#11
 806     0
Først kommer det en slik medling:
Det er INGEN grunn til å bruke sitat-knappen når man svarer på foregående innlegg.
Da bruker man Svar-knappen.
Sitat-knappen bruker man når man svarer på et eldre innlegg litt lenger opp i tråden.


Da jeg kommenterer dette med at jeg synes det er en fordel med at man noen ganger quoter den delen av innlegget man spesifikt kommenterer kommer dette svaret.


Hvis du siterer deler av forrige innlegg (slik jeg nå selv gjør) er det selvfølgelig helt greit.


Måten den første kommentaren er utformet på gir ikke meg noen indikasjon på at det selvfølgelig finnes unntak fra regelen. Da toner man ned den bombastiske stilen litt.

Med bakgrunn i en relativt uklar måte å formidle kjøreregler omkring bruk av sitatknappen finner jeg det kanskje litt overilt å smelle til med at dersom jeg ikke endrer min måte å bruke sitatknappen på blir jeg kastet ut av forumet. Særlig siden jeg ikke har fått noen tilbakemelding om dette tidligere.

Jeg har sikkert gjort feil under redigeringen som har ført til at uthevingen av det jeg kommenterer blir feil, men dette grunnes helst at teksten hopper opp og ned og blir svært vanskelig å redigere. Selv om kompatilitetsvisning er slått på. Dette er eneste forum som maskinen har slike problemer med så jeg har liten tro på at dette skyldes denne maskinens software spesifikt.


Signatur

   #12
 46     0

Vel, naff...

Med tanke på at du er et medlem med under 30 dagers fartstid på dette forumet er det kanskje greit å gå litt stille i dørene?

Du stilte først et generellt spørsmål og fikk ett generellt svar om at man ikke bruker "sitat knappen" når man svarer. Litt upresist svar fra admin, men 99,9% av oss andre (som ikke må kverulere) forstod dette.

Så stilte du et presist spørsmål, og da fikk du presiseringen.

Nå er det vel ingen som har truet DEG med utkastelse, men du har fått en generell orientering om forumkulturen her inne.

NOEN må alltid kverulere og må alltid gnåle og grine selv om denne tjenesten er 100% gratis og drives på frivillig basis... slike som deg ender nok som regel som utestengt vil jeg tippe...
   #13
 401     0

Problemet er de som KONSEKVENT svarer på innlegg ved å bruke "sitat"-knappen.
Det er feil - da SKAL man benytte "svar"-knappen.


For meg er det eit større problem med dei som aldri siterer - ofte kjem eg over innlegg der det er vanskeleg eller umulig å vite kva som er svart på. Som gammal "newser" (USENET) er det unaturleg for meg å ikkje sitere. Hadde heller sett at "Svar"-knappen forsvann slik at folk vart tvungne til å sitere det dei faktisk svarer på. Alternativt at forumet hadde trådvisning slik at det var mogleg å sjå kven som svarte på kva.

Men det er no berre mi meining Wink
   #14
 806     0


Vel, naff...

Med tanke på at du er et medlem med under 30 dagers fartstid på dette forumet er det kanskje greit å gå litt stille i dørene?

Du stilte først et generellt spørsmål og fikk ett generellt svar om at man ikke bruker "sitat knappen" når man svarer. Litt upresist svar fra admin, men 99,9% av oss andre (som ikke må kverulere) forstod dette.

Så stilte du et presist spørsmål, og da fikk du presiseringen.

Nå er det vel ingen som har truet DEG med utkastelse, men du har fått en generell orientering om forumkulturen her inne.

NOEN må alltid kverulere og må alltid gnåle og grine selv om denne tjenesten er 100% gratis og drives på frivillig basis... slike som deg ender nok som regel som utestengt vil jeg tippe...Nå er det vel slik at det var nettop en direkte advarsel om at jeg stod i ferd med å bli utestengt jeg mottok. Når til og med du som er en erfaren bruker på forumet innser at informasjonen fra moderator var tvetydig eller til å missforstå er det vel ikke så rart om jeg, som fremdeles forsøker lære forumkulturen, ikke er klar over at moderator gir et litt missvisende svar.

