6 303    11    0  

Huset vårt i Kristiansand

 18     Sørlandet     0
Sommeren 2007 - vi kjøpte tomt
Sommeren 2008 - vi sendte byggesøknad
Sommeren 2009 - vi jobber for å flytte inn i løpet av høsten

Jeg har opprettet en blogg om noen har lyst til å følge oss i innspurten. Jeg har ikke begynt å skrive før nå, men har prøvd å oppsumere det viktigste. Kommer også til å skrive mer om tekniske løsninger vi har valgt etterhvert.

Blogen finner dere her.

Blir glad om noen har noe å kommentere, bare bra med konstruktiv kritikk!  .....og så håper jeg jo at noen synes det er litt fint da..... ;)

Huset vårt i Kristiansand - IMG_4969.jpg - nybyggerne
Signatur

   #2
 46     0

Ser dere skriver dette på bloggen deres:

På barnerommene kommer vi til å ha teppe på gulvene i de første årene. Er blitt anbefalt dette i fargehandelen vi bruker. De sier at det faktisk er verre, med tanke på allergier, å ha parkett en tepper. De sier at på parkett så blir støvet virvlet opp i rommet, mens det med tepper blir liggende mer nedi.


Hallo?

Stoler dere såpass på "fargehandelen dere bruker"?

Dette er bare sprøyt.
Det aller jævligste mht. allergier er nettopp tepper - de er jo laget av fiber.
Parkett, laminat, linoleum osv er LANGT bedre.

  (trådstarter)
   #3
 18     Sørlandet     0
Ja jeg stolte faktisk på dem. Regnet med at siden de selger begge deler er ikke dette noe de sier bare for å selge. Skal sjekke mere opp i dette. Noen andre som har meninger om dette?
Signatur
   #6
 28     Akershus     0
Kan du/dere fortelle litt om størrelsen og standarden på huset? Går utifra at dette ikke er et ferdighus. Hvor stort er budsjettet på huset, utenom tomt, og klarer dere å holde budsjettet?

Setter pris på tilbakemelding!
  (trådstarter)
   #7
 18     Sørlandet     0
Pga strenge reguleringsplaner (max 80kvm BYA inkl 25kvm innendørs biloppstillingsplass og max BRA på 209,78 ) var det ingen ferdighus som passet til tomten og som dekket våre ønsker og krav. Derfor utarbeidet vi en liste over hva vi ønsket oss og fikk en av arkitektene til Konsmohus til å tegne et nytt hus til oss.  Vi likte fasaden godt, men har gjort endel endringer inne. Vi har utnyttet reguleringsplanen til fulle her med 3 etg med full takhøyde og har garasjen inne i huset.

Skallet på huset ble bygget ferdig på fabrikken og kom i elementer som ble heist på plass utenpå reisverket. Derfor tok det bare etpar dager fra det det bare var grunnmur til huset var ferdig reist!

Konsmohus er kjent for å ha gode og solide hus. Nå kjenner ikke jeg helt detaljene (mannen gjør!), men det er ekstra isolert og har en "lur" måte for å forhindre kuldebroer osv. Når det gjelder standard ellers så skal vi innstalere luft til vann varmepumpe for til vannbårenvarme. Ellers så skal vi ha balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Vi har vel lagt oss på en standard som er sånn gjennomsnittlig+, ikke luksus akkurat, men vi kniper ikke igjen lommeboka heller.

Budsjett ja...
Fra begynnelsen tenkte vi på at vi nok måtte regne med ca 4 mill totalt (tomt1,5). Siden har vi tenkt 5. Men nå er vi vel mer på den at det får koste hva det koster uten at vi tar helt av... Håper vi lander på 5 jeg.. :-\ Bare å spørre om det er noe annet du lurer på !
Signatur

   #10
 129     0
Det er på Justneshalvøya dere bygger, ikke sant?

Vi vurderte også det, men droppet det blant annet pga høy tomtepris og de strenge reguleringsbestemmelsene. Spennende å se hvordan dere har løst det! Det blir kjempefint!

Veldig fin kjøkkeninredning dere har valgt forresten!