1,941    18    2  

Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig

 611     Bergen     0
Tenkte jeg skulle lage en ny tråd for jeg kommer igjen til å bruke masse tid her inne. Jeg var ikke så flink å oppdatere den gamle tråden, mest fordi alt måtte foregå på tlf da jeg ikke hadde plass til pcen.
Men jeg har tilbragt en del timer her inne for å si det slik.  
Link til huset vi har kjøpt.
Dette ligger 5 min å gå fra min far så er godt kjent i området.

Det er fra 1968. Totalt 251 kvadrat med garasjen.
1. Etg er 166 kvm og kjelleren har ca 66 kvm.

Noe av det første vi må ta er dreneringen. 
Det var litt vann i kjelleren. Det var styrtregn rett før vi gikk på visning så vi så det heldigvis, for takstmann hadde oversett det, men hadde satt drenering på tg2. Vi var i utgangspunktet blitt enige om å ikke kjøpe noe som vi MÅTTE gjøre noe med engang, men heller ta ting på sikt. 

Kjapp plan utvendig er i hvertfall å rive garasjen. Drenere selvsagt.
Planere ut slik at nivået uten for ytterdøren blir jevnt med resten av plassen, med unntak av bakke fra hovedvei. Ny garasje inn til naboens mur, med høyde for løftebukk og parkering på tak, dette pga nabo sliter med å komme inn i sin garasje pga det er etablert fortau i gaten i forbindelse med en nybygd barnehage. Stjeler 0 utsikt fra noen så regner ikke med naboene blir vanskelige.

På kortsidene skal vi helt ned så det blir  jevnt med gulvet i kjeller. Sette opp en støttemur helt på kanten av tomten så vi får en flat plen. Resten av nabolaget er fint opparbeidet. 
I kjeller er det i dag 66kvm målbar flate. Det er et påbygg som står på søyler i første etg. Det har fått setningsskadder så vi bygger et skikkelig fundament der og får ca 20 kvm ekstra. Har kun tatt øyemål av dette. 
I andre enden er det en råkjeller. Der var litt tilgjengelig for inspeksjon. Og det var ganske grei høyde der. Fjell eller store stener, var vanskelig å si. Planen er å få fjernet dette, understøpe grunnmur og lage god tak høyde. Siden 1 etg er 166 kvm så kan nok under etg også bli nesten så stor. 

Signatur

  (trådstarter)
   #1
 611     Bergen     0
Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 20181013_165309.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 20181013_165312.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - garajse.jpg - mckaos86

Her er 3 kjappe bilder fra utsiden.
Som dere ser så blir ikke vannet drenert vekk skikkelig, det blir noe av det første jeg skal ta tak i.
Med engang vi overtar, blir det kjapp maling, flytting av en dør og litt småting innvendig.
Planen er å få fjernet all massen bort til muren til naboen og bygge garasje der, må undersøke det litt nærmere da det mest sannsynlig ligger rør der. Skal få bestilt tegninger av kommunen så jeg får bedre oversikt.
Eksisterende garasje blir revet, den er som smal til dagens store biler, men plass til fruen Smart ForFour. samt at det er akkurat plass til en lang hiace fremfor garasjen før jeg når hovedveien, da blir det en kabal hver gang bilen i garasjen skal ut og det gidder jeg ikke.
Det er sannsynligvis fjell ved muren til naboen så vi får se hva det koster før vi tar en avgjørelse.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 611     Bergen     0
Fikk byttet ytterdøren, Black week salg på XLbygg.
God hjelp av en kompis som trodde vi skulle bytte et dørblad inne og skjønte ikke helt hvorfor han måtte komme og hjelpe meg med det.Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 47577985_547990645677858_4305566180069867520_n.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - Screenshot_20181120-214534_Snapchat.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 20181120_183900.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 20181120_183903.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 20181120_212448.jpg - mckaos86
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 611     Bergen     0
ny kompis som hjelper.
jeg hadde faktisk veldig lite med dette å gjøre. Den opprinnelige planen var å kle igjen en dør og ha sofa fremfor den og tven på en annen vegg. Dette hadde vi bestemt oss for før vi flyttet inn.
Det var veldig upraktisk å måtte gå ut i vindfang hvor man trakker i sand for å så gå igjennom hele stuen for å komme til sofaen. Løsningen ble at vi dekket til et blyglassvindu, malte vegge i svart matt og hengte tven over vinduet. Da fikk vi kort vei til kjøkkenet og vi fikk dekket til det stygge vinduet.Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 47578218_789938468014809_4441982308555161600_n.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - 47681573_2233437553569459_3594427867682832384_n.jpg - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 611     Bergen     1
oppgradering av badet, her fikk jeg bestemme alt, fruen liker vanligvis å ha en finger med i avgjørelsene Tongue


