148    3    1  

Bygge (liten) bolig selv

 1     0
Jeg som så mange andre drømmer om et såkalt minihus og et enklere liv med et hjem som er mitt eget. Det jeg ikke drømmer om er en dårlig investering, noe minihus så absolutt er.

Jeg kunne tenke meg å bygge en bolig på fundament som følger tek17 og som vil ha en tilnærmet normal markedsverdi, bare at denne boligen er veldig liten. Rundt 18-21m2 + 9m2 sovehems for å være mer spesifik. I tillegg ønsker jeg å gjøre selv alt jeg lovlig kan gjøre på egenhånd, men det er her spørsmålene dukker opp; Jeg drukner i regelverk. 
Hva KAN en ufaglært lovlig gjøre på egenhånd? Er det i det hele tatt lov å føre opp et så lite bygg til permanent boligformål? Må jeg være tilkoblet septiksystem, eller er det lovlig med nybygg hvor det benyttes komposttoalett eller uthus? Må jeg koble meg til kommunalt vann eller kan jeg benytte egen brønn/evt. andre løsninger?

Jeg har tusen spørsmål, men disse får holde i første omgang. Dette prosjektet er viktig for meg og jeg setter stor pris på løsningsorienterte tilbakemeldinger.

HSt
   #1
 31 312     Lillestrøm kommune     0
Du må i søknad om selvbygger sannsynliggjøre at du vil klare å gjøre ting korrekt/ha kunnskap som trengs

Men du har lov å oppgi at du planlegger å få hjelp du kan også opplyse om av hvem og hvilke kvalifikasjoner de har
   #2
 3 445     Asker     1
Er egentlig ikke noen minimums størrelse som er gitt, men det er gitt min for enkelte ting, samt krav til adkomst og tekniske løsninger. Totale av dette gjør at jeg tviler på at den størrelsen du nevner er mulig. Nr 1 er bla at du må ha soverom med adkomst for funksjonshemmede. Det vil ikke en sovehems løse. Videre skal du inn med en del tekniske løsninger som tar plass. Samt bod. Tipper absolutt minimum er type 40m2.


Når det kommer til pris vil totalpris for noe slikt være svært høy pr m2 sammenliknet med noe annet. Det er mye som koster det «samme eller tilnærmet det samme, som f.eks utvendig rør etc.

Signatur
HSt
   #3
 31 312     Lillestrøm kommune     0
De skulle visst komme med en minihus tilpasning til Tek

Hvis utvendig adkomst er vanskelig så trenger en ikke universell utforming, så dette tror jeg det må være mulig å få dispensasjon fra