(trådstarter)
   #31
 708     Buskerud     0
Ny funnkisbolig på liten utsiktstomt ved Tyrifjorden. -  - dannydog

Har skissert noen små endringer på fasadene. Gi gjerne tilbakemelding på vindusløsninger, plassering, inndelig. Og kleding.👍😁

  (trådstarter)
   #32
 708     Buskerud     0
Ny funnkisbolig på liten utsiktstomt ved Tyrifjorden. -  - dannydogNy funnkisbolig på liten utsiktstomt ved Tyrifjorden. -  - dannydog

Omsider klar for andre runde med støp, krysser fingrene for at det går bra i morgen Smile. Det har vært en slitsom jobb, så skal bli deilig å bli ferdig.
   #33
 3,876     Asker     0
Så spennende. Når kommer bjelkelaget tror du? Skal garantere deg at det er gøy å komme seg opp på første bjelkelaget. Da føler du huset vokse frem.

Mine snekkere er veldig flinke til både å rydde (støvsuger og holder orden), samt å dekke over bygget med store presenninger før det kommer regn. Huset har inget tak men er nesten helt tørt i kjelleren. Anbefaler å få på presseninger fortløpende med noe i midten som holder det opp. Hvertfall når du har støpt platen inne.
Signatur
  (trådstarter)
   #34
 708     Buskerud     1
Hei, det blir nok ikke no bjelkelag før etter vintern. Har som mål å kanskje få støpt gulvet i kjelleren før vinteren. Jeg gjør dette på fritiden så har en relativt lang tidshorisont Wink, gidder ikke styre for mye nå i kulda.
Men kommer nok til å leie inn hjelp for å sette opp råbygget. Men planen er å støpe garasjegulv og støttevegg før tilbakefylling av grunnmur.

Bra tips om presenning.
   #35
 3,876     Asker     0
Oi. Du skal bygge hele huset på fritiden?(!!). Morsomt, men slitsomt vil jeg tro. Kan si at råbygget hos oss fyker opp med voldsom fart. Så kan se for meg at det å få noen inn til den jobben kan gi mening. Samt det blir rett og fint. Blir uansett gøy å følge deg.

Har du lagt den utvendige dreneringen, eller har dere ventet? Her har vi ventet grunnet søl fra betong. Men blir litt gravejobb nå da.
Signatur
  (trådstarter)
   #36
 708     Buskerud     0
Da ble resten av veggene fylt på fredagen, alt gikk heldigvis som smurt. Betongen kom mye mer forsiktig denne gangen da vi brukte svanehals. Til de av dere som har bygd med thermomur, brukte dere noe ekstra isolasjon under knotteplasten på veggen som er under bakkenivå?Ny funnkisbolig på liten utsiktstomt ved Tyrifjorden. -  - dannydog vi brukte svanehals. Ny funnkisbolig på liten utsiktstomt ved Tyrifjorden. -  - dannydog
  (trådstarter)
   #37
 708     Buskerud     0
Prosjektet har stått en stund på vent nå pga. vinteren. Men gleder meg til oppstart igjen når snøen smelter.

Har gjort noen små endringer på tegningene, er relativt fortrolig med nåværende resultat. Men hadde vært hyggelig med noen tilbakemeldinger. Når det gjelder kledning, så heller vi mot dobbelfals tett i 3,4 og 5" stående, og kutte ut liggende.
Synes det er penest med kun vannbrett under vinduene så velger kanskje det....

Så innmarri mye som skal avklares:-), ikke så greit

   #38
 27     Bærum     1
Ser veldig bra ut. Tegner du selv på papir og så få det litauiske firmaet som er nevnt på tegninger til å lage korrekte målsatte tegninger?

Ang. løsninger med vannbrett og vinduer vil jeg anbefale å tenke på drypp ned på vannbrett. Siden du kun skal ha i underkant må du passe på at det ikke drypper ned på vannbrett fra langt over, f.eks. vannbrett i etasjen over. Ser dere har soverom i toppetasjen, men det er veldig irriterende å høre smellene i vannbrettet når det drypper mange meter Smile Vi bor i funkisinspirert rekkehus, og har det problemet enkelte plasser.

Ser dere går for relativt små vindusflater, spesielt mot nord. Det er jo en smakssak, men det er deilig med dagslys Wink
  (trådstarter)
   #39
 708     Buskerud     0
Hei Peter, takk for tipsene. Ja jeg har tegnet selv. Hadde tidligere fått tegnet inn disse ved byggesøknad av norsk firma som også er ansvarlig søker. Filene ble borte i firma og hadde da kun scannede tegninger, måtte også gjøre noen endringer. Så da svarte det seg like greit å gjøre tegnejobben på nytt. De kalkulerte nok alt for mange timer, men uansett billig når timeprisen er 14Euro Wink.

Jeg synes i grunn vi har ganske mye vinduer, så er ikke redd for dagslys, er vel over 25% av BYA, tror jeg.
   #40
 27     Bærum     0
Oi, slettet tegningene faktisk Smile (skriver bak øret at jeg alltid må be om digital versjon for egen arkivering.)

Av nysgjerrighet, hvor mange timer brukte de på hele tegnejobben (det litauiske firmaet)?

Ang. vinduer, soverom mot sør-vest har jo enormt med vinduer, men tilsvarende lite mot nord-øst (hvor det vil være færre lux også pga. himmelretning.) Jeg tror det blir ganske varmt på førstnevnte soverom midtsommers Wink Husk solskjerming! (eller aircondition Wink)