Her mattet jeg alle flisene med grovrengjører på vinkelsliper. vasket med en dødelig dose salmiakk, for her var det mye kalk og fett etter forrige eier.
jeg sparklet alle flisene med våtromssparkel, planen var å grunne med heftgrunn først, men jeg fikk med meg feil type hjem (jeg skulle lest på spannet, ikke bare hørt på de på obs bygg) så jeg droppet det. Skulle ta to runder med sparkel, men jeg tok bare en. pusset lett ned og malte over med heydi betong look på veggene.
På gulvet ble det tre stjerners gulvmaling i dempet sort, matt. To av flisene var løsnet litt, så jeg druknet de i maling så den fikk trukket inn under flisen, dette er bare en visuell oppgradering av badet til det skal rives om noen år.
Det ble montert et 80 x 100 kabinett, da er det akkurat plass til vaskemaskin og tørketrommel til den dagen vaskerommet skal rives.
planen var å ikke røre badet i det hele tatt, men jeg så når vi dusjet at det ikke var så heldig at 3 voksne dusjet rett på flisene hele tiden, da ble planen kabinett, men pga vasken var plassert slik den var så måtte den flyttes 20 cm for å få plass til et skikkelig kabinett, det var 17 håndkle stativer montert på veggen, noen var fjernet og andre falt ned ved bruk så da ble det avgjort at vi tok hele badet. totalt kom det på ca 13000, grei pris for et så bra resultat.
Skal få lagt ut et bilde når lister og viften er på plass. Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86oppNytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 611     Bergen     0
Jeg tenkte jeg skulle sparke litt liv i dette prosjektet.
Kommer nok til å lage en egen tråd rundt det neste som skjer da vi skal ha inn entreprenør.
Jeg har funnet noen oversiktsbilder på Finn og Google som jeg legger ved.
Hvis det skulle være noen tvil så er det altså det Grønne huset som er vårt.
Tomten er/var veldig igjengrodd, men jeg ser at tidligere eier har fjernet litt trær de siste årene.
Jeg og min bror har stått i 2 dager og fjernet det som kjennes ut som noen mål med Rhonodendron og Nipebusker samt et barnåltre av ukjent art som sannsynligvis har tatt utsikt av naboen. Planen var å kappe det opp og slenge det i Hiacen og få det kjørt vekk, men det ser ut som at det kan ta sin tid. Så jeg kommer nok til å få lånt en flisekutter så tomten blir mer oversiktlig for meg og evt entreprenører som skal inn og gi priser.Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 611     Bergen     0

Så var det klart for et bilde med litt skriblerrier på.
Jeg målte opp tomten med en Leica laser, men det er nok ikke helt nøyaktig.
jeg har merket med rosa de målene jeg har tatt. Langs veien er det 29 meter fra ene naboen sitt gjerde til slutten på den andre naboen sitt gjerde. Andre veien er det målt opp 26 meter. Dette var til et fuglebur som står nesten helt på enden av tomten, det er muligens 1-2 meter til tomten, det ble gjort slik da jeg måtte ha noe å måle mot.
den svarte streken er der det må komme en mur, da denne blir relativt høy og mot kommunal vei så må dette gjøres av entreprenør. Ved den gule sirkelen er det omtrent 3.5-4 meter fra det høyeste punktet til muren og ned til ønsket nivå. Jeg tar det for gitt at det er store mengder fjell i det området som skal graves ut.

de røde strekene er hvor det i dag går vann og avløp, de røde rundingene er hvor det i dag er kummer. Planen var å flytte de helt inn til muren til nabo og ligge de i en kulvert slik at jeg kan bygge garasje der (aner ikke om kommunen kommer til å godkjenne denne løsningen, men det er jo lov å håpe. ny føringsvei er markert med Gul.

Grønn merker gammel garasje, denn skal rives. om jeg ikke få bygge den nye garasjen slik jeg ønsker det så må den uansett vike for en skikkelig biloppstillingsplass.

Strekene som er merket med grått er også en mur. Planen er å planere østsiden av huset likt med gulvet i kjeller, pr i dag er det ca 1,5 meter over under bakkenivå. I hjørnet SørØSt er det en del lavere, ved hjelp av laser og målestokk har jeg kommet frem til at det må en mur på ca 2 meter der for å få det helt plant.
I dag går muren mot nabo i sør omtrent der hvor den gule linjen er og stopper litt forbi kummen, denne må forlenges litt. helt Nord så vil nok tomten bli på nivå med nabo sin tomt.
Det er ikke krise om ikke tomten blir helt plan, men i dag er omtrent halvparten av tomten på østsiden en bratt skråning.

Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86
Ønsket er dobbel garasje, med mulighet for løftebukk og inngang rett inn i huset fra garasje, det må via en sluse, tenkte å ha vaskerom i denne om det er lovlig.
Slik den er tegnet inn nå så er det med mulighet for parkering på taket, da vil også naboen lettere komme seg inn og ut av garasjen med bilen da det er et problem i dag etter det ble fortau på andre siden av veien pga etablering av barnehage i området.
Litt usikker på målene da jeg for øyeblikket har rotet vekk avstandsmåleren min, men slik den er tegnet opp nå vil det bli ca 8 meter lang (hvis jeg husker riktig). usikker på bredden men det er vel omtrent det samme.
Jeg tar muligens noen minutter av kveldssolen av naboen så at de lettere kommer seg inn i garasjen på denne måten er forhåpentligvis et lite plaster på såret.
Nytt prosjekt. Mckaos har kjøpt seg enebolig - - mckaos86
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 611     Bergen     0
Forrige eieren må ha hatt veldig mange håndklær Smile

ja og grønn. badet, huset, to soverom, flisene på kjøkkenet var/er grønne. og tapeten på WC i kjeller hadde mye grønt i seg.
Signatur
ITW
   #10
 299     H-Fest     0
Hvor høy er muren som skal bygges?
Med asak stable stein får du godkjent bygge selv opp til ganske mange meter om du følger dems anvisninger.
Da legger du bare med demmes produktdatablad og beregninger i søknaden.

Er det mange meter du tjener på å flytte de kommunale ledningene?
Det er en veldig kostbar operasjon så om du selv må betale det.
Er det festet tomt dere har? Om ikke er det noe som heter at installasjoner i bakken ligger på grunneiers nåde, men det er også noe der om hva som var først. Men om du som grunneier skal benytte området til garasje kan det hende kommunen må flytte det?