676    19    0  

Byggestrøm - vi bor ved siden av tomten, trenger vi det?

 54     Oslo     0
Hei,

vi skal snart i gang med å bygge - egen tråd om det kommer siden. Fikk tilbud på byggestrøm (Hafslund) fra elektrikeren. Men trenger vi egentlig et eget byggestrømskap når vi kan tilby elbilkursen med 32a bort til tomta? Er en del penger å spare på å droppe byggestrøm så jeg er ganske interessert i å finne en løsning hvor vi benytter strøm fra huset vårt.

:)
Signatur

HSt
   #2
 25 463     Lillestrøm kommune     0
Jeg har et slik skap fra Elby.no 32A inn 2x16A ut samt en 3 fas 16A
   #3
 3 302     0
Jeg har et slik skap fra Elby.no 32A inn 2x16A ut samt en 3 fas 16A


Samme som jeg har, fungerte helt fint. Litt obs på tykkelse på kabel og at kontakter er skikkelig låst sammen - går mye strøm her om man utnytter 32A og kan bli varmt.

Vi brant opp et par kontakter, varme og elbil samtidig var for mye for kontakten selv om sikringen holdt.
   #4
 2 668     Vestlandet     0
Er de andre merkene like dårlige? Det er jo ikke sånn det skal være.
   #5
 3 302     0
Er de andre merkene like dårlige? Det er jo ikke sånn det skal være.


Dette er dessverre ganske vanlig på CEE-kontakter. Problemet er at det ofte er stor fysisk belastning, kablene behandles dårlig og de fører strøm selv om de bare er halveis satt i.

Kombinert med tildels store strømmer og lange strekk så gir denne dårlige kontakten ofte varmgang. Og om noe har gått varmt en gang så blir det dårligere kontakt pga brente pinner og ditto enklere varmgang senere.

Har dermed med brukerfeil og dårlig design heller enn merke på utstyret.
HSt
   #6
 25 463     Lillestrøm kommune     0
Ja det er ingen problem med sentralen fra Elby

En skal bare passe på hva en setter på skjøteledning, faktisk er skjøte stikken i ytre enden den dårligste på flere skjøteledninger til tross for Nemko merke mm

Jeg lagde min egen gummikabel ut fra sentralen mulig det er grunnen til at jeg ikke har sett noen problem ?

På 32A inn siden var jeg lat og kjøpte en ferdig terminere kabel

   #8
 2 504     Asker     0
Byggesentraler har mange ganger snekkeren selv også, da de først og fremst trenger en strømtilførsel. Hos oss er skapet ved veien, men med flere sentraler rundt i bygget og utenfor.
Signatur
   #9
 35     0
Er det du eller en snekker som skal bruke strøm? Isåfall snakk med snekkeren, min erfaring er at snekkeren under oppføring av enebolig, kun hadde behov for 1 fas 16A til ei kappsag, samt en lader til 18V-batterier.
HSt
   #10
 25 463     Lillestrøm kommune     0
Samt strøm til avfukter osv. Det blir fort spenningsfall på en skjøreledning og med Elby sentralen styrer de sikringene selv hvis de ryker. Så dette er et grei løsning, men bør ikke være mindre.