4,782    20    8  

Røykvarslere falsk alarm

 37     2
Har 6 stk av denne typen røykvarslere sammenkoblet https://www.nexa.se/vara-produkter/fire-safety/brandvarnare/mts-166rf

Sliter med at det innimellom kommer falske alarmer fra disse. Det har kanskje skjedd 2-3 ganger de siste 6 mnd. Det skjer så vidt jeg vet bare på natten. 
Jeg kan ikke finne hva som kan være kilden til feilalarmene. De er ikke støvete, og det er heller ikke trekkfulle rom de befinner seg i. Nye batterier har de også fått.

Har forsøkt en annen type røykvarsler tidligere, men de hadde også problemer med falske alarmer.

Er det noen som vet hva som kan være årsaken til dette? 
Utrolig ekkelt å bråvåkne til dette midt på natten, spesielt for barna i huset.

Takk for svar Smile

HSt
   #1
 36,636     Lillestrøm kommune     0
Noen steder med mye temperaturvariasjoner ? Kondens er en kilde. Ellers flakset et forskremt innsekt ut av varsleren på hytta når jeg vippet ned deksel når den gikk i alarm i sommer.

Kjenner ikke modellen din, er det mulig å se hviken enhet som har løst ut?

Den samme varsleren hylte når jeg byttet bstteri, da var det for høy spenning på 9V batteri (Målte 9.43V) Er det tilsvarende så vil ferske batterier gi dårlige immunitet mot feil.
   #2
 70     Hordaland     0
Har hatt samme problemstilling med den trådløse pakken fra coop obs bygg. Tok ut batteriene som seriekobler, og har ikke hørt alarmer etter dette. Det har skjedd i kjelleren hver gang, så kondens, temperaturforskjeller osv. kan godt være en sak. Her har det skjedd til alle døgnets tider, og gitt høy puls på nattestid.

Det er mulig den i kjelleren har gått av uten at vi har hørt det, men det skal jeg ikke si sikkert.

Har også lest eller hørt at garasjeåpnere mm. kan påvirke signalene og sette varsleren i gang. Men regner med det går på frekvenser osv. og det vet jeg ingenting om.
Signatur
HSt
   #3
 36,636     Lillestrøm kommune     1
RF utstyr bruker alle "søppel-frekvensbånd" på 433 eller 863MHz men koding burde medføre at de ikke løser ut feilalarmer.
   #5
 70     Hordaland     0
I dag gikk det en alarm i kjelleren. Jeg skyndet meg ned, og så var det en av disse drittvarslerene som hadde falt bak en kommode i råkjelleren. Trodde jeg hadde kvittet meg med de for lenge siden. Styr unna!
Signatur
   #6
 186     Bergen     0
Når er dine fra Christoffer? Jeg hadde problemer med mine !9! stk også.. Men fikk dem byttet uten altfor mye diskusjon på OBS Bygg. De nye har oppført seg mye bedre for min del i allefall.
   #7
 70     Hordaland     0
Husker ikke helt når jeg kjøpt de. Det er vel ca 2 år siden hvis jeg skal tippe.. Jeg er egentlig ikke interessert i å bytte de hvis jeg finner kvitteringen. Noe så alvorlig som brannvarslere som ikke man kan stole på er nok til at jeg aldri kjøper det merket igjen. Mulig jeg er en smule pedantisk når jeg forventer at røykvarslere bør være noe av det siste som man ikke kan stole på.

Her er bilde av synderen. Den gikk altså av etter sikkert 1 år i kjelleren uten noen hendelser. Ingen andre varslere fra pakken er montert, og den lå løst opp i en kasse. Er det mulig at den varsler at batteriet bør skiftes? Men da regner jeg med den hadde pepet i stedet for å gi alarm...

Røykvarslere falsk alarm - 20170827_105303.jpg - MuummiRøykvarslere falsk alarm - 20170827_105309.jpg - Muummi
Signatur

HSt
   #8
 36,636     Lillestrøm kommune     1
Støv kan løse ut alle varslere selv de som er garantert proffe, ligger de i en kasse ligger de kanskje også feil vei så da kan du være skyld i dette.
TSt
   #9
 14,523     0
Det lyser fast på den varsleren som har løst ut. Har problem med en posisjon med disse varslerene, de går etter at en har byttet batteri på dette ene stedet. Har skjedd to ganger på samme posisjonen. Står i gang hvor dør settes mye oppe, tror derfor på fint støv som legger seg inni og som delvis løsner når vi tar ned for batteri bytte.
   #10
 125     0
Hadde mye problemer med falsk alarm på NoFlame seriekoblete varslere. Med 9stk som gikk av typisk midt på natten, truet kona med å hive de ut. Tok alle ned, tok av frontdekselet og støvsugde sensorkammeret grundig. Gjorde dette i mai, og har ikke vært problemer siden det.