#12
 1     0
Hei. Jeg har tenkt å bygge meg en bolig og lurer på hvor mye det kommer til å koste over huskatalogpris.

Jeg hører stadig om folk som velger hus som koster 3,3 mill i huskatalogen, men ender opp med over 6 mill. Dette skjønner ikke jeg.

Jeg tenker på et hus fra boligpartner som koster omtrent 3150000, og da lurer jeg på hvor mye mer det koster å bygge dette huset.

Jeg eier egen tomt, men den er ikke utbygget. Så da koster jo det litt å planere tomten. Grunnmur og gulv, skal støpes på dugnad og har hørt at grunnmur er ca. 2000 kr pr m. og gulv er 900 kr per m.
Pipe tenker at jeg også får til en god pris. Fliser legger vi selv.

Da blir mitt regnestykke så langt:
Hus 3 150 000 kr
Tomt 200 000 kr + vei som jeg skal kjøpe meg inn i for 100 000 kr
Grunnmur 133 200
Gulvstøp 60 000
Spotter kostet 500 kr stk
Vann og avløp ??
Baderomsinnredning ??

Da er jeg oppi 3,6 mill og det kan vel ikke bli mere enn 3,9 - 4,1 til sammen?


Er jeg skikkelig naiv nå?
Har noen et budsjett?

Hei,

Viktig at du ansvarbelegger alt. Både grunnarbeid samt flislegging skal ansvarbelegges som vil si at det må være ett firma med sentral godkjenning for det aktuelle fagområdet skal utføre arbeidet. Dersom du gjør det selv og det skulle skje en feil med huset på grunn av platen du har støpt eller det skulle skje en vannlekkasje eller lignende der du har flislagt og lagt membran, så vil dette ikke dekkes av forsikring. Når du skal søke til kommunen så skal også de he ansvarsrettene, enten om du søker 1-trinn eller ramme. Bad er også krav om uavhengig kontroll, og da må de ha ansvarsrett for hvem som har utført arbeidet. Usikker på hvordan det er å få lån uten at dette er ansvarbelagt.

Angående budsjettet så er det en del du mangler. Oppgraderinger av elektrisk burde en beregne 100 000,- slik du får en del spotter. Beregn hvertfall 1000,- per spott dersom du skal ha skikkelig og en vil ofte ha mer enn grunnpakken som er inkludert. Altså; flere stikkontakter, lyspunkt osv. Les også nøye over hva som er inkludert med tanke på innvendig/utvendig. Noe som er greit å tenke på er;

Kan starte utvendig
-Vindu – skal de være vedlikeholdsfrie, aluminium, aluminiumsbelagtt, tre? Er det aktuelt med solskjerming i selve vinduene?
-Veranda
Hva er ønskelig mtp. rekkverk? Dersom en ønsker stolpefritt anbefales det å få med dette i tilbudet ettersom det er svært kostbart. Da må en også tenke over om en ønsker med stolper eller stolpefritt.
Kan det være aktuelt med solskjerming eller spesialglass i eventuelt glassrekkverk?
Skal den være vedlikeholdsfri, derav Møre Royal eller lignende.
Ønsker du at verandaen skal være tett slik det vil være mulig å oppholde seg under verandaen for eksempel når det regner?
-Kledning - Er det ønskelig med vedlikeholdsfri kledning på boligen?
-Tak – Kan være greit å tenke over hvilket tak en ønsker. Viktig å tenke på ruheten ettersom de som er veldig ru vil kreve mer vedlikehold ettersom det lettere vil gro mose etc.
-Pipe – Er ofte ikke inkludert montering av en eller annen grunn, noe som er merkelig ettersom selve pipen er inkludert.
-Ytterdør – Ønsker du en spesiell type dør?
Innvendig;
-Innerdører – Tenk over om det kan være aktuelt med skyvedør, glass, doble dører eller lignende. Blir fort noen ekstra kroner.
-Sjakt – Kan være en «gøy ting fra badet.
-Trapp – Det kuleste møbelet i huset og er som regel bare inkludert en standard trapp uten noe ekstra. Kostnadene med å oppgradere flyt fort!
-Badekar – Det er populært med badekar midt i rommet, eller lignende. Tidligere skulle det være i ett hjørne der alt av rør lett kunne skjulest. Fikk høre at ettersom denne løsningen var inkludert med oss så sparte vi mye penger. De som skal bygge for oss hadde fått tilbud på 40 000,- fra rørlegger (dette var vel og merke det dyreste). Med andre ord – greit å tenke over.
-Dusj – Er det aktuelt med fossefall fra tak eller lignende?
-Vegger – Kan det være aktuelt med walls to paint? Dette er dyrere enn vanlig gips/spon.
Dersom du ikke har signert med husleverandør så er det mye som anbefales å få inn i tilbudet før du signerer Smile Etter du har signert så er alt tillegg.

