175 090    200    11  

Galemattis: Villa M

 803     Tromsø     0
Heisan! Har vært bruker av dette eminente forum i årevis, og er snart ferdig med husbyggingen. Har hatt lite tid til blogging, men tenkte jeg kunne legge ut noen bilder av prosessen sålangt, og kanskje følge opp litt med flere bilder i innspurten:)
Vi har nå kommet så langt at malerarbeid er i ferd med å avsluttes, vannbåren rør skal legges i henholdsvis spaltegulv (1 etg) og silencion thermo 36. Deretter overtar vi bygget, og koordinerer siste del av el-installasjonen selv med elektriker, samt at vi skal skru ca 165m2 med heltregulv (Dinesen) og montere kjøkken/bad/vaskeromsinnredning. Trapp lager vi selv og denne skal også monteres, itillegg til glassrekkverk/glassvegg. En del gjenstående arbeid må vi ta til våren eller neste år (garasjen, veranda, hage)

Første bilder viser grunnmursprossessen som ble utført som egeninnsats i form av 45dagers blodslit! 2 mann i snitt 14 timer hver dag i 45 dager... Vanskelig å si gevinsten på dette siden jeg aldri fikk noen pris på å få det gjort... Totalt kom grunnmur på ca 500k (eksl grunnarbeid, men med etasjeskille over kjeller og over tvstue)
Galemattis: Villa M - villa_m_.jpeg - galemattis
Galemattis: Villa M - villa_m.jpeg - galemattis
Galemattis: Villa M - villa_m-2.jpeg - galemattis
Galemattis: Villa M - villa_m-3.jpeg - galemattis
Galemattis: Villa M - villa_m-4.jpeg - galemattis
Galemattis: Villa M - villa_m-5.jpeg - galemattis
Galemattis: Villa M - villa_m-6.jpeg - galemattis
Galemattis: Villa M - villa_m-7.jpeg - galemattis

  (trådstarter)
   #4
 803     Tromsø     0
Som nevnt skal vi lage trappen (rettløpstrapp) selv, og har fått laget trappevanger av stål lokalt, og disse er nå til lakkering hos billakkerer.
Montering gjør vi selv, og trinnene blir å være i samme materiale/tresort som gulvene. Skal også lage topp-løper (? er det dette det kalles?) som skal være på toppen av glassrekkverk i samme materiale.
Glassrekkverket blir det svigerfar som står for, han er glassmester:) Vi har tenkt å ha glassvegg mellom 1 og 2 etg langs trappen, og glassrekkverk i 2 etg. Trappen ned til kjeller blir en enklere sak, som blir lukket.
Galemattis: Villa M - trappevanger.JPG - galemattis
   #5
 122     Sømna     0
Det så helt faaaantastisk ut!!! Max utnyttelse av en fantastisk utsikt! Virkelig et drømme hus!:)

  (trådstarter)
   #8
 803     Tromsø     0
Takk for hyggelige tilbakemeldinger!
Vi er sålangt fornøyd med resultatet, nå gjenstår noen intense måneder fra vår side for å få det innflyttingsklart.
Utfordringen i våre øyne var streng reguleringsplan som dikterte saltak...

Onlyone, vinduer/skyvedører/ytterdører fra Nordan (velux i taket). Mørke karmer inne/ute, (farge NCS8000 tror jeg betegnelsen var).
innedører fra Swedoor (eller hva de nå heter etter navnebytte)