1,554    8    5  

Hjelp:Reklemasjon på imprignert matreal

 1     0
Hjelp:Reklemasjon på imprignert matreal - 20160604_110815.jpg - EirikenHei!

Juni 2015 bestemte eg meg for og sette opp eit rekver heima og reiste då til min lokaleforgandler på byggevarer og spurte og tips og råd.
Fekk beskjed at impregnert matreal måtte eg velga og det gjore eg. Etter rekverket var komme opp midten av juli 2015 reiste eg tilbake til forhandlaren og spurte om eg kunne male det. Ja de kunne eg men måtte IKKE male på topp og bunn sia det var imprignert og litt ferskt so det måtte få luft. OG NO juni 2016 er 135 av 180 rekverksbort sunnspruket og stygge noen bord har sprukke fra topp til bunn... kontaktet forhandler og spurte om det var sånn det skulle verra?? Og fekk beskjed at JA da måtte eg rekna med sia eg hadde malt da rett etter eg hadde satt da opp so VAR ikke noe di ville hjelpa kansje eg kunne bruka fugg masser eller trelim var jo barre 135bord...... er dette rett av min forhandler?? Hjelp:Reklemasjon på imprignert matreal - 20160604_110818.jpg - Eiriken

   #1
 6,450     Akershus     1
er entakeligvis noen her inne som er mer ekspert på maling enn meg, men tillater meg likevel å komme med noen synspunkter.

vi pleier alltid å råde kundene våre til å la det stå en sesong og tørke. men det er imidlertid for å unngå at malinga blærer. det du har ser ut som tørkesprekker... dårlig kvalitet på materialene muligens, men jeg er ikke sikker på at det kan relateres til prematur maling...


.Thag
HSt
   #2
 36,712     Lillestrøm kommune     0
Dette at det skal stå 1 sesong mener jeg fortsatt er galt. Tørke opp er kravet. Men nettopp behandle endeved er viktig og rekkverk har for liten avstand ned til betong. Hadde skruene vært satt litt mærmere hverandre så vilke ekspansjonkreftene blitt noe mindre. Tec7/akryl er imidlertid ofte en god løsning, men endeveden må være behandlet. Og viktig for maling/beis som krever grunning så skal dette gjøres med riktig type grunning.
   #3
 1,463     Harstad     4
Det har nok mer med måten det er skrudd på enn at det er malt. Når du skrur/spikrer våt material med parallell forankring vil trevirket ikke få trekke seg sammen i tørkeprosessen og resultatet er oppsprekking.
Signatur
oll
   #4
 136     0
Som andre skriv så er utfordringen med våt material når du skrur i endene som her vil det sprekke når det tørker og trekker seg sammen.
Jeg la terrasse nettopp og skrudde kun ene siden, for så å skru andre siden ca 10 dager etter.
Var krympet endel så hadde jeg skrudd alt med en gang ville mye ha sprukket
   #5
 6,009     Finnmark     0
Dette at det skal stå 1 sesong mener jeg fortsatt er galt.

Vet kanskje svaret på dette, fikk denne forklaringen fra byggevarebutikk i Finland :

Impregnert materiale bør stå umalt første året. Ja, så det tørker men også så impregnering skal trekke inn slik at maling ikke flasser av pga det.....
Signatur
HSt
   #6
 36,712     Lillestrøm kommune     0
Igjen dette er feil, har vindskier på et hus der vi malte de i år 2001 de er ikke gjort noe med siden og et like fine. Men de må tørke opp og det tar ikke 1 år. Vi forhåndstørket de, grunnet og malte med dør og vindusmaling og så fikk de et ekstra strøk etter at de var satt på plass. Sparte mye jobb med å ta mesteparten av malearbeidet på bakken.
   #7
 1,411     Hordaland     0
Bordene burde vel forøvrig og vært montert noen mm høyere opp? Mulig bildet lyver noe, men hvis de står så nært muren vil de lettere råtne fordi det blir "hengende" vann mellom muren og planken, som ellers ville dryppet av.
Signatur

   #8
 164     Bergen     0
Dette har ikke noe med malingen å gjøre, og heller ikke med at materialen er dårlig. Du har trolig festet bordene når de var veldig våte. Skruene står langt ute mot kantene, og bordene er breie. Så har de tørket og området mellom skruene har blitt smalere. Siden skruene hindrer hele bordet fra å krympe blir det sprekk. Dette kunnne skjedd med hvilken som helst material.

Tips for å unngå dette er:

1. Ikke bruk for breie bord.
2. La de tørke litt før du setter dem opp.
3. Ikke fest skruene for langt ute mot kantene (du vil ikke ha så stort krympeområde mellom dem).

Det du kan forsøke å gjøre er å ta ut alle skruer på ene siden av hvert bord og la dem stå slik frem til neste år. Kanskje de da krymper sammen og blir fine igjen...