140    4    0  

Importere husmoduler

 2     0
Hei alle sammen.


En eldre kolega og god venn til en familiemedlem i utlandet har inngått kontrakt med 3-sifret milion beløp i Tyskland for leveranse av modulhus. Prisene pr kvadrat meter er ca 400 euro. (Jeg vet selvsagt at denne summen vil bli betydelig mye høyere etter transport, arbeid med papirer og godgjenniger osv, for å få det klart og frem til Norge)
Men vedkommende har vist interesse for Norge og det er der min familiemedlem tok kontakt med meg.
Har er i møte med dem i dag faktis for å få lagt fram informasjon, om hvordan de opererer. 


Personen ønsker også komme inn i det skandinaviske markede, og søker hjelp og veiledning.
Nå er jeg langt fra kvalifisert til jobben egentlig. Men jeg ønsker likevell å få et innsyn i hvordan dette foregår og om jeg i det hele tatt har en sjans til å kunne bistå eller finne en rolle i dette.


Hvor i all verden begynner man med dette?


Trolig så er dette en døfødt greie for meg, når jeg desverre ikke har erfaring eller kompetanse i dette yrket. Men jeg vil i det minste kunne komme med noen tips og råd eventuelt.


- Det gjenstår å innhente mest mulig informasjon av leverandøren om hvordan de jobber og forentingen rundt det, og hvordan de gitt frem i Tyskland. Det jeg tenker å få oversikt over nå er følgende:

hva det kreves av -
-Standard på produkter. (ofentlig godkjenninger) ISO-standarder?
-priser og fortningsstruktur.
-Firmaer som kan være posensiele sammarbeidspartnere.


Er det mange slike firmaer i norge som inporterer husmoduler?


Jeg beklager at dette er en veldig rotete tekst, men mange skrivefeil. Men jeg racer bare gjennom dette akuratt nå, og håper på LITT veiliedning bare. Kanskje så er jeg på helt feil plass.Takk for eventuelle svar. 


 

Mulighetene:

  • Glem det, du har NULL sjans til å komme noen vei med dette uten erfaring.
  • Du kan med mye jobb, finne en rolle i "selskapet"


TSt
   #1
 7 520     0
Moduler må enten være godkjente på forhånd eller så må de være så "åpne" at entreprenøren overtar ansvaret for dette.  Virker kanskje som om en har litt lite bakgrunn.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei  TSt. Takk for svaret. 


Du har helt rett der TSt, jeg har dessverre ingen erfaring innen dette.

Modulene som produseres har allerede fått plass i det Tyske markede, de har inngått store kontrakter. Når det er sakt, så tror jeg likevell ikke det kvalifiserer modulene til det norske markede automatisk, men tror du det er lang vei til dette?

Når du sier at de skal forhåndgodkjennes, hvorkan kan dette blir gjort når modulene blir produsert i utlandet?
HSt
   #3
 25 461     Lillestrøm kommune     0
Sintef godkjenning e.l er det som trengs. Vi ser jo en del Litauiske produsenter som melder at de snart er klare til å levere men det stopper trolig med kostnad på godkjenning for jeg kan ikke huske at noen har rapportert om slike ferdigmoduler som er på markedet nå

Produsenten skal ha godkjent kvalitetssystem og sikkert betale for inspeksjoner 
TDJ
   #4
 1 469     Asker      0
For meg høres det ut som den mest realistiske (eneste ?) vil være å søke i det norske markeder etter etablerte firmaer (entreprenører) som har alle formelle godkjenninger, har ansvars-rett og kjenner de formelle bygge-prosessene i Norge OG som ønsker å etablere seg videre med egne leveranser av modul-/ferdig-hus. Annonsering i norsk fagpresse etter samarbeidspartnere for å utvikle forretnings-ideer er vel ganske vanlig og burde kunne få opp noen interessenter.
Signatur