Og noe av det som virkelig er irriterende er når man absolutt med slenge inn slike negative personkarakteristikker i sine kommentarer. Slik du gjør overfor meg nå.

Du har ingen rett til å kalle meg kverulant og slenge på at "slike som deg ender nok som regel som utestengt vil jeg tippe".

Slike holdninger finner jeg personlig mye værre enn å si i fra om at jeg opplever det som en overreaksjon at moderator gir meg utestengingsvarsel for hva moderator mener er uriktig bruk av sitering.

Men som erfaren bruker mener du kanskje at du har en rett til å beskrive meg som nybegynner i negative vendinger.
Signatur
   #15
 806     0


Du velger selv hvordan du ønsker å forholde deg til forumkulturen og de enkle kjøreregler vi praktiserer her inne.For all del ønsker jeg forholde meg til de etablerte kjørereglene og aksepterer dem. Og jeg vil selvsagt ta tilbakemeldingen fra moderator til etterretning.

Det var ikke innholdet i meldingen jeg ønsket sette en kritisk kommentar på, det var innpakkingen.
Da skulle dette være så avklaret og utdebbatert at det burde ikke være behov for ytterligere diskusjon av denne saken.

Moderator har nyansert informasjonen og jeg er helt enig og beklager at jeg noen ganger har slurvet med siteringen. Forhåndsvisning brukes nå flittig.
Signatur
   #16
 66     0
naff = kverulant - det er ingen stygg personkarakteristikk - kun en påpekning av fakta. De som har fulgt din inntreden på forumet ser at du er en kveraulant.

Her på forumet, som de fleste andre steder er det lov å bruke hodet, være rund i kantene og legge godviljen til. Du naff, viser ingen vilje til dette.


   #17
 806     0
Om du ser litt bedre på konteksten til innleggene mine tror jeg du vil se, om du ønsker å se det er en annen sak, at de gangene jeg blir spiss i kantene er når jeg blir møtt av innlegg med lettere latterliggjøring av hva jeg har skrevet, når hva jeg har skrevet blir forvridd slik at det det får en helt annen betydning, eller kreativ "klipping" i sammenhengen. Det som i en fellesbetegnelse går under hersketeknikker.
Akurat som at jeg opplever å bli kalt kverulant som er lite flatterende betegnelse, tross alt ikke lenge siden det var en psykiatrisk diagnose på en psykisk lidelse.

De er det merkeverdig mye av på forumet. Når jeg ser feks på hvordan incognito rett og slett ble trakkasert blir jeg fryktelig betenkt. På andre forum jeg har deltatt på i årevis har vi aldri hatt en slik kultur, eller ukultur. Her virker det på meg som om de erfarne liksom har opparbeidet en rettighet til å krydre tilsvar med hersketeknikker.

Jeg er ikke den eneste som har kommentert dette og om man ser på en del tråder så er det relativt heftige personangrep i en del av dem. Og ja, jeg er ikke laget slik at jeg legger meg flat for personer som benytterseg av hersketeknikker. Jeg kan fint slå tilbake med samme mynt.

Siden jeg jobber i et stort forskermiljø fikk jeg en kollega til å gå gjennom en del tråder og gi meg en tilbakemelding på denne problemstillingen. Vedkommende er forsker på internettsamfunn og hun kom til samme konklusjon om en tydelig ukultur med hersketeknikker og gav meg videre innspill "Det kommer ikke til å bli akseptert at du slår tilbake som du gjør og at du er såpass krass. Du må vente til du har opparbeidet en innpass blandt "kjernen". Etter det kan du stort sett komme unna med det meste."

Det er helt klart at du har din oppfatning av meg og min inntreden på forumet, men med hvilket grunnlag påberoper du at dette er en gjengs oppfatning. Sitat "De som har fulgt...ser at du er en kverulant"  Det er også en hersketeknikk rett ut av boka.

Det værste med bruken av hersketeknikker er at de som benytter seg av det etter en tid i så stor grad gjør det til en del av hvordan de er at de ikke er i stand til å se det selv.

