420    16    0  

Byggesett hus

 26     0
Hei!

Noen som vet hva man sparer mest på. Byggesett og leie inn lokale tømmrere for å sette opp huset, eller nøkkelferdig hus.

Busjettet våres er på ca 4500 tot.
Jeg har satt opp et ca budsjett på det jeg vet vi kommer til å møte på av kostnader.

Tomt kostet 1640 000
Tilkobling kommer på 120 000
Graving og rør ca 400 000
Søke kommune 40 000
Strømnett 15000
Grunnmur varier (noen firmaer har det med i prisen) som feks alvsbyhys
Strøm til byggere 10 000
Kran til alvsbyhus satt av 20 000
TOt utenom huset på disse kostnadene 2245

Så helst bør ikke selve huset overskride 2300 inkl grunnmur.

Hos hedalm klarer vi dette. Men derav mye enklere standard på hus. Vi ønsker ikke gjøre noen egeninnsats da vi rett og slett ikke har tid eller erfaring nok. (hvertfall ikke jeg som er jente/dame) Så hadde jeg sikkert bare blitt sur på samboer hvis han ikke hatt gjort det kjapt nok;)

Jeg har samufart nettet og prøvd å lese meg opp på alt jeg kan om husbygging, jeg må si det er overaskende hvor vanskelig det er å finne ut av hva det faktisk mangler hos de nøkkelferdige levernadørene. Kunne ønske de skrev ned klart å tydelig hva som kommer av kostnader i tilegg som man må huske på i budsjettet.

Er det noen som ser hva jeg bør ha med i budsjettet? Kan nevne at vi skal bygge to hus på tomten, å at det første vi setter opp kun egentlig er for å prøve å dekke inn tomtekostnadene.

Noen som har noen tips til hva vi burde velge av lev.på det første huset, hva vi burde huske å ta med som kostnader osv.

Mvh Susanne
   #1
 1 143     Asker     0
Hvordan du drar dette i mål avhenger stort sett av størrelse på hus. Slik jeg ser det kan du bygge mellom 110-120 m2. Ett bad, og Ok løsninger. Ellers må du gjøre ganske alvorlig mengde arbeid selv.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 26     0
Ja huset vi skal ha først blir på rundt 110kvm. Standard løsninger , ingen oppgr men to bad. (et litt mindre som vi evt fikser selv.) Men dette skal selges med engang.
  (trådstarter)
   #4
 26     0
Ja men hva tror du man tjener mest på når man skal selge, Tjener man mye mer på eks et iec hus? Får man pengene igjen ved et salg?
   #5
 1 143     Asker     0
Når man bygger får man stort sett pengene igjen med margin. Litt avhengig av område, men med tomt til 1,6 bør dette stemme. I Asker hvor jeg bygger bryr banken seg knapt om verdi ved ferdigstillelse, da det er mye høyere. Men ikke bygg hus for å tjene penger. Det er mye jobb uansett hvor mye utbygger gjør for deg.

Fort vekk mulig man får mye igjen for Alvsbyhus, da de er så sinnsykt billig å sette opp. Samt kort byggetid, som begrenser finanskostnader. Men her er det sykt mange variabler ved verdi.

Uansett, bygg noe DU vil ha. Ikke andre. Ikke bruk livet ditt på å bo et sted du tenker andre helst vil bo. Ikke derfor man bygger hus.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 26     0
Nei men vi skal bygge et hus til oss, og et vi skal selge:) Så hvis vi klarer selge det ene for 4200 så har vi fått gratis tomt å dermed mindre lån. Vi slipper byggelån siden jeg jobber i bank. Så det var derfor jeg tenkte at kanskje det ikek var noe vits å bygge så fancy hvis man alikevel får like mye igjen for et alvsbyhus omtrent.
   #7
 1 143     Asker     0
Det er lokasjon lokasjon lokasjon. Hva er prisen på et nybygg hos dere. Merk at med ditt budsjett blir det ikke super fancy uansett. Mitt hus ligger an til 3,4 ca, og man kan lett legge 1,5-2 på toppen før jeg faktisk er ferdig. Malingsklart hus er på ingen måte ferdig.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 26     0
Ja vi har fått huset taksert til 4500 000 (alvsbyhus) De fleste nybygg går for rundt 5mill, men dette er satt noe lavere da det er litt enklere standard. Vi har høyere budsjett men så lenge vi fikk igjen alt av graving og tomtekostnader på det første så tenkte vi ikke velge et fancy hus da vi heller velger det til oss. Men så tenkte vi om vi bygger et dyrere hus, får vi igjen like mye for det...
  (trådstarter)
   #9
 26     0
Selger vi tomten så har vi fått den taksert til 1 000 000 men det kan vel være enklere å selge hus en tomt.