11,711    97    12  

Ny funnkisbolig på liten utsiktstomt ved Tyrifjorden.

 708     Buskerud     0
Hei alle sammen Smile

Nå skal vi endelig starte opp prosessen med ny enebolig på nabotomta vår i Hole kommune.

Tomta er nokså liten, kun 540m2, ligger like ved fylkesvei, men er vestvendt og med panorama utsikt.

Vi ønsker og utnytte tomta så godt som kommuneplanen tillater, og ønsker bla. derfor å bygge i funkisstil med garasje integrert i hus.

Jeg har skisset huset selv og jobber nå med å ferdigstille tegningen for søknad. Håper derfor på mange gode innspill og forslag Wink.

Håper også på tips om firma for utstikk/oppmåling og UK i Hønefoss området.


Jeg har planer om mye egeninnsats, bla. oppføring av kjeller og mesteparten av innvendige arbeider.
Ny funnkisbolig på liten utsiktstomt ved Tyrifjorden. - HUS_0001.jpg - dannydog

  (trådstarter)
   #2
 708     Buskerud     0
Hei, noen synspunkter på vestvegg, valg av vinduer, inndeling karmer. Vi tenker også å bruke plater i stedet for panel på feltet i midten med karnapp.

Også litt usikre på vinduer sørvegg, tenker å ha en stor skyvedør i 1 etg. og en standard foldedør i 2 etg.

Vi er også usikre på kledning, tenker på dobbelfals, smal, royal, grå eller brun. Noen som har erfaring med grå og natur varianten, hvordan fargen utvikler seg over tid?

Vi er også usikre på etasjehøyde om vi skal gå for 250 eller 240. Litt bekymret for at huset kommer til å ruve en del i terrenget.

Takknemlig for svar.
  (trådstarter)
   #4
 708     Buskerud     0
Da er vi omsider i gamg med prosjektet. Driver å graver bort mye masser og jobber med å drenere bort vann som sildrer gjennom grunnen.

Vi begynner nok ikke med grunnarbeidene før etter vinteren så har relativt god tid til planlegging.

Hadde satt pris på inspill på planløsning, mest usikker på trappeløsningen og stue oppe.

Tenker å bruke thermomur i kjeller, gjerne tips til produsent og priser.

Også litt usikker på etasjeskille grasjedelen.

Takk.

Skal legge inn noen flere bilder Wink
   #5
 26     0
Spennende prosjekt å følge:)
Hvor stort er bra i sum og hva budsjetterer dere med.
Ønsker noe tilsvarende men redd for lommeboka;)
TSt
   #6
 14,660     0
Garasje under bakken teller heller ikke med på bebygd areal så det er også en mulighet spesielt på tomter med fall.
   #7
 705     Vestlandet     0
Her skal jeg følge med Smile Ser ut som dere får bygget ganske så stort hus på tross av liten tomt. Må dere ikke ha sluse mellom garasje og huset? Og er dere sikker på at dere ønsker skyvedør til sov 14,28? Det ser ut som det blir foreldresoverommet, og med loftstue/TV-stue rett utenfor kan det bli lydt.

  (trådstarter)
   #8
 708     Buskerud     0
Hei, det var hyggelig med aktivitet på tråden:-).
Når det gjelder budsjett så blir veien litt til mens vi går, til lommeboka er tom, neida. Vi har ikke fått priser på oppføring av råbygg foreløpig. Har tenkt å gjøre mye selv å ta meg god tid med priser, tilbud etc. Jobber nå med priser på energibrønn og boring under vei for vann tilkobling.
Garasjen er ikke under bakken men i 2 etg. Regner med det er noen krav der ja med tanke på brannsikring etc.

Takk for tips angående skyvedør, det blir litt forandringer på plantegningene pga. at kommunen krevde 2 bilplasser i utnyttelse beregningen,derfor blir garasjedelen noe større, og u-trapp i stedet. tvstue blir knaskje flyttet til andre avdelingen i loftstua.

Setter pris på alle tips til plantegningene.

På mandag blir det å legge kloakkrør og dreneringsrør.
   #9
 651     1
Flott hus😊
Siden du ønsker tilbakemelding på plantegninger, så slo et par ting meg;
- hvis man skal ha godkjent hybel så må vel badet være stort nok for rullestol-sirkel/ snumuligehet? Mulig ikke det er det med Tek 17? Så de hadde blitt mindre regide på at det var en sirkel nå- kunne vel være et snu-rektangel også 😉
- og den berømte døren mellom hybel og hus kjenner jeg ikke reglene for, men uten dør er det vel leilighet? Kan ikke si jeg kan de nyeste regler/ tek 17, men ville i alle fall sjekket opp.

-Hallen; av egen erfaring er det å ha en hall, uten vindfang eller typ genkan el.lignende håpeløst, særlig når trappeoppløpet er rett innenfor ytterdør? (Kanskje jeg har tolket tegningene feil..) Uansett, all den sand, smuss og shit som blir dratt med rundt og bort i huset kan reduseres betraktelig med en gjennomtenkt løsning.. sand er lite gøy, og hvor mye som følger med føtter hit og dit er overraskende mye.

Tenker at hallen er veldig stor, men hvis dere får til mye oppbevaring -plass til tøy og sko, med den løsningen, så er jo en stor hall veldig kjekt da😉

- vi bygger med tek10 nå, da må vi ha sluse mellom bolig og garasje. Branndør fra sluse til garasje, "normal" innerdør mellom sluse og bolig. Også særkrav til vegg mellom garasje og bolig.

Foreslår en romslig dusjnisje på store badet, og ville vel kanskje plasser toalettet lenger bort fra badekar. ..ommøblert litt -ville brukt tid på å fått badet tegnet opp, visualisert, for store bad kan bli litt "tomme" eller at alt klumper seg opp et sted.

Og kjøkkenet, det kan man jo ta etter hvert, men personlig liker jeg å gjøre det tidlig i planleggingen. Hvis du vil ha vegg med høyskap- hvor, hvis du vil ha øy, hvor etc etc.

Gøy med planlegging, enda morsommere å komme godt i gang, og deilig å bli ferdig! Lykke til!

( og et tips, et valg påvirker andre valg- så prøv å bruk litt tid på det i planleggingen- feks listfrie vinduer og tapet; hva gjør man med vindusposten?! Garasje i huset, blir utrolig kaldt uten varmekabler; legges de i gulv, tak- begge deler?! Etc etc Wink )