209    10    10  

Grave grøft til vannrør

 4     1
Noen som veit om man kan grave grøft til vannrør selv? (Rørlegger legger rørene)

   #1
 1 765     klippdalen     2
her mangler det litt infomasjon Smile


du kan selvsagt grave på egen tomt, men om du skal ut i gate og over på offentlig eiendom etc så må det til både gravemelding og entreprenør med de rette papirene (ansvarsrett etc)

men du sier lite om HVA du skal Smile
  (trådstarter)
   #2
 4     2
egen tomt og tomt til nabo. (Rett til dette er tinglyst)

Bygger nytt hus og skal legge vannrør til dette fra påkoblingspunkt på naboens tomt.

Fikk tilbud fra entreprenør som skulle ha 1500,- lengdemeter noe jeg synes var voldsomt hvis man kan grave grøften selv.
   #3
 1 765     klippdalen     1
ok, ikke godt og si.

jeg har hatt inspeksjon av septiktanken hos meg. og i den anledning så må jeg bytte septiktank (noe nye lover om at alle septiktanker over 30 år må byttes)

og i den forbindelse spurte jeg kommunen om hvor mye egeninnsats jeg kunne gjøre. og svaret jeg fikk var (ordrett): Ang egeninnsats på et nytt anlegg så må det avtales med den som er ansvarlig utførende for anlegget.

nå er dette noe mer involverende en kun vannrør, men jeg vil tru du kan grave vannrør på egen tomt uten problemer. du eier jo dette røret selv. dog på tredjeparts tomt kommer du nok litt til kort mtp ansvarsett
HSt
   #4
 34 021     Lillestrøm kommune     1
Du skriver vannrør men mener visst avløp

Vi har fått lov å legge dette selv på alle prosjektet jeg har vært med på. Vi fikk kommentar om at vi gjorde en bedre jobb enn rørlegger pleide å gjøre selv (pakke grus godt rundt røret og når du skal skjøte sett en tusj strek på røret så du ser at det går rett sammen det skal ha ørlite lengde igjen så det kan ekspandere)

Bruk glidemiddel på spray form det fungerer bedre enn på flaske.
HSt
   #6
 34 021     Lillestrøm kommune     1
Sorry var en annen som skrev i tråden jeg trodde det var deg

Selvfølgelig kan du grave selv, det er jo PE rør du legger som er en stor rull uten skjøter.  På et av prosjektene der vi la både vann og avløp så lot vi grøft stå oppe i skjøtepunktene og så tok rørlegger en tur med sveise skjøter og sveiset sammen rørene (vi la både felles fordelingsnett og rør inn til hver hytte)

Hva er plan for avløp ?

Husk på evt strømkabel også og det går an å legge rør grunnere med isolasjon men da er det egentlig en fordel med avløp i samme grøft (tilfører litt varme)
   #7
 3 446     Sørlandet     1
Jeg ville ha ordnet med gravemelding selv om det er på egen tomt. Koster ofte ingenting og er greit mtp kabler,vannlednigner etc.

Her gikk strømmen til naboen gjennom min tomt og kommunens vannledning til hele nabolaget lå bare en halvmeter dypt på ett punkt. Ankurat denne fant jeg med gravemaskinen men det gikk heldigvis bra:D

HSt
   #8
 34 021     Lillestrøm kommune     1
Ja det er lurt, vi ba om det på hyttefelt, men fikk beskjed om at vi var langt unna strømkabler. Det var vi ikke for vi fant kabelen så e-verket fikk oppdatert tegningene også.
   #9
 67     1
Graving for stikkledninger er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven, i tillegg til rørleggerarbeidet/sanitærabonnement. Tror det er ansvarsbelagt, så rørlegger/entreprenør må sende inn søknaden.
HSt
   #10
 34 021     Lillestrøm kommune     0
Vi fikk rørlegger til å legge inn vann i utekran
Da måtte han melde inn ting til kommunen og vi fikk avgift for tilkobling. Da er det rett frem etterpå. Så en må få trigget denne innmeldingen billigst mulig.

Avløp er i sameie med felles tilkobling til kommunens nett. Vannledninger ble lagt sammen med dette og rørlegger sveiset skjøtene på vann.