Men forall del, du har kanskje rett i at jeg ikke passer inn i dette forumet, jeg er alltid litt skeptisk til forum som praktiserer absolutt anonymitet. Da opstår det mye lettere ukulturer.Signatur

   #18
 49     0

Vel, nå er vel dette ett av de forumene med minst hersketeknikk og personangrep som jeg besøker - og de er det tross alt svært mange av.

Jeg opplever at her inne er det plass til de fleste, men man må tåle å bli korrigert og akseptere at forumet har noen skrevne og uskrevne kjøreregler.

Jeg oppfatter forumkulturen her inne som helt super. Makan til hjelpsomme folk skal man lete lenge etter  ;D
   #19
 5,569     0
naff,

Selv om dette avsporer tråden så kan det ikke stå uimotsagt. Selvsagt vil det forekomme hersketeknikker på byggebolig.no. Det er intet mindre enn statistikk, og det er ikke tegn på noen form for ukultur slik du konkluderer. Når du samler tilstrekkelig mange tusen mennesker på et forum som dette så VIL det også dukke opp noen idioter. I tillegg så vil noen ha måter å skrive på som av andre tolkes som hersketeknikk eller andre former for fornærmelser. Slik er det bare.

Jeg bruker også flere nettforum aktivt, både norske og utenlandske, og byggebolig.no er et av de "snilleste". I tillegg er sjansen for å få gode, relevante og konstruktive svar ekstrem høy i forhold til enkelte andre. Jeg har akkurat i dag 5 spørsmål på vent på andre forum der jeg ikke har fått noen svar, det har aldri skjedd meg på dette forumet.

Selvsagt kan du ha vært uheldig, men å snakke om en "ukultur" hører ikke hjemme noe sted.


[...] Og ja, jeg er ikke laget slik at jeg legger meg flat for personer som benytterseg av hersketeknikker. Jeg kan fint slå tilbake med samme mynt.


Det du skriver her er akkurat slikt som LAGER ukultur. Det du oppfatter som "hersketeknikk" eller andre diffuse beskrivelser av noe som du oppfatter som plagsomt trenger ikke være ment slik. Men når du svarer med "samme mynt" bidrar du til stemningen i tråden dersom en slik stemning eksisterer, eller så bidrar du til å lage en dårlig stemning. Uansett blir det feil. Så jeg håper at du gjør som oss andre etter hvert, og ignorerer slikt når det forekommer.

I tillegg har jeg liten sans for måten du argumenterer på. Det du skriver er ikke argumenter, det er sirkulærtriksing - "rett ut av boka" for å bruke dine ord.

Først anklager du forumet for å ha en ukultur, og så "bekrefter" du dette med å sitere en "forsker på internettsamfunn". Hvis jeg skal argumentere mot deg, må jeg samtidig si at "jeg vet bedre enn forskeren".

Så anklager du PepsiMax for å bruke hersketeknikk, før du påpeker at de som bruker hersketeknikk ikke er i stand til å se det selv. Ergo kan PepsiMax ikke svare, for uansett vil det implisere noe han ikke enig med. Dette er et gammelt triks ("slår du fortsatt din kone?") som en journalist i Dagbladet fikk en leksjon i her om dagen.

I ditt siste avsnitt "bekrefter" du din egen påstand om at det eksisterer en ukultur ved å peke på en "årsak".

Jeg har brukt forumet aktivt (og da mener jeg hver dag) i 2 år nå, og jeg har aldri sett en ukultur. Det jeg HAR sett er noen enkeltmennesker som ikke får dette til. Det vil man alltid ha, det er statistikk. Dess mer populært et forum blir, dess flere medlemmer får det, og dess bedre vil det fungere - og dess flere idioter vil det være. Du må nesten bare leve med det.
   #20
 3,109     Norge     0
Hans:

Sikkert feil spørsmål i denne tråden, men er en idiot på data >:(
Kan du fortelle meg korleis du tar kun ei linje frå innlegget mitt som sitat i ditt innlegg?
Kan vere nyttig for meg å vite, har prøvd alle måtar som eg kan tenke meg, men får det ikkje til :'(
Muligens litt flaut at eg ikkje kan dette, men eg er flink ril mange angre ting ;D