Lykke til videre i prosjektet!
   #13
 5 568     0
155 m2 til ca 2.3 mill tilsvarer ca 15k per kvadratmeter. Det høres lavt ut. Mener på at de fleste ender rundt 25.000 kr/m2. På lavbudsjett, kanskje ned rundt 20k.
   #14
 3 465     Asker     0
Jeg har tatt worst-case for alle punkter i budsjettet. Da har vi truffet overraskende bra. Og ikke stort igjen. Det vil si at jeg har tatt prisen jeg har fått etter å ha sagt til utbygger å ta litt i på hvert punkt, og deretter lagt til en god mengde.

Det mangler også utvendig maling, med mindre møre Royal, kebony, kjerneved av furu etc. Maling ute er fort 20k dersom du gjør det selv. Uten stillas.

Maling inne er også en kjempe post. Hos oss er det 250k.

VBV utgjør ca 280k.

Kommunale avgifter utgjør også ganske mye. Søknad, vann/avløp, strøm, Internett.

Tomt kan fort koste ganske mye mer å planere enn man håper.

Man skal ha firma for å stikke ut hjørner. Dette er ansvarsbelagt.

Byggefinansiering. Med mindre du sitter på 4-5 mil er det 150-200k her. Rentene er 6-7% samt 3,99‰ pr mnd. Som er ca 12-14% årlig lagt sammen. Men de 3,99 er av hele summen uavhengig av hvor mye du har brukt.

Bad koster også en del. Det som følger med er dårlige greier fra dyr leverandør. Så oppgradering koster skjorta. Vi får ikke det levert av leverandør.

Samme gjelder kjøkken. Har ryker det på 100k ekstra hos oss.

Aluvinduer er type 30k.

Listfritt er også en del. Husker ikke helt. Er med i maling hos oss.

Utvendig rør er kanskje 50-80k. Dette må du stå for.

Byggestrøm er minst 20-25k. Container er samme. Begge kommer du ikke unna.
Signatur
   #16
 3 465     Asker     0
Huset er ikke ferdig, men nærmer oss der hvor fastpris har resten. Tipper ca 27 000 pr m2 eller noe slikt. Uten tomt, men med grunn og betong arbeider.
Signatur
   #17
 1 463     Harstad     0
Med stor grad av egeninnsats endte vi på ca. 16.600,- kr/m² uten tomt. Huset er 205m² på to fulle etasjer uten kjeller.

Egeninnsats: Noe tegning, nabovarsling, graving, bunnledninger, betongarbeid, innvendig isolering (innenfor dampsperre), gipsplater på vegger, sparkling, maling, gulvlegging, innerdører, foringer, listverk, innredninger, maling utvendig.

Vi leide inn tømrer til å reise huset, ferdig utvendig, med trykktesting og all isolering utenfor dampsperre samt etasjeskille. De monterte også gipsplater i himling, staving av innervegger, ventilasjonen, sentralstøvsuger, kjøkkenet og innvendig trapp. Vi leide også inn rørlegger og elektriker.

Uten egeninnsatsen hadde vi trolig havnet på 22.500,- kr/m² uten tomt.

Tror det har veldig mye å si om man har kjeller eller ikke og hvorvidt det er behov for uttak av mye masser og muring og betongarbeid utvendig.
Signatur

   #19
 3 465     Asker     0
....
Egeninnsats: Noe tegning, nabovarsling, graving, bunnledninger, betongarbeid, innvendig isolering (innenfor dampsperre), gipsplater på vegger, sparkling, maling, gulvlegging, innerdører, foringer, listverk, innredninger, maling utvendig.
.....

Kan gi noen tall på hva disse ca kommer på hos oss, for sammenlikning:

Graving: 300-500k ink mva (enda ikke helt ferdig her)
Sprengning: 130k ink mva
Bunnledninger: 68k ink mva
Betongarbeider: ca 500k
Innvendig isolering: vanskelig å si. sikkert 100k minst.
Gipsplater: vanskelig å si. sikkert 100k minst her også. Kanskje mer
Sparkling+maling: 230k tror jeg det var
gulvlegging: Har ikke tall her, men tipper fort 200,- pr m2
Foringer: (vi betalte 7k bare for bytte av farge på de. så her går det penger )
Listverk: Kun gulvlister, som er 15k
Male utvendig: Har royalkledning som kostet 30-40 ekstra.

Totalt av dette altså over 1,6 mil, som er 8k pr m2 på 200m2. Vi har 238 BRA.

Pengene flyr. Her er heller ikke VBV med, og en masse andre ting vi har.
Signatur
   #20
 16     0
....
Egeninnsats: Noe tegning, nabovarsling, graving, bunnledninger, betongarbeid, innvendig isolering (innenfor dampsperre), gipsplater på vegger, sparkling, maling, gulvlegging, innerdører, foringer, listverk, innredninger, maling utvendig.
.....

Betongarbeider: ca 500k

Dette var mye! Her snakker vi vel betydelig mye betongarbeid?
Hva betalte du for elektro og rørlegger? Om du har oversikt da?