10 611    20    0  

Drømmehuset på Kongsberg (moderne/halvfunkis)

 254     0
Jeg (og madammen) skal begyne å bygge hus neste år, og nå er vi på jakt etter alle saklige kritikker og innspill. Personlig syns jeg tegningene begynner å nærme seg optimale, men det er jo alltids ting å forbedre. Jeg har gjort alt av tegningen selv, men med innspill fra alle kanter.

Vi fikk ordnet med tomt i fjor, 564 kvadrat for nesten en million, men på "riktig" side av byen, relativt sentralt, og mulighet for noe utsikt. (Akkurat hvor mye utsikt vi får gjenstår å fastslå. Det er en del granskog i området, men denne skal tynnes ut.) 564 kvadrat var i underkant av det vi egentlig behøvde for å sette opp et relativt stort hus (148 kvadrat grunnflate i tre plan, ca 370 kvadrat BRA, inkludert 40 kvadrat garasje), når vi fortsatt tenkte på uavhengig garasje, men etter garasjen kom inn i huset ble det plass nok på tomten.

Huset blir nok ganske dyrt - og for å avlette dette planlegger vi med to hybler på 30 kvadrat i sokkeletasjen. Vi legger til rette for at den ene hyblen kan senere kan pusses opp til å inkorporeres i hoveddelen.

Det vi tenker rundt utførelse er sokkeletasje i betong, da blir det greit isolert mot hybler, og garasjegulv blir sterkt og fint, deretter blir 1. og 2. etasje i tre, med trolig noe stål. Kledning blir lerk eller malmfuru, og tak blir båndtekking i sink. Vi legger opp til å ha bergvarmepumpe og vannbåren varme/kjøling i alle oppholdsrom. Det blir vedovn/stålpipe mellom stue og kjøkken med innsyn fra begge sider.

Romforklaring:

S-1: Bad, 16,4 kvadratmeter
S-2: Vaskerom, 8,3 kvadratmeter
S-3: Bod, 11,4 kvadratmeter + 6,0 kvadratmeter under trapp
S-4: Gang, 5,9 kvadratmeter ekskludert trapp
S-5: Bad, 4,8 kvadratmeter (Hybel 1)
S-6: Teknisk rom, 5,5 kvadratmeter
S-7: Bod, 5,4 kvadratmeter
S-8: Bad, 4,8 kvadratmeter (Hybel 2, dette rommet vil forsvinne når hybel 2 fjernes, i stedet blir det gang til soverom S-11 og noe areal går til kjellerstue S-12)
S-9: Stue/kjøkken, 16,3 kvadratmeter (Hybel 1)
S-10: Soverom, 7,4 kvadratmeter (Hybel 1)
S-11: Soverom, 7,4 kvadratmeter (Hybel 2)
S-12: Stue/kjøkken, 16,1 kvadratmeter (Hybel 2)
1-1: Garasje, 40,5 kvadratmeter
1-2: Yttergang, 12,2 kvadratmeter
1-3: Gang, 2,6 kvadratmeter ekskludert trapp
1-4: Bad, 6,8 kvadratmeter
1-5: Gang, 8,6 kvadratmeter
1-6: Soverom, 9,3 kvadratmeter
1-7: Garderobe, 6,8 kvadratmeter
1-8: Soverom, 10,4 kvadratmeter
1-9: Soverom, 12,9 kvadratmeter
2-1: Kjøkken, 25,5 kvadratmeter
2-2: Matbod, 4,4 kvadratmeter
2-3: Bad, 2,8 kvadratmeter
2-4: Gang, 3,1 kvadratmeter
2-5: Kontor, 8,6 kvadratmeter
2-6: Stue, 57,3 kvadratmeter ekskludert trapp
Siste redigering: 8. mai 2013 13:51:05 av psv021
Drømmehuset på Kongsberg (moderne/halvfunkis) - P1080987.JPG - Espen Hugaas Andersen
Drømmehuset på Kongsberg (moderne/halvfunkis) - Hus med mål - sokkeletasje.png - Espen Hugaas Andersen
Drømmehuset på Kongsberg (moderne/halvfunkis) - Hus med mål - 1 etasje.png - Espen Hugaas Andersen
Drømmehuset på Kongsberg (moderne/halvfunkis) - Hus med mål - 2 etasje.png - Espen Hugaas Andersen

