1 192    21    1  

Arkitekttegnet hus ved Randsfjorden

 28     0
Hei,
Samboeren og jeg skal bygge oss et hus ved Randsfjorden og søker litt råd og tips fra dere. 

Eiendommen er stor, men med skrående terreng som gjør at vi må gjøre en del forarbeid i planleggingen for å skape uteområdet som vi ønsker. Eiendommens beste kvaliteter er 180gr utsikt over Randsfjorden og sol fra morgen til kveld. 
Eiendommen skrår nedover lia mot Randsfjorden. 

Huset vi planlegger er tegnet fra bunnen sammen med Boligpartner. Vi ønsker å bo på en flate samtidig som vi skal ha en sokkeletasje for fremtidig bruk og øvrige rom. Sokkeletasjen kommer også som en «nødvendighet» på grunn av den skrående eiendommen. 

Vi har brukt en del tid på planløsning for å finne optimale løsninger som er innredningsvennlige nå og i fremtiden. 

Husets ytre har vi ikke arbeidet så mye med, og vi har ikke klart å lande på om vi ønsker pulttak eller saltak. (Vi skal ikke ha loft) om det blir saltak så skal vi ha mønet himling i stue/kjøkken, og kanskje nedsenket himling i de øvrige rommene. 

Trappen mellom hoved- og sokkeletasje er også er krevende emne. Løsningen som er tegnet nå er en trapp med 1 vegg til innredning og rekkverk på andre siden mot kjøkkenet. Det er tenkt gjennomgående vindu i trappen mellom hoved- og sokkeletasje. 

I siste revisjon har skyvedør og vinduer ut fra kjøkkenet falt ut, men der skal det være skyvedør og vinduer. 

Basert på plantegningen under, har dere noen gode innspill til oss?

Chu
   #4
 42     0
Hei, jeg er en sånn type som kan med et par uskyldige bemerkninger i butikken få kona til å ombestemme seg angående kjole til 15k NOK Smile Men kanskje du kan bruke mine kommentarer til å teste dine egne beslutninger/tanker. Dessuten har vi selv nettopp fått rammetillatelse etter mange måneders strev og bytte av arkitekter som vi engasjerte til å tegne vårt drømmehus, så vi har trent øye litt.

Trenger dere så stort hus? Er det et bevisst krav fra dere at huset (deres boenhet) skal være på ett plan?
Hvis jeg hadde en stor tomt, ville jeg heller bygge mer nøkternt, og gjerne slik at det kan i fremtiden bygges mer på tomten (reservere plass og BYA eller hva som driver utnyttelsesgrad hos dere, planlegge mulig tomtedeling i fremtiden). Dere har mange tekniske rom som egner seg bra i sokkelen. Kan f.eks. bygge på 120m2 BYA da blir det ca 200m2 BRA til disposisjon og nok plass til det meste. Da kan dere spare BYA og penger til bygging og vedlikeholdsbehov senere og ikke minst energikostnader.

Jeg forstår at det ikke koster like mye å bygge noen m2 ekstra når man er i gang, men hva skal dere bruke 200+m2 sokkel til? Minihotell med flere boenheter? Jeg vet ikke hva etterspørsel er etter sokkelleiligheter der dere skal bygge, kanskje dette er et lønnsomt prosjekt, men da hadde dere tenkt på dette nå og ikke utsatt til "fremtidig bruk".

Selve huset ser litt kjedelig ut: enten ombygget fjøs eller bygård (jeg beklager sterke ord). Igjen er det litt personlige preferanser, for meg heller en liten smykke av et hus med villapreg enn en fotballbane under tak. For eksempel kan terrassen foran strekkes langs hele fasaden, og selve fasaden kunne inneholde flere arkitektoniske elementer or rekreasjonssoner uansett hvilken stil dere bygger i. Jeg får inntrykk at dere bruker salgskonsulent/teknisk ingeniør/tegner selv, men ikke arkitekt.

Vinduene i sokkenen - de er mange, de er like, det gir feil helhetlig inntrykk (industriell?) og de er mekanisk plassert. For eksempel i sokkelen høyre side er vinduene alignet med vinduene i 1.etasje: venstre mot venstre, høyre mot høyre side og den midterste i midten av vinduene over. Men er det slik at dette passer perfekt i planløsningen i sokkeletasjen eller dette er bare "mekanisk symmetri" uten mye dybde?

Vinduet i master-soverom - har dere utsiktsaversjon?! Smile Det er bare en stripe lys øverst i soverommet som i en bunker, mens dere kunne hatt stort vindu med flott utsikt og morgenlys og utgang direkte på terrassen foran.

Huset er utformet med en liten vinkel. Det er en betydelig kostnadsdriver (var det for oss), men hva er vitsen? Jeg mener dere har mye plass som ikke begrenser husformen, hvis dere har god råd, kan dere leie en god arkitekt til å tegne deres drømmehus, er dere begrenset i midler vil ikke utsikten bli dårligere hvis dere dropper vinkelen. Hvis tankene var å "unngå fjøsfølelse", så er ikke det bare vinkelen arkitekten burde tenke på.

Nei nå har jeg sagt mye stygt, beklager dette, meningen er å utfordre på arkitektur og størrelse, var ikke slemt ment. Smile   #5
 588     0
Planskissen din viser kun 2.etg. Samspillet mellom de to etasjene er viktig, og det føles lite meningsfylt å vurdere uten å se helhet.
HSt
   #6
 34 013     Lillestrøm kommune     0
TS skal ikke innrede sokkelen enda, en klassisk feil som vel ble påpekt av en annen

Bor i glasshus for min forrige eier endte opp slik, men de har i allefalll fått på plass inngangsparti og en stor hall /garderobe og sluse til garasje (som også ligger delvis under huset)
Så har verden største kjellerbod
   #7
 429     Akershus     0
Jeg synes det er mye bra med tegningene. Det er to ting jeg ville vurdert å endre:

  • Jeg ville vurdert å enten flytte det ene badet til nærheten av entreen, eller sette inn et lite toalett et sted der.

  • Som Chu nevner, ville jeg hatt et stort vindu på hovedsoverommet mot utsikten.   #8
 67     0
Jeg ville også hatt et toalett ved entreen. Har dere barn/skal dere få barn? Er det kanskje det kjelleren er tiltenkt til? Jeg ville kanskje planlagt flere sosiale soner og delt av huset litt.

Vi har mindre hus enn dere, men har prioritert to stuer, to terrasser i andre etasje og to separate uteområder på bakkeplan. Det er ikke sikkert dere har like stort behov for egentid og muligheten for at den ene har fred når den andre har besøk, men det er i hvert fall noe som kan være lurt å tenke på Smile

Vi skal for øvrig også ha stor uinnredet kjeller, på grunn av skrå tomt og dårlige grunnforhold. Blir en bod på 80 kvadrat, men det går kanskje an å få kjellerstue, treningsrom, vinkjeller eller noe sånt på sikt.
   #9
 143     0
Det ser arkitettegnet ut, men det ser ikke ut som en god arkitekt. Merkelig bygg. Hva er poenget med det?

Hvem skal bo der?
   #10
 15     0
Dette blir et veldig dyrt bygg. Ingen bærevegger. Ingen søyler tegnet inn. Ingen avstivende vegger for vind. Ville nok klarte å løse dette, men det blir dyrt. Vil ikke ødelegge drømmen, men synes dere må være klar over hva som er tegnet.

Mvh strukturingeniør som jobber med trehus til daglig.