allefall på røyk/stekeos også. Så de fungerer jo også... Smile
Signatur
   #9
 154     sarpsborg     0
har tilsvarende varslere selv, (ser like ut)

og hadde samme irriternde greia selv, gikk titt og ofte uten grunn,

værste en dag var at de gikk 5 på halv 6 på morran, ingen brann, fikk sovna igjen, men de gikk 10min senere men da lå jeg bare i senga og venta om de slutta eller ei.

vet de løser ut på vanndamp ivaffall siden da varmtvannsberederen gikk (pex røret ut av tanken hoppa av pga tanken hadde guffet på effekt hele natta grunnet defekte thermostater og holdte sikkert godt over 100 grader) da ble det masse damp i kjelleren og da gikk varslerene med en gang,

siden jeg fjernet den i kjelleren så har de ikke løst ut i det hele tatt, så er nok noe med kulde eller fuktighet tipper jeg


selv den på badet har ikke løst ut selv med ganske fuktig luft
  (trådstarter)
   #10
 389     Bergen     0
Merkelig. I kjelleren min er det en vegg med fuktutslag, og den ligger bak en lukket dør ift innerste brannvarsler. Ingenting i nærheten av vanndamp en gang. Vaskemaskinen var heller ikke på.

Så da sitter jeg igjen med at brannvarslerne dummet seg ut ig skal helst byttes. Må prøve å huske på å ringe Coop til uka da...