56 613    118    2  

Aasg: Prosjekt nyfunkis

 3 387     1
Vi er i ferd med å starte byggingen etter en lang prosess hvor vi først begynte med Tyrolerhus. Et prosjekt vi gav opp da det ikke passet for oss.

Huset er tegnet av arkitekt etter frie tøyler. Vi satt i 5 timer og fortalte om våre tanker om bolig og våre behov. 2 voksne med 6 døtre som alle er flyttet ut.

Vi skal ikke gjøre særlig mye selv, har ikke tid og anledning selv om jeg tidligere har pusset opp flere bad fra bunnen av, utført tilbygg selv, pusset opp rom med støping av gulv og skiftet innvendige vegger og tak. Likevel, ingen av oss er håndverkere. Akademikere.

Boligen settes opp på en flat tomt på 1,3 mål, relativt firkantet. Delvis utsikt til sjøen, ellers jordbruksland på to sider, friareal på en side og større sameiebolig på vestsiden. Stier og traktorveger starter ved tomtegrensen og masse muligheter til å gå turer i skogen og langs sjøen, både sommer og vinter. Gangavstand til arbeidsplass. ;-)

Så vi har en lun plassering, god utsikt og få som ser inn til oss i den retningen vi ønsker utsikten.  

  (trådstarter)
   #1
 3 387     0
Her er tegningene av fasader og planløsning. Carport.


Vi har både en garasje i huset som er fullisolert samt en carport som er klargjort for å sette inn port.

Grunnen er at jeg har bil som hobby slik at jeg ville gjerne ha et egnet verksted å jobbe i hele året. Bruksbilene gjør jeg ikke noe med selv, de sendes på verksted til servicer og ferdig med det. Nye biler nytter det knapt å gjøre noe med selv uten avansert elektronisk utstyr.
Aasg Prosjekt nyfunkis - Fasade nord.JPG - Aasg
Aasg Prosjekt nyfunkis - Fasade nord.JPG - Aasg
Aasg Prosjekt nyfunkis - Fasade øst.JPG - Aasg
Aasg Prosjekt nyfunkis - Fasade sør.JPG - Aasg
Aasg Prosjekt nyfunkis - Fasade vest.JPG - Aasg
Aasg Prosjekt nyfunkis - Planløsning første.JPG - Aasg
Aasg Prosjekt nyfunkis - Planløsning andre.JPG - Aasg
Aasg Prosjekt nyfunkis - Carport.JPG - Aasg
   #3
 9 677     Kysten     0
Fint hus!

Ser du har lagt inn drager på ene spennet på 8m. Du skal ha 40cm i taket mener jeg å ha lest. Kan du ikke gå uten drager dersom du øker til 45 I-sperr? Du har gjerne endel snølast kanskje. Jeg mener jeg diskuterte et spenn på litt over 7 m skulle gå på 40cm I-sperre med arkitekten.
  (trådstarter)
   #4
 3 387     0
Huset bygges med Kebony utvendig for å slippe å drive med vedlikehold, alle vinduer og dører er alubeslått av samme grunn. Takrenner i lakkert aluminium.

Veggene isoleres med 20 cm, taket med 40 cm mens vinduene har u-verdi på 0,7 W/mK. Grunnen til at vi kun bruker 20 cm i veggene er at vi gjør noen grep der i forhold til tetting og legger 15 + 5 med krysslagt for å bryte kuldebroer.

Ventilasjon med Ener sitt balansert ventilasjon med gjennvinning, Enervent TS. Testet av Sintef Byggforsk til 90% gjennvinning som også ivaretar luftfuktighet. Ble av Sintef kåret til beste anlegg i en omfattende test.

Sentralstøvsuger Ener V4 med to uttak i hver etasje. Kanskje ikke den jeg ville valgt om jeg skulle plukket ut kun en sentralstøvsuger, men den er nok e av de tre beste i markedet.

Varmeanlegg med vannbåren varme nedstøpt i alle gulv, 5 kurser, hvor det er fliser. Ellers i boligen varme med 11 kurser Best Board varmelister med vannbåren varme. Som varmekilde til dette har vi valgt en 9kW Mitsubishi Ener VP luft til vann. Varmer også opp forbruksvann og har en elkasett på 9 kW som backup.

