264    2    0  

Hva tenker dere om denne tomta?

 6     0
Hei jeg er ganske ung (19 år). Jeg lurer egentlig på om det er mulig å bygge hus på denne tomta.

Drømmen er å bygge et nytt hus på ett plan på over 150kvm på den tomta, men vet ikke om det går. Vil ha garasje også, så vil vite om det blir plass til det også.

Hva tenker dere om denne tomta? - erik.jpg - AnonymDet må ikke være på ett plan, kom gjerne med andre forslag hvis det er noen.

   #1
 5 111     Sørnorge     0
Hvorfor skulle ikke det gå? Du kan jo måle opp arealet på kartet, hvis tomta ikke allerede har eget bruksnummer (i såfall kan du lese av areal hos kartverket). Sjekk så med reguleringsplanen i kommunen (som du finner på nett) hvilken utnyttelsesgrad de tillater for tomter i det området. På øyemål er den tomta på rundt 2mål. 150m2 + garasje på 50m2 gir deg da en utnyttelse på 10%. Det ville overraske meg om kommunen har satt grensen lavere enn 10% i et boligområde.

Hvis veien til nr 47 er privat må du ta en prat med denne naboen om å kjøpe deg inn på veien. Det samme gjelder mulighet til å koble seg på vann og avløp, som kanskje må trekkes over nabos eiendom.
   #2
 88     0
Ser jo ut som det er litt høydeforskjeller på tomta. Så kan jo by på litt utfordringer. Ikke så godt å si når en sitter med lite info.
Men hvis dette er en tomt som er lagt ut for salg er det vell meninga at det skal bygges hus der.