498    27    3  

Røykvarsler TEK10 / FG-Godkjent og fjerning av Verisure

 8     0
Hei!

Sitter med Verisure i huset, som ble bygget under TEK10 (2012). Verisure tilbyr jo et brannalarmsystem som er TEK10 godkjent siden det er tilknyttet sentral. Nå ønsker jeg å fjerne hele Verisure-opplegget. Problemet er jo da at jeg egentlig må installere et nytt brannalarm-system med 230v tilkobling(?). Det synes jeg er litt hinsides all den tid det finnes trådløst seriekoblede systemer med varsling om når batteriet er tomt.

Hvilke muligheter har jeg her? Kan godt betale litt, men har ikke lyst til å trekke nye stygge ledninger i taket på tre etasjer.

   #1
 6,337     Akershus     1
Hadde det vært mitt hadde jeg fjernet verisure, og lagt opp et trådløst system, uten å spørre noen....Thag
   #2
 4,431     Sørlandet     0
Sier du opp verisure får du 6mnd gratis. Takker du nei til det får du 8mnd. Vanskelig å komme seg ut av det der:D

Glad jeg er kvitt det.

Er anlegget noen år gammelt så er sjangsen også høy for at de ikle gidder å hente. Men det må du ikke spør om, bare være litt vanskelig på tid og usikker sånn… nekter du montøren tilfang fakturere verisure mellom 5-8tusen er det jeg har sett. For noen er det verdt det, siden man da på en måte har eid systenet og det virket med varsling via sirene og til app. Vedr app så veit jeg det er noe forandring der og jeg vet ikke om det vil fungere. Pr idag fungerer den ene røykvarsleren jeg ikke leverte tilbake knirkefritt i både app og sireneDersom huset skulle brenne så er det jo en selvfølge at det viktigste er varsling og at folk kommer seg ut. Det fikser jo trådløse vel så godt som kablede.

Forsikringsmessig er det en liten rabatt om du er tilknyttet sentral. Det veier ikke i nærheten opp 4mnd med verisure abonnoment. Ellers er det såvidt keg vet hipp som happ for forsikringsselskapene om røykvarslerne er trådløse eller kablete.

Personlig hadde jeg sagt opp verisure og meldt fra til forsikringsselskapet at boligen ikke lenger er tilknyttet sentral.

Eller har jeg misforstått hvorfor dette betyr noe…?

  (trådstarter)
   #3
 8     0
Thag:
Ja, for egen del gir jeg jo blanke i om det er TEK10-brannalarm eller ikke.

zippy:
Ja-nei. Jeg aner ikke. For egen del bryr jeg meg ikke. Jeg bryr meg kun om det forsikringsmessige. Altså, hvilken konsekvens har det i en worst-case scenario at jeg ikke oppfyller kravene som var der når boligen ble bygd.
   #4
 4,431     Sørlandet     0
Ingen konsekvens forsikringsmessig såvidt jeg forstår. Dvs så lenge du melder ifra at alarmen ikke lenger er tilknyttet alarmsentral. Dette med å melde ifra har ingenting med FG-godkjenning eller TEK å gjøre men mer at du risikerer litt regress dersom du har fått premierabatter for sentraltilknyttet-alarm og huset skulle brenne ned. Tipper forsikringen din øker med en 500,- lapp i året.
  (trådstarter)
   #5
 8     0
zippy:
Men så er vel ikke TEK10 kravet at man er tilknyttet sentral. Men at man enten har 230v i alarmene eller tilknytning til sentral som har 230v. Så da er jo spørsmålet hva sier forsikringsselskapet om jeg sier at jeg ikke oppfyller TEK10 lenger.
   #7
 1,003     Rogaland     0
Forsikringselskapet mitt, har du alarm?

Meg, nei ikke tilknyttet noen, - kun enkel trådløs fra Clas Ohlson.

Forsikringselskap, : Åja men da har du alarm....
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 8     1
Se hva jeg fant...

https://www.elotecajax.no/b/hvilke-krav-stilles-til-brannvarsling-i-bolig

"Forskriftsteksten sier at røykvarslere skal være tilkoblet strømnettet og være sammenkoblede for felles varsling. Den tilhørende veiledningen presiserer at FG-godkjente alarmanlegg med røykdeteksjon – slik som Elotec Ajax – tilfredsstiller dette kravet. Dette er fordi sentralapparatet er drevet fra strømnettet og kontinuerlig overvåker hver enkelt røykvarsler."

https://www.elotecajax.no/
   #9
 1,906     klippdalen     0
må det være det i eneboliger da? i flermannsboliger ser jeg poenget med felles sentral og hardwired detektorer, men ie en enebolig?

elotec skal jo selge Smile
HSt
   #10
 36,371     Lillestrøm kommune     0
Tek10 stiller dette kravet så i eldre eneboliger er det fritt frem

Google (i.e Nest Protect) har mikrofon som sjekker at den hører seg selv  dvs den selvsjekker seg selv hver måned. Så det finnes mye som egentlig er like sikkert som 230V matete enheter