16,982
34
4
Nytt kjøkken
34
0
I dag kom tegninger på nytt kjøkken te nyehuset fra fiskarhedenvillan. Liker mye med dette kjøkkenet, men føler det er ett eller annet som ikke stemmer helt. Klarer ikke sette fingeren på hva jeg ikke liker, utenom at jeg vil ha kjøleskap og oppvaskmaskin innbygd. Kom gjerne med tips om forandringer
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Er det en ventilatoren illustrert slik du skal ha? Ville selv ikke hatt en slik med slik glasshette som bøyer ned, min personlige erfaring er at hodet mitt til stadighet dulter borti hjørnene på disse.
U kjøkken er en vurderingssak, praktisk med tanke på mer lagringsplass og benkflate, men mindre areal å bevege seg på om flere jobber på kjøkkenet
Når det gjelder stolene er jeg usikker. Om dere er en familie som tilbringer mye tid på kjøkkenet, eller vennelag som ofte sosialiseres på kjøkkenet kan det være kjekt. Om ikke så er de bare i veien og tar opp verdifull plass.
Ellers var det jo et fint kjøkken syns jeg. Fikk noen fine ideer til eget kjøkken da arealet og utformingen er nokså lik på rommet.
Bare mine tanker. 😊
Mer benkeplas og benkeskap......
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Også evt et u-løsning. Plassen blir ikke så mye mindre om du velger det
Nils-Kristian
Montèr Byggeservice
F.eks.
- Side by side skap stikker ut og ødelegger en ren flate. (Prøv å få de til å gå flush med resten av frontene.
- Der er tre forskjellige bredder i passasjene. 1088,1136,1300
- Uderskap på øyen er ikke 'kuttet rett' - der er en krok. Ser noe snodig ut fra stuen. Det blir knapp plass til tre personer, og når fjerde person er ferdig med maten hvor sett denne seg da?
- Vinduets plassering halveis inne på kjøkkenøyen.
- Overskap er på sett og vis grei nok, men jeg ville hatt de f.eks. grå mot ett hvit kjøkken siden de står alene og 'litt ute av sammenheng'(På en annen side skal du ikke være redd for å kjøre fulle overskap, men kapp gjerne av de i bakkant slik at der er noe over 20 cm dybde (nok til frokosttalerkener, glass, m.m.).
- Høy miks av skapbredder!
Om en justerer litt på slike ting, så glir det mer sammen og ser mer helhetlig ut, men jeg tror at jeg ville satt det hele opp på en totalt anenn måte!
Nå vet jeg ikke formålet med den resterende delen av rommet, og hva det er tenkt brukt til. Videre er det jo vidt forskjellige synspunkter og behov for ett kjøkken og dets bruk, og hvor mange som bruker det, om det blir brukt mye til sosiale sammenhenger eller om der er andre samlingssteder for dette, om en glad i å lage mat, osv, osv...
Uten å vite så mye og bruk og behov vil jeg gi følgende 'minimale' anbefalinger:
- Sørg for at åpningen 1088 mellom høyskap og benk blir benyttet ved å sette opp ett hjørnehøyskap. Deretter anbefaler jeg overskap fra dette og hele veien mot høyre (4514 veggen). Disse overskapene fester du så høyt som du føler er forsvarlig, og du kapper de ned i bakkant slik at de stikker minimalt ut (ref. det jeg skrev over). Underskap langs hele veggen. Det er utrolig hvor mye åpnere det blir med denne enkle metoden på overskapene! Ett stort nakent felt uten overskap, ser mange ganger ut som: 'hadde en ikke penger til overskap?' Det å ikke ha overskap er på sett og vis kult (smaken er som baken), men etter tre år satt jeg selv inn overskap, og plutselig ble det "mer kjøkken look" og en helt annen helhet!
Med så mye ekstra skapplass du får med denne løsningen kan du trygt fjerne skaper under øyen og få en haug nye sitteplasser. Samtidig hadde jeg åpnet opp 60-80 cm fra vindus vegg til øy, og flyttet øy maksimalt innenfor komforten mot høyskap! Øyene blir da en 100% øy, og en får luft rundt vinduet på en helt annen måte.
Jeg har selvsagt ikke tegnet dette, men ser det for meg, OG det er mulig jeg hadde forkastet noe av dette umiddelbart etter tegning. Det er slik det er - det er jo derfor du spør
Med 60 cm avstand vindu til øy og 90 cm fra kjøl/frys til øy (totalt 1500 mm) står du igjen med 2433 mm øy. Dette tilsvarer en bredde på 4 stk 60 skap.
Jeg ville da benyttet 3 x 60 skap på komfyrsiden, deretter overheng på 60 cm mot kjøl/frys. (Fra stuen vil der være en lysåpning på ca. 1,5 meter (benkeplaten stikker noe ut, ja) Dette tror jeg vil sørge for 'åpenhet'. Er en veldig i tvil kan en kappe fra 10 til opp mot 30 sentimeter på dette utstikket.
Mot den åpne delen av rommet kan en benytte mindre dypde på skapene (de som står mot 60 skapene), slik at en har en minimums sitte/kne-dybde uder benkeplaten langs denne langsiden på ca 30 cm.
Da mener jeg en får ett mer åpent kjøkken, luftigere, en kan spasere rundt hele øyen, der er sitteplass til 6 personer minst, og ved ett festlig lag er det noen som står, så en kan få minst 8-9 personer hengende og sitende rundt øyen i skravel og prat. (Noe tråkig med kjøl/frysen da som blir rett bak ryggen på de på kortsiden. Kanskje vurdere å flytte denne løsningen mot de to skapene som fronter ut mellom øy og vaskebenksiden? Dette vil sansynligvis være mer hensiktsmessig og penere også
Med en liten passasje rundt vinduet oppnår en en helt annen flyt i kjøkkenet.
