2 897    6    0  

nuttemor: Etter regnet synger fuglene...

 5     0
Januar ble en tung mnd for meg og mine små.
Midt i mnd fikk jeg telefon fra en venninne om at huset mitt stod i brann. Selv var jeg på samling i forbindelse med utdannelsen min, og alle barna mine var hos sine respektive olde og besteforeldre. Etterforskningen viste at det var det elektriske anlegget fra 1959 som hadde tatt fyr, og igjen stod kun grunnmuren og to piper.
Jeg har brukt et par uker på å vurdere om jeg skal bygge opp, eller om jeg bare skal kjøpe noe som ligger klart ute på markedet allerede. Valget falt mot førstnevnte, og det blir nytt hus på meg og alle de søte små.
Nå avventer jeg at forsikringsselskapet skal komme utover og starte sine vurderinger, slik at vi kan starte byggeprosess og det som kommer før den tid. Opprydning av tomten startet i går.
Selv har jeg planer om å gå innom kommunen i morgen, for å be om hjelp til å søke om å sette opp boligen min på nytt. 
Dette blir en lang tid, for utålmodige meg.
Legger ved bilde av huset mitt før det brente ned. Det er det røde store, som er omkranset av tre mindre røde uthus.

[hr]
Moderator: Lagt til brukernavn i trådtittel
Siste redigering: 7. februar 2014 20:41:50 av psv021
nuttemor: Etter regnet synger fuglene... - Huset mitt.jpg - nuttemor

   #1
 657     0
- Så vakker plass.  Smile Trist å høre om tapet av huset ditt.
- Tøff som starter på nytt på samme sted, men det er vel der dere hører "hjemme". Håper virkelig det blir en smertefri og god prosess dere begir dere ut på nå.
- Så forresten huset du kunne tenke deg i en annen tråd. Har selv sett på det, er noe med planløsningen jeg liker veldig godt!  :)

Blir spennende å følge med videre! Lykke til Smile
  (trådstarter)
   #3
 5     0
Så skjønne dere er. Takk for hyggelige meldinger. Ja det var trist, men det går greiere enn jeg hadde forventet. Ungene virker helt upåvirket av det, så det letter mye av byrden.
I dag har jeg en tvilsdag igjen. Kanskje er det bedre å bare kjøpe et av husene som er til salgs alikevel. Jeg ser for meg at det tar vel fort ett år å få satt opp huset. Jeg har tomt, og tomten blir planert ut kjapt, bare forsikringa og kommunen gir klarsignal. Grunnmuren får jeg nok satt opp relativt kjapt den også, men det resterende...
Kan jo fort ta lang tid.
   #4
 503     Bærum     0
Hei

Synd å høre!

Det tar raskt 10-12 mndr å sette opp huset til det er ferdig innflyttingsklart -hvis du tar med grunnarbeider, litt ferie for arbeiderne og noen forsinkelser her og der. Det kan jo gå fortere også da, men det kan være greit å ta avgjøreslen ut fra worst case.

Tenker du sette opp hus på samme sted elelr er det en annen tomt du referer til? Selv om det er kjempesynd å miste alt man har, "får" du nå muligheten til å velge nytt, også når det gjelder lokasjon -og får bare benytte muligheten til å få det så bra som du ønsker ift båede hus og tomt.

Jeg vet ikke hvor små barna er, men barn har en tendens til å takle slike omveltninger greit så lenge man selv viser dem at det går bra, at dere får det bra til slutt -og lar dem få få bli hørt/være med på de avgjørelser de kan være med på iht alder. Hvis de takler tapet av hus og ting greit, takler de også å bo midlertidig et annet sted, mens dere bygger nytt -hvis det er det du helst vil for deg og dine. Lykke til uansett!
Signatur
   #5
 336     Oslo     0
Det var vel ett litt eldre hus? Da tenker jeg med en gang at om det var det så ligger tomten antaglig fordelaktig til mtp. vind, vær og sol. Et nytt hus vil jo ha en tipp topp standard i forhold til det meste.
Signatur
   #6
 525     Hølen     0
Brann er aldri noe morsomt, men fint dere fikk svar på hvorfor det begynte å brenne. Det er det ikke alle som får et slikt svar....

Jeg håper du lander ned på et godt valg. Et nytt hus vil være en god ting og du vil jo kunne få det som du vil i ny standard som Espen_s sier. Ikke minst vil det være fint for bygda og der huset sto. Det er et flott høyreist hus. Jeg tror jeg hadde valgt samme hus igjen hvis dere trivdes der og likte huset godt. Planløsningene kan en jo evt endre på.

Men det er mye å tenke på. Og da er en lissom ikke i byggemodus med en gang. Bare det å komme u byggemodus tar jo litt tid. Ønsker deg masse lykke til med valgene dine
Signatur