   #1
 394     Strömstad     0
Og hva er "riktig" side av byen da?  :)

Lykke til med prosjektet
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 254     0

Og hva er "riktig" side av byen da?  :)

Lykke til med prosjektet
Siden med kveldssol. (Kongsberg ligger i en dal orintert nord-sør.) ;)

Edit: En par siste filer det ikke var plass til i det første innlegget:
Drømmehuset på Kongsberg (moderne/halvfunkis) - Terreng med hus - vest.png - Espen Hugaas Andersen
Drømmehuset på Kongsberg (moderne/halvfunkis) - Terreng med hus - topp.png - Espen Hugaas Andersen
   #3
 394     Strömstad     0
Er fra byen, så var vel egentlig ute etter et mer nøyaktig svar... Raumyr eller deromkring kanskje?
Signatur
   #5
 47     0
Hei !

Det første som slo meg når jeg så på fasadetegningene er om du er innenfor max gesimshøyde i henhold til kommune- eller reguleringsplan? Er det max 6m? Kan se ut som om du er en del over dette.
  (trådstarter)
   #6
 254     0
I skrått terreng med underetasje er kravet 6,5 meter gesimshøyde og 9 meter mønehøyde.

Høyeste gesims til underliggende terreng er 8,22 meter, ikke medregnet takinnhugg eller takoppløft. Gjennomsnitlig terrrengnivå er 1,72 meter over nedsiden av huset, altså er gesimshøyden akkurat innenfor reguleringsplanen.

Det er riktignok en usikkerhetsfaktor om kommunen er med på bruken av takinnhugg. Takinnhugg øker per definisjon gesimshøyden, altså kan kommunen protestere. (Men det står absolutt ingenting om takinnhugg i reguleringsplanen/kommuneplanen, så dette er en diskusjon vi er villige til å ta.) Om kommunen ikke er med på takinnhuggene vil vi utvide taket frem til forsiden av takoppløftet. Dette er akseptabelt, da høyden på glassfasaden (utenom takoppløftet) vil fortsatt være ca 2,4 meter, og vi får jo tak over en del av verandaen, som har sine fordeler.

Personlig syns jeg det er helt bak mål å måtte øke størrelsen på huset for å få redusert gesimshøyden, og komme innenfor reguleringsplanen, men sånn er nå reglene. Vi får bare se hva kommunen vil.
   #7
 836     Østfold     0
Kult med så mye, og store glassflater på ene siden. Kan nesten ikke huske å ha sett ett så stort uavbrutt vindu. Funnet leverandør allerede, eller er det for tidlig?
Signatur

   #8
 5 333     Tromsø     0
Med det glassburet på toppen er jeg spent på å se utsikten - er det det vi ser på første bilde i tråden + litt høyde, og minus litt trær, eller er det noe mer?

Signatur
  (trådstarter)
   #9
 254     0

Kult med så mye, og store glassflater på ene siden. Kan nesten ikke huske å ha sett ett så stort uavbrutt vindu. Funnet leverandør allerede, eller er det for tidlig?
Vi snuser litt på Energate, men har ikke bestemt oss. Det blir ikke ett stort vindu da, på den største flaten blir det kanskje 5 vinduer i størrelse ca 2,5 * 1,3 meter. Tre vertikale vinduer og to horisontale på toppen.
  (trådstarter)
   #10
 254     0

Med det glassburet på toppen er jeg spent på å se utsikten - er det det vi ser på første bilde i tråden + litt høyde, og minus litt trær, eller er det noe mer?
Det blir nok ganske nært bildet er tatt, samme retning, med noe sånt som 7 meter ekstra høyde fra stuen, og ja, skogen skal bli tynnet ut. De nærmeste trærne forsvinner nok garantert, da det skal være en frisiktsone og deretter skal det være en skiløype. De nærmeste trærne blir vel kanskje 10 meter fra tomten vår.

Vi er som sagt ikke helt sikker på akkurat hvor mye utsikt det blir, men det blir noe, ihvertfall.