8 704    8    7  

Ønsker å bygge container hus!

 3     1
Vi har et stort ønske om å bygge et container hus, og har funnet en potensiell tomt vi skal bygge på, som er en uklausulert boligtomt. 

Vi ønsker å vite hva slags fagfolk man kontakter for å få en slik type tomt 100% byggeklar?

Tips: For de som ønsker å bygge hus, anbefaler jeg virkelig å undersøke mulighetene for å bygge et containerhus. Disse boligene er lette å få akkurat slik man ønsker, og det går fortere å bygge. Det beste er at det er langt mer miljøvennlig og rimeligere enn andre ferdighus!

Fagpersonene vi har vært i kontakt med leverer for 13000 kr pr kvm.

- Huset oppfyller alle plan og byggeforskrifter og de nyeste energikrav til TEK.Siste redigering: 10. juli 2017 22:35:51 av joes0211
Ønsker å bygge container hus! - Trendy-Maxresdefault-In-Storage-Container-House.jpg - joes0211

   #1
 1 465     Harstad     2
Er dette skjult reklame?

For å få tomten byggeklar kontakter du selvfølgelig en graveentreprenør.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     1
Hei Knett! Tusen takk for informasjon. Huff, nei dette er ikke skjult reklame! Det var kanskje litt dumt av meg å skryte så mye av containerhus generelt? Jeg er bare over middels engasjert i ønsket om å dele informasjon med andre som kanskje ikke er så kjent med containerhus.

Det er jo en kjempe flott mulighet for å bygge et eget hjem, til en overkommelig pris! Smile

Håper du får en riktig fin dag videre!

   #3
 4     2
Hei Knett! Tusen takk for informasjon. Huff, nei dette er ikke skjult reklame! Det var kanskje litt dumt av meg å skryte så mye av containerhus generelt? Jeg er bare over middels engasjert i ønsket om å dele informasjon med andre som kanskje ikke er så kjent med containerhus.

Det er jo en kjempe flott mulighet for å bygge et eget hjem, til en overkommelig pris! Smile

Håper du får en riktig fin dag videre!


Hei!
Hvordan ligger dere an i prosjektet?

Er inne på tanken selv. Det er som joes0211 sier; kjempeflott mulighet for å bygge et hjem til en overkommelig pris.
Har de siste 14-dagene tenkt på dette dag og natt. Fått priser på containere, frakt etc. Googlet og sett på youtube hvordan andre har gjort det. Har ikke vært særlig detaljerte videoer av hvordan man skal bygge et containerhus.

Når det kommer til isolering av yttervegger, så har jeg ikke peiling på hvor tykk isolasjon man skal bruke inn mot stålveggen. Holder det med 20cm, eller må man ha tykkere? Dagens trehus bygges med mellom 30- og 50cm isolasjon har jeg lest på en del forum.
Antar man kan bruke 5cm innvendig, med utenpåliggende dampsperre og gips utenpå der. Jeg er absolutt ingen ekspert, så om noen har noen innvendinger så del gjerne deres kunnskap/tips om dette.

Hilsen
VegardV
   #4
 2     1
Hei, ønsker gjerne å delta å dele erfaringer og tanker rundt containerhus. Når det gjelder isolasjon så er det største problemet kondens i Norge siden det er kald her. Beste måte å unngå er å sprøyte inn isolasjon. Så vidt jeg har funnet ut er Froth-Pak noe av det beste man kan bruke.
Kjenner dere til noen arkitekter eller andre aktører som har erfaring med container hus?
   #6
 2 970     Akershus     0
Du har ikke vurdert http://rcontainer.no/ ?

Har selv tenkt på containerhytte en gang i fremtiden, men virkelighetsorienterer man seg litt så er en brakke bedre egnet for formålet. Har du flust med spenn så kan man jo bygge i fabrikknye containere, for all del, men bryr man seg om totalkostnad så er nok en håndfull brakker bedre.

En brakke kan jo i prinsipp bare kles med mer isolasjon for å komme opp i selv passivhusstandard isolasjon. Gjerne kle av den kledning først. Det er bare kjekt med et lag vindtetting midt i veggen. På denne måten kan jo oppgradere i ro og mak og huset er likevel tett. Samme med innvendig. Det er egentlig brukbart med en gang og man kan oppgradere/endre etterhvert.

Eneste er vel at en stålcontainer har stor strukturell integritet – du kan sette en modul på tvers av en annen uten videre arbeid enn noen timer med et pinneapparat. Minus er at det vil gå med en god del kappskiver for hull for vinduer og passasjer mellom etasjer.


TSt
   #8
 8 450     0
Det er enorme utfordringer med containere og kondens på innsiden hvis de ikke isoleres utvendig og da er jo mye av vitsen borte. Så i Norge er dette et dårlig utgangspunkt. Grunnet de som regel litt store profilene på veggene er det svært tidkrevende å lage tette løsninger for hull. Vi har benyttet det i jobb sammenheng men da er det gjerne ting inne i som ikke krever 20 grader. Men vi sluttet å lage dette selv siden det er så tidkrevende hvis det skal gjøres ordentlig.