706    15    0  

Bygger moderne tømmerhus

 8     0
Hei.

Vi er en familie på fire som akkurat har startet med og bygge hus. Jeg syns det er spennende og lese om deres prosjekter så jeg tenkte kanskje dere ville lese om vårt.
Vi kjøpte tomt for to år siden, men vi har tatt oss god til til å planlegge alt men nå er vi I gang.

Grunnarbeidene startet før påske og det ble mye sprengning da det er en fjelltomt I skråning med fin utsikt.
Bygger moderne tømmerhus - Tomta.JPG - Thomas38

  (trådstarter)
   #1
 8     0
Her er grunnarbeidene godt I gang. En setter litt pris på den jobben gravemarskinen gjør når en har gravd en del med spade!Bygger moderne tømmerhus - IMG_3475.2.JPG - Thomas38
   #4
 12     0
Da blir vi naboer Smile Kjøpt halvpart av 2 mansbolig som skal settes opp der. Nr 20B. Siden vi alt har kjøpt og grunnarbeidene ikke er i gang ennå Får vi være med å bestemme det meste. Du har ikke tilfeldigvis boret etter varme? Og vet hvor dypt du må?
  (trådstarter)
   #5
 8     0
Kult. Gratulere:) Når har dere byggestart? Jo jeg skal bore etter varme men har ikke gjort det enda. Tror det skall bores 190 meter.
   #6
 12     0
Vet ikke. Meningen var at de skulle starte etter påske. Skal være klart til jul, og det er viktigere for oss at det er ferdig i tide en at de starter når de skal. Med i overkant av 160m2 p rom som skal varmes er jeg usikker på om jeg klarer å rettferdiggjøre en så stor kostnad som borring innebærer. Har du fått en pris?
  (trådstarter)
   #7
 8     0
De er jo effektive når de starter så det burde jo gå fint. Med guvvarme I alle gulv samt oppvarming av forbruksvann så ble prisen ca 430000 ink alt. Med dagens situasjon så kommer jeg aldri til å spare inn det men det er ikke sikkert strømmen koster det samme om ti år som den gjør I dag. Du blir liggende velidg fint til oppe på toppen der:) Dere får flott utsikt.

   #8
 12     0
Det var ikke småpenger. Hvor mange kvadrat har du å varme opp da? Mest sansynelig går vi nok for luft/vann varmepumpe. Ca halv pris av estimatet ditt. Utsikten vår tror jeg blir helt super. Har enebolig med tilsvarende utsikt i samme område i dag men den er fra 80 tallet. Vil ha noe nytt. Var lenge i tvil om vi skulle kjøpe 20B eller 22A. 22A er skal bygges når vårt er ferdig, så vet ikke pris på denne ennå. Men med utgangspunkt i samme kvadratmeterpris(ca 36k) så ville den havne nærmere 8 milioner før man velger tilvalg som vannbåren varme etc. Det har vi rett og slett ikke råd til.
Har du tegninger av hvordan huset blir? Mange fine tømmerhus borte i ulvestufaret, men i Kniplia vil du vel stikke deg litt ut blant alle funkis husene?
  (trådstarter)
   #9
 8     0
Det koster mye men jeg tenker det er en innvestering for framtiden. Boareal er ca 180 kvm med bruksareal ca 200. Blir høyt under taket I 2 egt så det er mye luft som skal varmes opp. Tror luft/vann er en god løsning. Bruker du da varmepunmpa også til forbruksvann? Blir deres hus likt det som er satt opp der nå? Syns det ser fnt ut. Skal ta meg en tur I Ulvestufaret og se. Ingen tvil om at huset kommer til å stikke seg ut, men jeg syns det er litt moro. Men vi har prøvd å få huset til å se moderne ut selv om det er I en mer tradisjoell stil både med tanke på arkitektonisk utforming og bygeteknikk. Vi har lagt inn mange ellementer som man vil kjenne igjenn fra et modern hus, slik at det ikke skal gi en hyttestil. Har valgt same type grunnmur og lignende farge slik at det ikke skjærer med de andre husene som er og blir satt opp der. Hvor bor dere I dag?Bygger moderne tømmerhus - Skjermbilde.PNG - Thomas38
HSt
   #10
 16 772     Sørum     0
Gå sammen og be om en pris på begge borehullene samtidig kanskje kan dere spare rigg kostnader/transport