494    10    0  

Bygge av sandsekker

 138     0
Er det lovlig og tilrådelig å byggge ett  lite hus med sandsekker ut ifra dagens tek? To etg, og mulig nedgravd kjeller uten vindu for lagring om tilrådelig? 

HSt
   #1
 25 375     Lillestrøm kommune     0
Nei, du må bevise at dette tilfredsstiller alle krav
  (trådstarter)
   #2
 138     0
Hm... Takker, det blir ikke nødvendigvis enkelt å bevise dette, kanskje enklere om fagfolk styrer prosjektet? 🙂
  (trådstarter)
   #3
 138     0
Hm... Takker, det blir ikke nødvendigvis enkelt å bevise dette, kanskje enklere om fagfolk styrer prosjektet? 🙂
   #4
 2 730     0
Men hvis du kan vise at det tilfredsstiller alle krav... Smile

For en del år siden var det et par karer i Drammen som kjørte rundt i gatene i to badekar, montert på understellet etter ei VW boble. Det var trolig Norges eneste badekar med sikkerhetsseler! Byggerne hadde god peiling på kravene, og da de framstilte kjøretøyet for godkjenning var det ingenting de kunne stoppes på. Men det tok ikke lang tid før kravene ble skjerpet.

Nå kan jeg ikke forstå hvordan TS skal klare å bygge et hus i to etasjer med sandsekker. Ikke en gang et en-etasjes hus med tak. Men jeg kan likevel se for meg en teoretisk mulighet for at noen med skikkelig peiling på byggeforskriftene kunne klare å sette opp en slags bo-konstruksjon med sandsekker som det primære elementet, der det ikke er mulig å "ta" byggherren på ett eneste formelt punkt i forhold til krav og forskrifter (tilsvarende bil-byggerne i Drammen). Men det er nok mer et prosjekt for f.eks. Erling Moskus eller noen i den gata, heller enn for en standard norsk selvbygger Smile
HSt
   #6
 25 375     Lillestrøm kommune     0
Ja men her kan du kanskje finne noe dokumentasjon utenlands IG så er det spørsmål om hva som er bærende om du har stendere inni så er det bare som teglsteinvegg men isolasjonsverdi trenger du
   #7
 5 111     Sørnorge     0
Ser for meg at man bruker stendere med sandsekker imellom. Da er det vel bare isolasjonsverdi som trenger dokumentasjon? Kanskje brannsikkerhet?
Alternativt kan man stable sandsekker på et armeringsjern.

Hvorfor skulle man ønske å bygge av sandsekker? Forberedelse på heftig nabokrangel?

  (trådstarter)
   #8
 138     0
Det er mulig det er det billigste solide byggematiral, blir trolig mye dyrere når man må kjøpe ferdigefylte sandsekker, earth bags, men ikke like dyrt som lammi?
   #9
 545     0
Populært i UK dette og sikkert nok av dokumentasjon, Brukte bildekk til bærevegger f.eks mot terreng og bra for miljøet, gjenbruk. Pakkes med sand.

Danmark har vel nok av halm konstruskjoner men også der masse av info om det i UK.

Har sett endel sand byggninger på TV, da fyller de selv. Du kan også få gratis arbeidskraft ved å søke om dette på forums.
Signatur
HSt
   #10
 25 375     Lillestrøm kommune     0
Vil ikke tro at isolasjonsverdi på sandsekke vegger er godt dokumentert. Bruker en ting som ikke følger preaksepterte løsninger så må alt dokumenteres selv.