Når dette tegnes opp (og monteres) er det viktig at 60 skap står ovenfor 60 skap, og at en tilstreber at det ser mest mulig "alignet ut"/oppsatt ut, at der ikke er forsyvninger etc.
Fyller opp plassen som nå står tom og gir deg mulighet for to ekstra høyskap.
Å montere kjøkken selv er i grunn ikke veldig mye annerledes enn det å skru sammen andre flatpakkede møbler, og det er enda enklere om kjøkkenet er levert ferdig sammenskrudd. Besørger en for sammenskruing av skrog, tar det en arbeidsdag å sette dette opp i vater, bent og pent for en som har litt å vise til fra før av oppussing etc.
120.000,- ekstra!!! Men hva får en i fradrag da for å velge bort alt som heter kjøkken?
La ved noen skisser for kjøkken her, som jeg beskrev det. Gøy å tegne kjøkken igjen. Dette er en grovskisse. Fronter m.m. brydde jeg meg ikke om, jeg ville bare teste forslaget mitt. Når det kommer til øyen, så er det mange muligheter, jeg ville nok tilstrebet en dybde i øyen på 120 cm (da ca. 20cm overheng mot rommet forutsatt 60 og 37 cm skaper under) , og en lengde som her 180 cm, med ca 20-30 cm overheng mot høyskap. Jeg hadde nok her vurdert og kortet inn dybden med 5-7 cm på disse underskapene, for å fått noe bedre plass til bena til de som sitter langs langsiden. Dette (hva du føler en trenger) måler du (eller en person noe over gjennomsnittet i høyde i hvertfall) selv ved å sitte på en barkrakk... osv... Benkeplaten forankrer du godt i underskap ved hjelp av hjørnevinkler, og forankre gjerne skapene i front bak sokkelen til gulv, om det lar seg gjøre...
(Hovedsitteplassene blir jo her (4 til 5 (med en ekstra stol på lur?) på langsiden, samt (1 til 2, med ekstra stoler) på kort siden mot høyskap. (totalt minst 5 til 7 sitteplasser for en lett tapas, noen glass rundt kokken(e), etc og enda flere personer 9-10 daogså hengende mellom vindu og øy, i sene nattetimer, eller 4-5(6) for en mer plasskrevende middag) . Jeg snakker med mangeårs erfaring vedrørende kjøkkenøy, i kombinasjon med sosiale venner og vennepar. En bruker knapt spisebordet, sofa etc...
Men kanskje kan den snus mot det resterende rommet, kanskje settes helt inn mot vinduet? Her har jeg vert litt unøyaktig ser jeg og den er noe mer enn 60 cm fra vinduet. Den kan også settes nærmere benkeskap, da det her er 120 cm gulvplass (90 cm mener jeg fungerer fint, men kommer an på egen synsing og størrelse), den vil da bli mer sentrert mot vindu. (Men jeg ville nok hatt den noe fra vinduet som sagt, tror jeg...ca 50 cm til 60 cm. (Når det skal sies er det bare å sørge for tilstreklig slakk i trekkerørene til komfyr så kan den flyttes litt i ettertid, til en er fornøyd. Det samme gjelder om en har heltreplate på toppen av øyen, denne kan kuttes ned i ettertid om en ønsker å gjøre den noe kortere... det er verre om den blir for kort fra begynnelsen av.
Hvitevarer m.m. det har jeg ikke tenkt så nøye på, der er mer en nok plass til det, og skapplass forøvrig er der også en god del av! (Det blir det jo uansett ikke nok av...)
Kort oppsumert - der er ingen fasit, men mange muligheter
Vi skal bygge Tranan fra Fiskarhedenvillan og har begynt på kjøkkentegningene.
Vår kontakt i Fiskarhedenvillan tipset oss forsovidt om at skuffer var MYE dyrere enn skap. Så vi prøver å finne ut hvor stor behovet er. Skuffer blir det selvfølgelig noen av men ikke mange. Men jeg får litt dårlig følelse når jeg ser hva tillegget kom på hos dere!
Vi har foreløpig bare satt av 50 000,- til oppgraderinger av kjøkkenet, Men vi ønsker kjøkkenøy og innfelt takvifte over øya, med indusksjonsovn. Vi har forresten tegnet inn ett "spisskammers". Så litt mer lagring blir det der.
Det vi sitter og lurer litt på er rett og slett å ta de hvitevarene som følger med, for så å rett og slett selge dem.
Pris på skuffr er nok bare en bitteliten dråpe i forhold til totalen.....og mer praktisk
Vi vurderer også bredere koketopp neste gang( når frittstående komfyr streiker).....tar høyde for dette med i planleggingen
Tror ikke det er noe sjakktrekk å prøve å selge hvitevarer, tror det er mulig å forhandle en bedre avta
le med husleverandøren..........
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Vi har ikke fått sendt inn forslaget vårt enda så blir spennende å se.
Er nok enig i det at det burde være mulig å forhandle om en bedre pris. Om du søker opp hva f.eks en av de oppgraderte komfyrene fra Siemens koster på Elkjøp kontra hva oppgraderingsprisen er, så er prisen akkurat det samme. Så her kan man begynne å lure!
oppussing av atriumrekkehus-Solgt
Elektriker/Service Ingeniør
oppussing av atriumrekkehus-Solgt
Elektriker/Service Ingeniør