4 569    10    0  

harry shopper: Bygger i NEI-kommunen Oslo

 87     oslo     0
Vi får kanskje bygge, selv om alt er i henhold til reguleringsplan. PBE driver med utmattingstaktikk og pirker på alt. Det har de gjort i 3 år. Barna mine blir russ før vi kan flytte inn.
Hustegninger kommer. Ikke spesielt sprekt hus- men har lagt oss steinflate for byråkråtene og deres mystiske oppfatning av pent og stygt . Tomta kostet tross alt 3 mill....

   #1
 142     Oslo     0
Kjipt å høre, vi skal også bygge i Oslo. Byggesøknad klar i.l.a mai, holder oss også 100% innenfor reguleringsbestemmelsene. Hadde håpet å sette i gang senhøstes eller tidlig vår, men det er kanskje for mye å håpe på.

Hvorfor har det tatt 3 år? Naboer eller bare PBE? Startet dere med dispensasjoner?
  (trådstarter)
   #2
 87     oslo     0
Jo vi hadde dispsøknad om avstand vei, men søknaden ble også liggende lenge fordi byantikvaren var sein med å gjøre sine arkeologiske undersøkelser av tomta. Deretter mistet vi den noenlunde fornuftige saksbehandleren vi hadde og fikk  visstnok selveste sjefsheksa hos pbe.
Dermed ble det avslag pga. takform og matrialvalg, fotavtrykk osv. Droppet å klage til fylkesmannen, for det tar år og dag. Måtte omprosjektere og sende helt ny søknad. Nå har vi fått dispensasjon i veisaken på forhånd, slik at vi i teorien har krav på svar etter 12 uker. Men det er aldri godt å vite i Oslo.  KOmmunen har fått mye kjeft for å tolke reglene på en måte som er totalt uforutsigbar for husbygger.
Skal dere også bygge innenfor "Småhusplanens" område?
   #3
 4 156     Oslo Vest     0
Jeg har "jobbet" med de fleste kommuene i og rundt Oslo i en del år og har hatt utfordringer med dem på mange måter. Men jeg synes beskrivelsene her blir unødvendig negative og useriøse.

Jeg har fortsatt tro på at den som følger reguleringen og leverer en komplett søknad uten dispensasjoner eller behov for tillatelser fra andre offentlige organ har en viss forutsigbarhet for å få igennom en søknad greit. Men selv om mange her hevder at enhver selvbygger kan være ansvarlig søker skal en byggesøknad være korrekt og komplett.

Jeg tror at med en mer positiv innstilling til kommunen, og ikke minst i kontakt med kommunen vil styrke mulighetene til å få igjennom søknaden raskt.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 87     oslo     0
Fint at noen er tilfredse. Selv er jeg veldig grinete på Oslo Kommune. Det mener jeg å ha grunn til.
   #5
 1 003     buskerud     0
Det er kjent i byggebransjen at det er (vært) noen skikklige vansklige saksbehandlere i bærum kommune . Det er vel aldrig vært en sak som vi har søkt om som har gått greit med en spesiell behandler .
  (trådstarter)
   #6
 87     oslo     0
Det samme sier vår ansvarlige søker om en spesiell saksbehandler i Oslo. Da navnet kom opp på saksinnsyn var reaksjonen:- Uffda. Nå var dere uheldige! Rart hvor stor makt små mennesker kan ha innenfor forvaltningen.
   #7
 4 156     Oslo Vest     0
De gangene vi har stått fast har jeg tatt et møte med en avdeligssjef og saksbehandler sammen med min advokat, og forsøkt å finne løsning på problemet. Det har vi ALLTID funnet, MEN det er viktig iht min erfaring at ikke saksbehandler føler seg irettesatt, selv om det er akkurat det som skjer. List og lempe! Det viktigste er å oppnå byggetillatelse.

I en annen kommune satte jeg hardt mot hardt, møte med advokat og bygningssjef, vi vant tilslutt, men da måtte de forsvare seg og fant bagateller for å forsvare sin saksbehandling. Denne kampen var alt annet enn behagelig selv om den ble kronet med hell og jeg anbefaler helt klart metoden med å finne felles løsning.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 87     oslo     0
Du har nok mer ressurser enn oss. Vi bygger "once in a lifetime". Advokat koster skjorta. Det jeg veit er at jeg blir hjemmesitter til høsten..
MISTER ALL RESPEKT FOR "systemet". Vi ønsker oss bare et greit hus på ei grei tomt- hvorfor skal det være så f... vanskelig? Hørte jeg ordet JA lov?Vits!
   #9
 4 156     Oslo Vest     0
Hei harry, jeg sendte deg en PM men vet ikke som du har sett den, jeg kan godt se på saken din sammen med en av arkitektene våre og se om vi kan finne en løsning sammen med deg. OG det er ingen kostnader forbundet med det. Send meg en PM om det er av interesse.
Signatur
   #10
 73     Holtet, Oslo     0
Har du startet byggingen din?

Jeg står selv på terskelen til å bygge ut i Oslo. Har arkitekt og entrepenør i arbeide nå men jo mer jeg får vite jo mer deprimert blir jeg.

Støyskjerm pga UTEOMRÅDET?? Jeg bor ikke langs en riksvei eller i sentrum.
Arkeologene må gi sin mening først.... jalla.
Kan ikke ha arker eller mansardtak fordi da økes møne/gesimshøyden.... dobbeltjalla.

Jeg blir så helsikes oppgitt over reguleringsplanen (for småhus) at jeg mister lysten på hele greia.