253    4    0  

Hvordan bygge skillevegg ved trapp

 1     0
Hei!

Vi tenker på alternativer for 180 svingtrapp med bod under, og et av dem inneholder en vegg som på bildet (den turkise veggen som fyller "tomrommet" midt i trappen). Noen forslag til hvordan man kunne konstruere en slik vegg uten at den blir veldig utsatt for skader i de skarpe hjørnene ved toppen av trappa? Ideelt sett av sparklede og malte gipsplater som de andre veggene, men det ryker kanskje fort?
Hvordan bygge skillevegg ved trapp - 02.png - sozuke

   #1
 159     0
Jeg har noe lignende, kledd med gips. Like fint nå som dagen det var malt, men kommer sikkert litt an på bruken.

Om du bruker hjørnebeslag til gips så burde det holde til "normalt bruk" vil jeg tro. Eventuelt kan du jo sette på hvite hjørnelister.
Signatur
   #2
 770     0
Hadde samme løsning men ble fort stygt og missfarget akkurat i hjørne. satte på hjørnelister og malte de samme farge som resten.
   #3
 1     0
Jeg har samme løsning. Så vidt jeg husker, så var det litt komplisert å bygge den da jeg måtte bygge den utenfra og inn, altså med gipsen først og så stendere etc.

Videre brukte jeg gipshjørner med lim, som er mer eller mindre standard. Hjørnene ble forskriftsmessig innsparklet. Det er verken misfarging eller sprekker på konstruksjonen. Jeg føler ikke at veggen er utsatt for mer slitasje og slag enn andre vegger i huset. Den holder seg godt.

Kan ta bilder når jeg kommer hjem i dag dersom du er interessert?
TSt
   #4
 4 626     0
Må huske på at en må ha trappe gelender, er reglene tilbake til at det bare er krav på en side ?