3 613    6    0  

Linns: Husprosjektet vårt

 48     0
No er me kommen så langt at sending av byggesøknad er like om hjørnet.
Her er siste utkast på husteikningane, kom gjerne med tilbakemeldingar. :-)

Dei punkta eg er i tvil om er :
Vindauga.
Eg valgte å legge vekt på romma og utsikta i romma i huset framfor eksteriøret (huset utanom inngangspartiet blir knapt synleg)
Forslag til korleis ein skal få betre heilhet?
Ser ein seg blind på dette når ein sitt med alle fasadeteikningane? (Ser tross alt ikkje alle fire sidene samtidig når huset er ferdig  Tongue)

Takvinklen på kjøkkenet. I byrjinga var denne lik som hovudkroppen. Kom fram til dette kompromisset med tanke på innv. vinkel, inv. høgde og uteplassen. Forslag? :-)

Tomta:
Huset blir ståande vendt mot sørvest. Har flott utsikt , ingen innsyn, sol stort sett heile dagen. (i teorien iallefall  Wink)
I kroken mellom stova, framfor kontoret og fram til vindauga på soverom i 1. etasje kjem ein liten haug. ca 1.5 m. høg.

Endrigar:
Me kjem mest sansynleg til å senke høgda på kjøkkendelen med 20cm (event. endre vinkelen(?))
Garasjen/carporten står ikkje 100% rett
Vindauget på badet oppe. (eit heilt stort, istaden for to)

Innspel? Smile

   #1
 277     Hjemme     0
Jeg ville hvertfall aldri hatt forskjellig takvinkel på kjøkkendelen, det er hvertfall en torn i øyet på fasadetegningene. Jeg ser du da hadde andre utfordringer, hva går det på? Har du plan for 1. etasje?
   #3
 461     0
Jeg har prøvd å tegne 2. etasjen deres, men målene er veldig omtrentlige... Håper jeg har forstått tegningene riktig.

Forslag 1: Badet er litt smalere. Dermed kan rommet bak badet knyttes til gangen, og det gir mer fleksibel bruk av det rommet (egner seg da også som soverom/kontor etc. hvis man setter inn vindu).

Forslag 2: Som 1, men i tillegg har badet fått skråvegg på stuesiden med dobbel dusj. Det tar litt av stuen, men til gjengjeld får man "tv-vegg" midt imot sofaen. Videre har jeg forslått en liten terasse i den delen av soverom 3 som får lav takhøyde.
Linns: Husprosjektet vårt - Viseno byggebolig hus 17.04.13 smalere bad.jpg - hobbykonsulenten
Linns: Husprosjektet vårt - Viseno byggebolig hus 17.04.13 skråvegg og terasse.jpg - hobbykonsulenten
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 48     0
Hei

Tusen takk for tilbakemeldinga:-)

Eg forstår godt tanken bak eit ekstra soverom og terrassen. Hadde kanskje vore greit å iallefall hatt muligheten til å nytta boden som soverom i framtida om ein vil....Hmm...
Pga. kjøkkenet er det ikkje så god plass til vindauge i området som eg har teikna boden i.
Det går også ein del bæringer som er i vegen.(på badet og rett bak toalettet)
Området i det store soverommet med lav takhøgde går innunder garasjen.

Eg er egentlig nøgd med planløysinga, eg har derfor kanskje ikkje vore flink nok til å forklara godt nok kva eg har tenkt her og der. Møblane er det heller ikkje eg som har plassert på desse teikningane. :-)

Det er vindauga og ei løysning på takvinkelen på kjøkkenet eg er usikker på.
Eg syns sjølv Takvinkelen på kjøkkenet ser lite gjennomført ut på teikningen, men er usikker på om eg legg for mykje i korleis det ser ut på papiret. Auker eg vinkelen på taket på kjøkkenet kjem det i konflikt med enten høgda på overbygget eller så blir det litt voldsom takhøgde inne, eg mister moglegeten til vindauge på badet og eg syns det ser rart ut når taka kjem for nerme kvarandre. :P

Linn
Siste redigering: 17. april 2013 19:41:28 av Linns
   #5
 461     0
Ok. Hva er laveste takhøyde i soverom 3? Jeg ville vurdert å flytte takvinduene litt høyere opp for å kunne bruke plassen der det er lavt til oppbevaring.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 48     0
Lavaste takhøgde er kun 630. Tongue
Me hadde først ein knevegg med oppbevaring bak, men valgte å fjerne denne og heller sjå rommet an når det er ferdig med tanke på event. oppbevaring langs deler av veggen.

Takvindua starter 1 meter frå gulvet
Me valgte det slik sidan det ikkje er andre vindauge på rommet. Tenkte at vindauga ville gi maks utbytte med tanke på "utsikt" lys, romfølelse og ståhøgde i den høgda... :)