Trappen opp til andre etasje leveres av Trapperingen. Trinn i Jatoba og liggende stålspiler i rekkverket med Jatoba railing. Rekkverket oppe rundt trappen og det åpne feltet tvers overfor trappen er glass med Jatoba håndrailing.

Trappen er type Sissel mens rekkverket er type Tuva i katalogen til Trapperingen.

På gulvene i stua og hallen skal vi ha Jatoba enstavs parkett men på soverom skal vi ha enstavs hvitskuret Ask.

Ytterst i hallen samt i garderoben i hallen blir det fliser, samme på begge bad, toalettet og vaskerommet. Under alle fliser legger vi vannbåren gulvvarme.
  (trådstarter)
   #6
 3 387     0

Fint hus!

Ser du har lagt inn drager på ene spennet på 8m. Du skal ha 40cm i taket mener jeg å ha lest. Kan du ikke gå uten drager dersom du øker til 45 I-sperr? Du har gjerne endel snølast kanskje. Jeg mener jeg diskuterte et spenn på litt over 7 m skulle gå på 40cm I-sperre med arkitekten.


Byggmester ville absolutt ha en ståldrager der med en stolpe ned inne i stua. Drageren blir nesten borte etter at vi får nedforingen til LED spottene.

Stolpen blir benyttet til å legge både strøm, KNX og uttak til sentralstøvsugeren så det er greit. Skal legge inn et bilde av kjøkkenet så ser du stolpen.
  (trådstarter)
   #7
 3 387     0
Her er en oversikt over kjøkkenet. Vi har ingen tradisjonell kjøkkenbenk. Kun kjøkkenøy med steinplate.

Satser på 2 spiseplasser ved øya slik at vi sitter der til daglig, men flytter bort til spisestuen når vi har gjester.

Vi kutter ut microovn, blir aldri brukt. Stekeovn, dampovn, oppvaskmaskin, vinkjøler med 2 soner samt kjøleskap med front som blir gjennomsiktig ved berøring. Da slipper en åpne for å se hva som er i kjøleskapet. Ganske fiffig, særlig siden vi begge er litt teknofreaker.

Søylen kommer opp i det fremre hjørnet av kjøkkenøya og der antar jeg at mobiltelefoner kommer til å bli liggende til lading slik at vi hører om det ringer.
Aasg Prosjekt nyfunkis - kjøkken.JPG - Aasg

   #8
 4 156     Oslo Vest     0
Et pent og harmonisk hus med gjennomtenkte løsninger!

Jeg ble litt nysgjerrig på det kjøleskapet ditt med front som ble gjennomsiktig ved berøring. Hvilket merke er det?
Signatur
   #9
 9 677     Kysten     0
Legger du noe akustikk himling siden du har det høyt under taket og store vindu. Mye gips også kanskje?
  (trådstarter)
   #10
 3 387     0
Det elektriske anlegget blir relativt avansert med et anlegg med 150 punkter pluss 90 LED spotter.

Alt er KNX slik at varme, ventilasjon, adgang, datanett, tv-signaler, osv er koblet opp til en homeserver. Dette er koblet sammen med husets datanett med egen server med ekstern back-up NAS som er plassert utenfor boligen slik at ved total nedbrenning av boligen vil vi maks kunne miste filer som er laget etter siste gang den benyttede pc var på nett. I praksis ingen ting.

Når det gjelder varmeanlegget er det nesten sikkert overkill. Vi har også en vedfyrt peis som har glassdører på begge sider av veggen slik at den kan åpnes både fra stua og fra hallen.

Men jeg hater å fryse, blir mektig irritert av kaldras. Faren min fikk en gang en tjenestebolig hvor dyna mi frøs fast i veggen om vinteren og vannglasset ved siden av senga frøs til is på kalde vinternetter, og det er vel derfor jeg vil ha et varme/ventilasjonsanlegg som takler mer enn det forventede.

Alle har vi noen hang-ups, jeg har i alle fall mine. Men det betyr ikke at jeg ikke ønsker innspill og forslag om ting vi bør huske eller vurdere i forbindelse med byggingen. Det går an å endre mening til og med på hang-ups.  Wink