107    3    0  

Inntrengingsdybde og Møre Royal

 41     0
Håper atter det er hjelp å hende i dette kyndige forum:

Hvor dype hull (spiker-/skruehull både ifm. oppsett av kledningen og feste av stillas etc.) kan aksepteres mht. sopp/råte og er det noe forskjell om man har Møre Royal?

Ser SINTEF (detaljblad 542.102) opererer med "dypere innslag enn 2 mm bør ikke forekomme" og videre at man "av estetiske årsaker" bør fylle dype hull (gjerne med i sopphemmende påstrykningsmiddel og flere strøk grunning forut fylling for de dypeste). 

Vil saken stille seg annerledes ved bruk av Møre Royal? 
Og hvordan (og med hva) skal disse hullene fylles?

Om rent estetisk vet jeg ikke hvor mye jeg bryr meg, men dersom dette går utover trevirkets levetid (råte/sopp) ser jeg for meg dette bør utbedres, men kan jeg forvente dette (totalentreprise). 

Tusen takk for hjelpen!

HSt
   #1
 26 338     Lillestrøm kommune     0
På Møre Royal så kan jo ikke hull fylles med noen ting, kan jo kanskje flekk oljes. Siden det virker som litt avvik her, er det benyttet syrefaste festemidler ? Hvis nei så må jo kledning stattes med ny og da kan de klare å ikke skyte spiker for lang inn. Skruer er også et alternativ.
  (trådstarter)
   #2
 41     0
Takker for notorisk god hjelp, HSt.
Så her blir Møre Royal en ulempe (uten utbedringsmulighet)?
Naiv i gamet, men hvorfor?

Mener på det er brukt syrefaste skruer/spiker.

Tusen takk!
HSt
   #3
 26 338     Lillestrøm kommune     0
Møre Royal har jo oljet utseende kan jo da ikke fuge med fugemasser e.l det fungerer jo kun med maling og dekkbeis

Hvis en prøver å prikke med Royal olje så går det kanskje, men pass på at det kan bli skjoldete, men jeg har ikke sett det prøvd så vet ikke.